Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στη Σαντορίνη: Εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού

Συναγερμός στο νησί

17 Ιουλίου 2020 15:25
Συναγερμός στη Σαντορίνη: Εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Συναγερμός έχει σημάνει στη Σαντορίνη λόγω πληροφοριών για τον εντοπισμό εισαγόμενου κρούσματος κορωνοϊού στο νησί. Ενώ, δυστυχώς μια 83χρονη γυναίκα κατέληξε το πρωί της Παρασκευής στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου»

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr πρόκειται για τουρίστρια από τη Ρουμανία που έφτασε στο νησί και βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Η τουρίστρια εντοπίστηκε κατά τους ελέγχους στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το δείγμα εστάλη στο Νοσοκομείο Σαντορίνης όπου υπάρχει ειδικός μοριακός αναλυτής για COVID-19, όπου και βρέθηκε θετικό το τεστ. H Ρουμάνα τουρίστρια, που δεν εμφανίζει συμπτώματα, μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο καραντίνας στο νησί.

55χρονος θετικός στον κορωνοϊό - Συναγερμός στο Ηράκλειο

Συναγερμός στο Ηράκλειο καθώς ένας άνδρας 55 χρονών νοσηλεύεται στην μονάδα Covid του ΠΑΓΝΗ καθώς βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 55χρονος άνδρας από την Κρήτη φέρεται να προσβλήθηκε από συγγενικό του πρόσωπο που επέστρεψε από ταξίδι στην Ρωσία και βρίσκεται σε καλή κατάσταση εμφανίζοντας συμπτώματα πυρετού.

Ο ΕΟΔΥ βρίσκεται σε ιχνηλάτηση των επαφών του 55χρονου και αναμένονται τα αποτελέσματα του συγγενικού του προσώπου.

Κορωνοϊός... ξανά στην Μύκονο - Θετικός 73χρονος τουρίστας

Ο κορωνοϊός επισκέφθηκε ξανά τη Μύκονο μετά τα δύο κρούσματα τον Απρίλιο, αφού ένα ακόμα κρούσμα ανακοίνωσε η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Μυκόνου Ντίνα Σαμψούνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24.gr, o 73χρονος είναι αλβανικής καταγωγής και ήρθε στη Μύκονο από την Αλβανία να δει την οικογένειά του.

Η επίσημη ανακοίνωση:

“Προσήλθε στο Κ.Υ. Μυκόνου σήμερα 15/7, ασθενής ετών 73, με θετικό τεστ COVID-19, διεγνωσμένο από τον έλεγχο που πραγματοποιείται στις πύλες εισόδου της χώρας.

Εκτιμήθηκε από τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας και πραγματοποιήθηκε κλινική εξέταση και εργαστηριακός έλεγχος. Ο ασθενής νοσηλεύεται στα ειδικά διαμορφωμένα ISO BOX του Κ.Υ. και του έχει χορηγηθεί φαρμακευτική αγωγή.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής, το Κέντρο Υγείας ακολουθεί πιστά και υποδειγματικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, στην διαχείριση των ασθενών όπως και στο παρελθόν”.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share