Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Συναγερμός σε γάμο στη Θεσσαλονίκη: «Καλεσμένος» ο κορωνοϊός! Τρία κρούσματα - Θετικός και ο γαμπρός (Video)

Έντονη ανησυχία για το γλέντι των 150 ατόμων!

31 Ιουλίου 2020 11:22
Συναγερμός σε γάμο στη Θεσσαλονίκη: «Καλεσμένος» ο κορωνοϊός! Τρία κρούσματα - Θετικός και ο γαμπρός (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Θεσσαλονίκης έπειτα από γλέντι γάμου, όπου «καλεσμένος» ήταν και ο κορωνοϊός!

Όπως ανέφεραν πηγές της Voria.gr, το γλέντι, με περίπου 150 άτομα, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, 25 Ιουλίου, στους Αμπελόκηπους. Παράλληλα, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο για πλαφόν ατόμων στα κέντρα διασκέδασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Τρίτη αρκετά άτομα εμφάνισαν υψηλό πυρετό, ενώ την Τετάρτη ένας εκ των καλεσμένων διεγνώσθη θετικός στην Covid-19.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μία ημέρα μετά, την Πέμπτη, περισσότερα από 10 άτομα εμφανίστηκαν στα επείγοντα του νοσοκομείου Παπαγεωργίου παρουσιάζοντας πυρετό (έως και πάνω από 40) και ύποπτα συμπτώματα.

Όλοι τους υπεβλήθησαν σε τεστ κορωνοϊού, από τους οποίους τουλάχιστον οι τρεις βγήκαν θετικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, πρόκειται για τον γαμπρό, περίπου 35 ετών, και δύο καλεσμένους.

Και οι τρεις εισήχθησαν χθες στο νοσοκομείο Παπανικολάου, το οποίο διαθέτει τμήμα Covid-19. Όπως τόνισαν νοσοκομειακές πηγές της Voria.gr, οι τρεις ασθενείς εμφανίζουν ήπια συμπτωματολογία και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο έως αύριο, προκειμένου να τεθούν υπό κατ’ οίκον περιορισμό.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους, ενώ επικρατεί ανησυχία για ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων. Συνολικά στο νοσοκομείο Πανανικολάου νοσηλεύονται εννέα άτομα με κορωνοϊό, όλοι τους εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Κορωνοϊός: Κατακόρυφη αύξηση των εισαγόμενων κρουσμάτων - «Πρωτιά» ξανά στην Αττική

Κατακόρυφη ήταν η αύξηση των εισαγόμενων κρουσμάτων για τον νέο κορωνοϊό, μιας και 17 βρέθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας και άλλα 17 ήταν τα εισαγόμενα.

Μεταξύ των κρουσμάτων, μάλιστα, ένα αφορά δεξαμενόπλοιο που βρίσκεται αγκυροβολημένο στον Πειραιά. Από τα υπόλοιπα εκ των νέων κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τα 11 βρέθηκαν στην Αττική, που της έφεραν πάλι την «πρωτιά», μαζί με 7 στη Θεσσαλονίκη.

Πού εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα:

– δεκαεπτά (17) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
– δεκαεπτά (17) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως, εκ των οποίων τα δεκαέξι (16) εντοπίστηκαν σε εργαζόμενους σε δεξαμενόπλοιο που παραμένει αγκυροβολημένο έξω από Πειραιά,
– έντεκα (11) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
– επτά (7) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
– τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,
– τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας,
– δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας,
– δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,
– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας,
– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,
– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share