Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Φωτιά στον Έβρο

Συναγερμός στην Πυροσβεστική

5 Αυγούστου 2020 14:44
Φωτιά στον Έβρο
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης, σε δασική έκταση στο χωριό Τρυφύλλι του δήμου Αλεξανδρούπολης Έβρου, λίγες ώρες μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε και στη Μάνη.

Άμεσα έσπευσαν και επιχειρούν 40 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και ένα ελικόπτερο.

Τραγωδία: Πέθανε παραπληγικός από φωτιά στο σπίτι του

Τραγωδία σημειώθηκε στον οικισμό του Πετρά στη Σητεία το πρωί της Κυριακής (2/8), με έναν παραπληγικό να πεθαίνει από φωτιά στο σπίτι του, με την υπόθεση να συγκλονίζει την Κρήτη.

Ο άτυχος άνδρας, σύμφωνα με το anatolh.com που ήταν παραπληγικός φαίνεται να έχασε τη ζωή του από αναθυμιάσεις μετά από βραχυκύκλωμα στο σημείο που βρισκόταν ο υπολογιστής του, κοντά στο κρεβάτι του, ενώ το νησί θρηνεί και τον πρόσφατο θάνατο επιβάτη μοτοσικλέτας.

Τον 64χρονο άνδρα φέρεται να εντόπισε συγγενικό του πρόσωπο όταν τον επισκέφτηκε στο σπίτι του. Όταν άνοιξε την πόρτα στον χώρο υπήρχε καπνός -τα παράθυρα ήταν όλα κλειστά- και δυστυχώς στο κρεβάτι του ήταν νεκρός με εγκαύματα.

Στο σημείο έσπευσε Αστυνομία και Πυροσβεστική, ενώ η νεκροψία – νεκροτομή αναμένεται να δείξει τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας: Πάνω από 32.000 στρέμματα η καμμένη γη

Τον πρώτο απολογισμό της καταστροφής στις Κεχριές Κορινθίας μετά τη μεγάλη φωτιά δημοσιοποίησε η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus.

Σύμφωνα με δορυφορικά δεδομένα περισσότερα από 32.000 στρέμματα έγιναν στάχτη μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 24 Ιουλίου 2020, καθώς και ιδιωτικές περιουσίες κοντά στις Κεχριές.


Στον παραπάνω χάρτη διακρίνονται οι καμένες εκτάσεις με κίτρινο χρώμα και με κόκκινα στίγματα οι ενεργές εστίες της πυρκαγιάς τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 24/07, οι οποίες σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι πλεόν ελεγχόμενες.


Σημειώνεται ότι η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας καίει σήμερα για τέταρτη ημέρα, με την εικόνα ωστόσο να είναι εμφανώς βελτιωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Πέντε ωστόσο κοινότητες του δήμου Κορινθίων κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της φωτιάς, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου. Πρόκειται για τις κοινότητες Ξυλοκερίζης, Σοφικού, Αθικίων, Γαλατακίου και Αγίου Ιωάννη.

Τέλος, δύο παιδικές κατασκηνώσεις έχουν εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Φωτιά στη Λευκάδα

Φωτιά στην Κεφαλονιά

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share