Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: 65 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Ακόμη πιο ανησυχητικός ο απολογισμός...

30 Ιουλίου 2020 18:30
Κορωνοϊός: 65 νέα κρούσματα στην Ελλάδα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ακόμη 65 κρούσματα του νέου κορωνοϊού σημειώθηκαν στην Ελλάδα, με τον απολογισμό να γίνεται ακόμη χειρότερος, φτάνοντας τώρα συνολικά στα 4.401.

Για ακόμη μια μέρα, βέβαια, το θετικό που εντοπίζεται είναι, ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων μειώθηκε στους επτά, ενώ δεν υπήρξε νέος θάνατος. Με το ρυθμό αυτό, βέβαια, δύσκολα θα αποφύγουμε αύξηση και στους δύο τομείς, με τα εισαγόμενα να βρίσκονται στα 17, αρκετά περισσότερα δηλαδή από τις προηγούμενες μέρες, ενώ απίστευτες είναι οι εικόνες από συναυλία στην Πάτρα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Στα 65 ανέρχονται τα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, εκ των οποίων τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.401, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες. Τα 1.250 (28.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.192 (49.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια ώρα επτά συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 52 ετών. Μία (14.3%) είναι γυναίκα και οι υπόλοιποι άνδρες. To 71.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Ακόμη 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 203 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 66 (32.5%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Κορωνοϊός: «Χτενίζει» ΜΜΜ και beach bars η κυβέρνηση

Την απόφαση να «χτενίζει» τα ΜΜΜ, τα beach bars και τα κλαμπ πήρε η κυβέρνηση, με τους ελέγχους να γίνονται ολοένα εντονότεροι λόγω κορωνοϊού, κάτι που έγινε γνωστό μετά την τηλεδιάσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τα σκληρά μέτρα να μη λαμβάνονται ακόμη, πιθανώς για να αποφευχθούν αρνητικές οικονομικές συνέπειες.

Μάλιστα κατόπιν συνεννόησης με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών θα καταβληθεί προσπάθεια να γίνουν ταχύτερες οι συνδέσεις παρά τον Αύγουστο, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός. Αυτό θα γίνει μέσω της πύκνωσης των δρομολογίων. Παράλληλα θα υπάρξουν αυστηροί έλεγχοι για την υποχρεωτική χρήση μάσκας. Επιπλέον άνδρες της αστυνομίας θα βρίσκονται 24 ώρες το 24ωρο στο Μετρό για να επιτηρούν εάν οι πολίτες φορούν υποχρεωτικά τη μάσκα.

Από την άλλη πλευρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε εντολή για πραγματοποίηση τηλεδιάσκεψης τρεις φορές την εβδομάδα ακόμα και μέσα στον Αύγουστο. Ακόμη ο πρωθυπουργός παρότρυνε τους ειδικούς να «χτυπήσουν» εγκαίρως το καμπανάκι κινδύνου για τη διασπορά του κορωνοϊού. Παράλληλα δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο στις επόμενες ενημερώσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά να συμμετέχει και λοιμωξιολόγος.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share