Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Συναγερμός στην Αίγινα - Θετικός στον κορωνοϊό ένας ξένος που ταξίδεψε στην Ελλάδα

Τεράστια ανησυχία

28 Ιουνίου 2020 17:30
Συναγερμός στην Αίγινα - Θετικός στον κορωνοϊό ένας ξένος που ταξίδεψε στην Ελλάδα

Συναγερμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στις υγειονομικές αρχές της Αίγινας, λόγω ύποπτου κρούσματος κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Aegina Portal, ένας αλλοδαπός που ταξίδεψε από το εξωτερικό στην Αίγινα, για να παραστεί σε κηδεία που τελέσθηκε στο νησί, είναι πιθανός φορέας του κορωνοΐού, καθώς βρέθηκε θετικός στον έλεγχο που του έγινε στο αεροδρόμιο. Το δεύτερο τεστ αναμένεται να γίνει αύριο. Τα κρούσματα στην Ελλάδα όλο και αυξάνονται, και ο αριθμός που καταγράφηκε μέσα σε μια εβδομάδα είναι σοκαριστικός.

Στην τελετή παρευρέθηκε αρκετός κόσμος και η αγωνία είναι τεράστια. Σε σχετική ερώτηση που υπέβαλε το Aegina Potal στον δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά σήμερα το πρωί, είπε ότι το θέμα το χειρίζεται το Κέντρο Υγείας Αίγινας και ότι ενημέρωση για το ζήτημα θα υπάρξει αργότερα.

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Αυτές είναι οι περιοχές με τα κρούσματα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 23 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα, και πολλοί είναι αυτοί που έχουν αρχίσει να ανησυχούν, λόγω της αύξησης του ημερήσιου αριθμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έξι κρούσματα εντοπίζονται στην Καστοριά, από τρία σε Λέσβο και Σύρο, δύο στην Παραμυθιά, ενώ οκτώ από αυτά εντοπίστηκαν σε άτομα που ταξίδεψαν με αεροπλάνο στη χώρα μας.

Κορωνοϊός: Διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ μητέρα και ο 53χρονος γιος της στη Θεσσαλονίκη

Νοσηλεύονται διασωληνωμένοι μία μητέρα και ο γιος της από την Πέλλα, σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας δύο νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, αφού νόσησαν από τον κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η μητέρα, 83 ετών, εισήχθη εσπευσμένα πριν από δύο ημέρες στην Α' ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου. Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα ανακοινώθηκαν 22 νέα κρούσματα του ιού, και η αγωνία κορυφώνεται.

Η ηλικιωμένη, που έχει υποκείμενα νοσήματα και κατοικεί σε χωριό του δήμου Αλμωπίας, είχε διακομισθεί αρχικά στο νοσοκομείο Έδεσσας, ωστόσο κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά της στη Θεσσαλονίκη και η διασωλήνωσή της.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 53χρονος γιος της νοσηλεύεται επίσης διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, εδώ και αρκετές ημέρες. Εκτιμάται, έτσι, ότι ο 53χρονος μετέδωσε τον ιό στη μητέρα του.Δύο ακόμη νεαρά, ενήλικα μέλη της οικογένειας, εγγόνια της 83χρονης, έχουν βρεθεί θετικά στον νέο κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και μία εβδομάδα θετικοί στον κορωνοϊό από τον νομό Πέλλας έχουν διαγνωσθεί μία νοσηλεύτρια και μία μαία που ανήκουν στο υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου Έδεσσας.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share