Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Απίστευτες εικόνες στην Πάτρα: «Πατείς με πατώ σε» για ένα εισιτήριο

Σαν να μην υπάρχει κορωνοϊός...

30 Ιουλίου 2020 17:07
Απίστευτες εικόνες στην Πάτρα: «Πατείς με πατώ σε» για ένα εισιτήριο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απίστευτες εικόνες συνωστισμού σημειώθηκαν στην Πάτρα, όπου πλήθος κόσμου βρέθηκε για ένα εισιτήριο συναυλίας στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», χωρίς πολλοί να φορούν μάσκα για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το thebest.gr, από όπου και τα πλάνα, έξω από τα ταμεία του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων στην Πάτρα, βρέθηκαν πολίτες, που σε πολλές περιπτώσεις δεν φορούσαν μάσκα, προκειμένου να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους για επικείμενη συναυλία, ενώ πρόσφατα, ενώ πρόσφατα είχαν ξεφαντώσει σε ταράτσα στην αχαϊκή πόλη.

Συγκεκριμένα, από το δήμο Πατρέων και το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας είχε ανακοινωθεί ότι λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό θα διατεθούν μόνο δυο εισιτήρια κατ’ άτομο για τη συναυλία της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων « Θανάσης Τσιπινάκης» με την Γιώτα Νέγκα, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 3 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ , στον Αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης. Η διάθεση των εισιτηρίων μάλιστα θα ξεκινούσε στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Πολλοί φάνηκε πως ήταν εκείνοι που ήθελαν να βρεθούν στη συναυλία και στριμώχτηκαν για να λάβουν το εισιτήριο τους έγκαιρα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, αφού δεν μπορούσαν να τηρηθούν ούτε οι αποστάσεις, αλλά και ούτε η σειρά, χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας.

Κορωνοϊός: «Χτενίζει» ΜΜΜ και beach bars η κυβέρνηση

Την απόφαση να «χτενίζει» τα ΜΜΜ, τα beach bars και τα κλαμπ πήρε η κυβέρνηση, με τους ελέγχους να γίνονται ολοένα εντονότεροι λόγω κορωνοϊού, κάτι που έγινε γνωστό μετά την τηλεδιάσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τα σκληρά μέτρα να μη λαμβάνονται ακόμη, πιθανώς για να αποφευχθούν αρνητικές οικονομικές συνέπειες.

Μάλιστα κατόπιν συνεννόησης με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών θα καταβληθεί προσπάθεια να γίνουν ταχύτερες οι συνδέσεις παρά τον Αύγουστο, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός. Αυτό θα γίνει μέσω της πύκνωσης των δρομολογίων. Παράλληλα θα υπάρξουν αυστηροί έλεγχοι για την υποχρεωτική χρήση μάσκας. Επιπλέον άνδρες της αστυνομίας θα βρίσκονται 24 ώρες το 24ωρο στο Μετρό για να επιτηρούν εάν οι πολίτες φορούν υποχρεωτικά τη μάσκα.

Από την άλλη πλευρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε εντολή για πραγματοποίηση τηλεδιάσκεψης τρεις φορές την εβδομάδα ακόμα και μέσα στον Αύγουστο. Ακόμη ο πρωθυπουργός παρότρυνε τους ειδικούς να «χτυπήσουν» εγκαίρως το καμπανάκι κινδύνου για τη διασπορά του κορωνοϊού. Παράλληλα δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο στις επόμενες ενημερώσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά να συμμετέχει και λοιμωξιολόγος.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share