Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2020

10χρονη Μαρκέλλα: «Θρίλερ» με τις ουσίες που βρέθηκαν στην εξέταση

Τι συμβαίνει;

17 Ιουνίου 2020 18:24
10χρονη Μαρκέλλα: «Θρίλερ» με τις ουσίες που βρέθηκαν στην εξέταση
Από Ραφαήλ Αλαγάς

«Θρίλερ» επικρατεί για τη 10χρονη Μαρκέλλα, σχετικά με τις ουσίες που βρέθηκαν στη διάρκεια της εξέτασής της.

Ο Σωκράτης Τσαντίρης, ιατροδικαστής και γιατρός δημόσιας υγείας μίλησε για την υπόθεση στο Mega, και αναφέρθηκε στο γεγονός, ότι βρέθηκε πάνω της «κοκτέιλ» ναρκωτικών, ενώ νωρίτερα την Τετάρτη (17/6) συνελήφθη η απαγωγός της Μαρκέλλας.

«Ως ιατροδικαστές είπαμε ότι εφόσον βρέθηκε με αυτή την αστάθεια το παιδί, υπήρχε ισχυρή ένδειξη για προηγηθείσα χορήγηση ουσιών. Άριστα έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις και διαπιστώθηκαν ουσίες», σημείωσε ο κ. Τσαντίρης.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να χορηγηθεί κοκτέιλ ουσιών. Για να εξουδετερώσει την αντίσταση του θύματος, του χορήγησε μια κατασταλτική ουσία. Παράλληλα να του χορηγήσει και διέγερση θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή της, ίσως εδώ ξεφεύγει. Για αυτό θα πρέπει να μελετηθεί η τοξικολογική εξέταση στο σύνολό της. Όχι μόνο ποιοτικό, τι ουσίες χορηγήθηκαν, αλλά και ποσοτικά. Εφόσον διαπιστώθηκαν ουσίες, το επόμενο βήμα είναι να διαπιστωθεί αν είναι όλως πρόσφατη η χρήση, σχετικά πρόσφατη ή υπάρχουν και ενδείξεις παλαιότερης χρήσης; Πρέπει να αναμένουμε το αποτέλεσμα που θα δείξει», πρόσθεσε ο κ. Τσαντίρης.

«Οι ουσίες αυτές...»: Αποκάλυψη-σοκ της ιατροδικαστή για το κοκτέιλ ναρκωτικών που δόθηκε στη 10χρονη Μαρκέλα (Video)

Κοκτέιλ ναρκωτικών ανιχνεύτηκε στον οργανισμό της 10χρονης που είχε εξαφανιστεί στη Θεσσαλονίκη και βρίσκεται υπό την προστασία της Εισαγγελίας Ανηλίκων σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η Ελένη Ζαγγελίδου, ιατροδικαστής που συμμετέχει στην επιστημονική ομάδα που εξετάζει τη 10χρονη, επιβεβαίωσε ότι οι εξετάσεις «έδειξαν ότι υπάρχουν ψυχοτρόπες ουσίες», για να τονίσει ότι, «είμαστε ακόμα στην αρχή της επίπονης αυτής διαδικασίας».

«Από τη στιγμή που έχουν διαρρεύσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό, πραγματικά ναι οι εξετάσεις έδειξαν ότι υπάρχουν κάποιες ψυχοτρόπες ουσίες στη μικρή. Αυτό που μπορώ να σας πω επίσης είναι ότι είμαστε ακόμα στην αρχή της ανάλυσης και έχουμε ακόμα κάποιες μέρες μπροστά μας για να τη διεκπεραιώσουμε”, είπε η κ. η Ελένη Ζαγγελίδου.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι γενικότερα οι ουσίες αυτές δεν δίνονται ενέσιμα, σπανίως η μία από της δύο ναι, αλλά σε γενικότερο πλαίσιο δεν δίνονται ενέσιμα. Εδώ το παιδί δεν είχε τέτοια ευρήματα» σημείωσε.

Η κ. Ζαγγελίδου τόνισε ωστόσο ότι δεν μπορεί να πει παραπάνω πληροφορίες καθώς οι αστυνομικές έρευνες είναι σε εξέλιξη και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα.

«Είμαστε συγκλονισμένοι, το μάθαμε από τις ειδήσεις»

Την ίδια αισιοδοξία εξέφρασε και η δικηγόρος της οικογένειας, Α. Ανάσογλου. «Είμαστε σε κρίσιμη καμπή, είναι θέμα ωρών να εντοπιστεί η γυναίκα αυτή» είπε.

Σχετικά με την ανίχνευση ναρκωτικών στον οργανισμό του παιδιού, η συνήγορος της οικογένειας είπε πως «είμαστε όλοι συγκλονισμένοι, όμως εμείς το μάθαμε από τις ειδήσεις».

Όσο αφορά στις έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας που φέρεται να άρπαξε το παιδί, την οποία η μικρή Μαρκέλλα ήδη αναγνώρισε, είπε πως ο αδελφός δεν την αναγνώρισε, ενώ η μητέρα που βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, είπε ότι «κάτι της θυμίζει».

 

Περιφέρεια

Ροή ειδήσεων

Share