Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σοκ στην Πάτρα: Καταγγελία για κακοποίηση 5χρονης από συγγενή

Φοβερές καταγγελίες

1 Αυγούστου 2020 16:21
Σοκ στην Πάτρα: Καταγγελία για κακοποίηση 5χρονης από συγγενή
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σοκ προκαλεί στην Πάτρα η καταγγελία της μητέρας μιας 5χρονης για κακοποίηση του παιδιού της, συγκεκριμένα μέσω της θωπείας στα γεννητικά όργανα, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί δικογραφία εναντίον ενός άνδρα.

Το ανήλικο κοριτσάκι παραλήφθηκε από το προσωπικό του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων στην Πάτρα για να εξεταστεί για κακοποίηση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thebest.gr. Η μητέρα κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από άτομο του συγγενικού περιβάλλοντος του παιδιού, ενώ φοβερό ήταν αυτό που έκανε την προηγούμενη φορά μητέρα στα ανήλικα παιδιά της.

Άμεσα, βρέθηκε στο πλευρό του η ιατρική ομάδα του νοσοκομείου και ψυχολόγος καθώς επίσης και η Αστυνομία, ενώ παραγγέλθηκε και διενεργήθηκε ιατροδικαστική εξέταση.

Σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας, η 5χρονη κακοποιήθηκε με αιχμηρό αντικείμενο από συγγενικό πρόσωπο.

Σύμφωνα πάντως με τις πρώτες πληροφορίες του patrastimes.gr, από την κλινική εξέταση δεν βρέθηκαν στοιχεία που να επαληθεύουν τους ισχυρισμούς της καταγγέλλουσας.

Η υπόθεση εξετάζεται με μεγάλη προσοχή.

Αποκάλυψη-σοκ: «Αίρεση» βασάνιζε και κακοποιούσε ανήλικα κορίτσια εδώ και 30 χρόνια (Video)

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ιταλία η αποκάλυψη μια «σ3ξουαλικής αίρεσης» που στρατολογούσε νεαρά -και ανήλικα- κορίτσια, τα βασάνιζε και τα κακοποιούσε σ3ξουαλικά για πάνω από 30 χρόνια. Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη της αίρεσης μετά από έρευνα που πραγματοποίησε στη Νοβάρα, κοντά στο Μιλάνο.

Επικεφαλής της αίρεσης, όπως αναφέρει η Daily Mail, ήταν ένας 77χρονος, γνωστός ως «Ο Γιατρός», που δεν κατονομάστηκε από την αστυνομία. Οι γυναίκες που στρατολογούνταν στην αίρεση υφίσταντο πλύση εγκεφάλου και κακοποιούνταν «με πολλούς τρόπους» σύμφωνα με την αστυνομία. «Ο Γιατρός» φέρεται να χρησιμοποιούσε μια σειρά επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων, σχολές χορού, βιοτεχνίες και εκδοτικούς οίκους για να δελεάσει τις ευάλωτες και συχνά ευκατάστατες γυναίκες τις οποίες στη συνέχεια προσηλύτιζε.

Στο πλαίσιο της ένταξής τους στην αίρεση, υφίσταντο «αφόρητα βασανιστήρια και κακοποίηση κάθε είδους», ανέφερε η αστυνομία. Οι γυναίκες της αίρεσης αποκαλούσαν η μία την άλλη «τέρας» και δεν τους επιτρεπόταν να γνωρίζουν ή να αναφέρουν το όνομα του ηγέτη τους, αναφέρει η ιταλική Il Messaggero.

Μεταξύ των πιο πιστών οπαδών του «Γιατρού» ήταν ψυχολόγοι, οι οποίοι βοήθησαν στον εντοπισμό και την προσηλύτιση γυναικών.

Μόλις εντάσσονταν στην αίρεση, οι γυναίκες έπρεπε να πείσουν τους συγγενείς τους να συμμετάσχουν κι αυτοί στην αίρεση αλλιώς διέκοπταν κάθε σχέση μαζί τους. Στη συνέχεια ο «Γιατρός» επέλεγε σε ποιο πόστο θα εργάζονταν ενώ σε κάποιες γυναίκες δίνονταν και σπίτια ώστε να είναι πλήρως εξαρτημένες από την αίρεση. O «Γιατρός» υπαγόρευε κάθε τους κίνηση, ακόμα και με ποιον μπορούσαν να μιλήσουν, απειλώντας να τις διώξει εάν δεν υπάκουαν.

Οι γυναίκες πείθονταν να υποστούν σεξουαλική κακοποίηση και βασανιστήρια που θα «άναβαν την εσωτερική τους φωτιά» και θα τους έδιναν πρόσβαση σε έναν «μαγικό, φανταστικό και μυστικό κόσμο» μέσω διάφορων μυστικιστικών τελετών.

Ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία δείχνει μια ομάδα γυμνόστηθων γυναικών με κοντές φούστες να χορεύουν σε έναν κήπο, σε ένα τέτοιο τελετουργικό.

Η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα συλλήψεις και δεν έχει πει πόσα άτομα συμμετείχαν στην οργάνωση ή τι ρόλο έπαιξαν.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share