Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σεισμός μεγέθους 3,3 Ρίχτερ στην Κρήτη

Που ήταν το επίκεντρο

29 Ιουνίου 2020 16:12
Σεισμός μεγέθους 3,3 Ρίχτερ στην Κρήτη
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σεισμό μεγέθους 3,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση από το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος ήταν 2 χλμ. Με τον Εγκέλαδο να χτυπάει το πρωί και το νησί της Ρόδου.

Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία - Αισθητός και σε ελληνικά νησιά

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στη δυτική Τουρκία. Με τον Εγκέλαδο να «ταρακουνάει» νωρίτερα και την χώρα μας.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός σημειώθηκε 38 χλμ βορειοανατολικά της πόλης Μανίσα και 71 χλμ βορειοανατολικά της Σμύρνης, ενώ έγιεν αισθητός και σε ελληνικά νησιά. Ο σεισμός ήταν επιφανειακός και είχε βάθος μόλις 10 χλμ.

Ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Κίνα

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε, στις 12:05 ώρα Ελλάδος, στην Κίνα. Με τον Εγκέλαδο να χτυπάει χθες και στα σύνορα Τουρκίας-Ιράν.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 276 χιλιόμετρα από την πόλη Χοτάν, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμήθηκε στα δύο χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και σε αρκετές περιοχές στην Ινδία, καθώς το επίκεντρο βρισκόταν κοντά στα σύνορα των δύο μεγάλων ασιατικών χωρών.

Βίντεο σοκ: "Ανοιγόκλεινε" η γη από τον φονικό σεισμό των 7,4 Ρίχτερ στο Μεξικό

Στους 10 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό των 7,4 Ρίχτερ στο Μεξικό.

Οι θάνατοι αναφέρθηκαν κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, στην πολιτεία Οαχάκα, ορεινή περιοχή γνωστή για τον καφέ της, το μεσκάλ και τα δείγματα αρχιτεκτονικής της περιόδου των ισπανών αποικιοκρατών.

Κτήρια σείστηκαν στην κεντρική πόλη του Μεξικού, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν από τα σπίτια τους, τρέχοντας στους δρόμους. Εν τω μεταξύ, δεκάδες είναι οι μετασεισμοί που καταγράφουν οι σεισμογράφοι, έπειτα από την ισχυρότατη σεισμική δόνηση. Από τις 6 το πρωί, τοπική ώρα έχουν καταγραφεί τρεις μετασεισμοί 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενω ακολούθησαν 4,4 Ρίχτερ και 4,3 Ρίχτερ, λίγα λεπτά μετά τις 10:30.

Ακολουθούν στο Athensmagazine.gr έξι συγκλονιστικά βίντεο: Δείτε πώς σείεται η Γη, ανοίγοντας στα δύο, την ίδια στιγμή όπου κτήρια πάλλονται σαν χαρτόκουτα...

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share