Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Φωτιά στην Κορινθία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 5 κοινότητες

Δείτε αναλυτικά ποιες είναι

24 Ιουλίου 2020 16:55
Φωτιά στην Κορινθία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 5 κοινότητες
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η φωτιά στην Κορινθία μαίνεται ανεξέλεγκτη, με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργίου, να κηρύσσει πέντε κοινότητες της Κορινθία σε έκτακτη ανάγκη.

Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω της φωτιάς που καίει εδώ και τρεις μέρες στις Κεχριές, η οποία μάλιστα είναι ορατή από το διάστημα.

Πρόκειται για τις κοινότητες Ξυλοκερίζης, Σοφικού, Αθικίων, Γαλατακίου και Αγίου Ιωάννη του Δήμου Κορινθίων, της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 22-07-2020.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει για έξι μήνες.

Ζουν μέρες... 2007 στην Ηλεία: Απειλούνται τρία χωριά από την πυρκαγιά

Μέρες... 2007 ζουν οι κάτοικοι του νομού Ηλείας, αφού η φωτιά που ξέσπασε στο Γραμματικό απειλεί τρία χωριά στην Ολυμπία, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταβάλλουν κάθε δύναμη να σταματήσουν την ανεξέλεγκτη πυρκαγιά.

Συγκεκριμένα οι φλόγες απειλούν τα χωριά Χελιδόνι, Καυκανιά και Πουρνάρι, ενώ ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας είναι έτοιμος για να πραγματοποιήσει εκκένωση τους, αν χρειαστεί, ενώ μια νέα φωτιά ξέσπασε στα Μέθανα.

Στην πυρκαγιά, η οποία καίει δασικές εκτάσεις επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Πιο συγκεκριμένα έχουν κινητοποιηθεί 65 πυροσβέστες, 23 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 Α/Φ και 3 Ε/Π, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες Ο.Τ.Α. Οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Β. Γιαννόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο μαζί με τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, Γ. Γεωργιόπουλο, έχει ζητήσει μεγαλύτερη συνδρομή από εναέρια.

Πηγή: Patrisnews.com

Φωτιά στα Μέθανα

Φωτιά ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι, Παρασκευή (24/07) στα Μέθανα Τροιζήνας, και σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καίει αγροτοδασική έκταση.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 20 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share