Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

"Συμμορία των 11": Προφυλακιστέος ο φερόμενος ως "εγκέφαλος" της εγκληματικής οργάνωσης

Ραγδαίες εξελίξεις

1 Ιουνίου 2020 07:46
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Προφυλακιστέος κρίθηκε ύστερα από μία μαραθώνια απολογία ο φερόμενος ως αρχηγός της αποκαλούμενη “συμμορίας των 11” στην Καλαμάτα.

Ο ίδιος αρνείται κάθε κατηγορία και υποστηρίζει ότι η δικογραφία, που σχημάτισαν οι αστυνομικοί, βασίζεται μόνον σε αποσπάσματα από τηλεφωνικές συνομιλίες.

“Το μοναδικό αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας είναι οι τηλεφωνικές συνομιλίες, για τις οποίες σθεναρά υποστηρίζω ότι αποτελούν αποσπασματική συρραφή από τη διωκτική αρχή, η οποία αλλοιώνει το περιεχόμενο και το νόημα τους” τόνισε στην απολογία του ο 45χρονος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο ίδιος προσπάθησε με τους συνεργούς του να νομιμοποιήσει τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία έχει καταδικαστεί ότι υπεξαίρεσε το 2004 από τράπεζα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

“Παρά το ότι έχει δικαστικώς κριθεί και η ποινή που μου επιβλήθηκε έχει εκτιθεί, αρνούμαι σθεναρά μέχρι σήμερα ότι έχω την οποιαδήποτε σχέση με την κλοπή αυτή” είπε ο ίδιος.

Μετά τον 45χρονο απολογήθηκαν άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι. Ανακρίτρια και εισαγγελέας διέταξαν την προφυλάκιση του ενός, ενώ οι άλλοι τρεις αφέθησαν ελεύθεροι. Η διαδικασία συνεχίζεται με την απολογία των υπολοίπων έξι κατηγορουμένων.

Σοκαριστικό τροχαίο στην Καλαμάτα: 3χρονος εκσφενδονίστηκε από το αυτοκίνητο και σκοτώθηκε - Νεκρός και ο πατέρας

Δυστυχώς, δεν τα κατάφερε ο 24χρονος πατέρας που είχε τραυματιστεί βαριά στο τροχαίο στην Καλαμάτα, που κόστισε τη ζωή στο μόλις 3 ετών αγοράκι του και έστειλε στο Νοσοκομείο πολύ βαριά τραυματισμένη την 22χρονη σύζυγό του και μητέρα του παιδιού, σύμφωνα με το messinialive.gr.

To θανατηφόρο τροχαίο έγινε το βράδυ της Πρωτομαγιάς, με τον 24χρονο να χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου που προσέκρουσε με σφοδρότητα σε ελιά. Κανείς από τους επιβαίνοντες της οικογένειας Ρομά δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας, ούτε υπήρχε παιδικό καθισματάκι, με αποτέλεσμα το 3χρονο αγοράκι τους να εκσφενδονιστεί από το αυτοκίνητο και να σκοτωθεί.

Ο 24χρονος που έφερε πολλαπλά κατάγματα είχε αρχικά διακομισθεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας όμως εξαιτίας της κρισιμότητας της κατάστασής του μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο “Αττικόν” στο Χαϊδάρι. Όλες αυτές τις μέρες έδινε τη δική του μάχη να κρατηθεί στη ζωή, ωστόσο σήμερα υπέκυψε στα τραύματά του. Να σημειωθεί ότι η 22χρονη σύζυγός του, και μοναδική επιζήσασα του τροχαίου, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, σε σοβαρή κατάσταση.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share