Πέμπτη, 06 Μαΐου 2021

Πυρκαγιά στην Ηλεία: Ραγδαίες εξελίξεις

Μια σύλληψη!

25 Ιουλίου 2020 09:58
Πυρκαγιά στην Ηλεία: Ραγδαίες εξελίξεις

Στην σύλληψη ενός ατόμου για την φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Γραμματικό της Ηλείας, προχώρησαν, έπειτα από έρευνες που έκαναν, στελέχη του κλιμακίου αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν άνδρα, ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ και κατηγορείται για εμπρησμό από αμέλεια.

Πυρκαγιά στην Ηλεία

Στο συγκεκριμένο άτομο επεβλήθη διοικητικό πρόστιμο και σήμερα το μεσημέρι πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Ζουν μέρες... 2007 στην Ηλεία: Απειλούνται τρία χωριά από την πυρκαγιά

Μέρες... 2007 ζουν οι κάτοικοι του νομού Ηλείας, αφού η φωτιά που ξέσπασε στο Γραμματικό απειλεί τρία χωριά στην Ολυμπία, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταβάλλουν κάθε δύναμη να σταματήσουν την ανεξέλεγκτη πυρκαγιά.

Συγκεκριμένα οι φλόγες απειλούν τα χωριά Χελιδόνι, Καυκανιά και Πουρνάρι, ενώ ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας είναι έτοιμος για να πραγματοποιήσει εκκένωση τους, αν χρειαστεί, ενώ μια νέα φωτιά ξέσπασε στα Μέθανα.

Στην πυρκαγιά, η οποία καίει δασικές εκτάσεις επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Πιο συγκεκριμένα έχουν κινητοποιηθεί 65 πυροσβέστες, 23 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 Α/Φ και 3 Ε/Π, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες Ο.Τ.Α. Οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Β. Γιαννόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο μαζί με τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, Γ. Γεωργιόπουλο, έχει ζητήσει μεγαλύτερη συνδρομή από εναέρια.

Πηγή: Patrisnews.com

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share