Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στην Κρήτη: Αυτά είναι τα αποτελέσματα των 29 τεστ κορωνοϊού στο ΠΑΓΝΗ

Τι έδειξαν;

25 Μαΐου 2020 17:00
Συναγερμός στην Κρήτη: Αυτά είναι τα αποτελέσματα των 29 τεστ κορωνοϊού στο ΠΑΓΝΗ
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Συναγερμός επικρατεί στην Κρήτη, αφού χθες (24/5) ένας 88χρονος από τα Χανιά βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να εξεταστούν 29 άτομα από το υγειονομικό προσωπικό στο ΠΑΓΝΗ.

Από τα 29 τεστ, τα 28 βρέθηκαν αρνητικά στον φονικό ιό, ενώ για το ένα, όπως αναφέρεται, θα επαναληφθεί η εξέταση για καθαρά «τεχνικούς» λόγους, ενώ οι νεκροί στην χώρα μας έφτασαν τους 172.

Ο άνδρας είχε νοσηλευθεί πριν από 9 μέρες στο τμήμα βηματοδότη του αιμοδυναμικού τομέα του ΠΑΓΝΗ, και ως εκ τούτου ακολουθώντας τα πρωτόκολλα ιχνηλάτισης, το προσωπικό που ήρθε σε επαφή μαζί του, υποβλήθηκε σε τεστ.

Κατά τη διαδικασία ιχνηλάτισης ενημερώθηκαν και οι ασθενείς που νοσηλεύθηκαν στο ίδιο δωμάτιο με τον 88χρονο, και μέχρι στιγμής κανείς εκ των 3 δεν έχει εμφανίσει κάποιο σύμπτωμα.

Απομένουν ακόμη τα αποτελέσματα των 25 τεστ που έχουν σταλεί από το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου νοσηλεύεται ο Χανιώτης.

Υπάρχουν δύο κατηγορίες τεστ για τον κορωνοϊό - Ποιο είναι το πιο αξιόπιστο (Video)

τα τεστ κορωνοϊού αναφέρθηκε στη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ο λοιμωξιολόγος, υποπτέραρχος, κ. Χατζηγεωργίου, ο οποίος αντικατέστησε για σήμερα τον Σωτήρη Τσιόδρα. Επίσης, κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε σε μία δήλωση-σοκ.

Όπως είπε "υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες τεστ, που γίνονται σε σχέση με τον ιό που προκαλεί τη νόσο covid-19. Η μία κατηγορία αφορά στις μοριακές εξετάσεις ανίχνευσης του ίδιου του ιού, που πραγματοποιούνται είτε για να γίνει διάγνωση της νόσου σε κάποιον ασθενή που παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα, είτε σε ασυπτωματικά άτομα για τον λόγο της έγκαιρης διάγνωσης, ώστε να προστατευθεί ένας κλειστός ή ευάλωτος πληθυσμός, (όπως νοσοκομεία, γηροκομεία κλπ), είστε στα πλαίσια ιχνηλάτησης. Η εξέταση αυτή είναι απόλυτα αξιόπιστη και ταυτόχρονα ανώδυνη".

"Η άλλη κατηγορία αφορά στις εξετάσεις αντισωμάτων και γίνεται με λήψη αίματος από το δάχτυλο ή τη φλέβα. Αυτή η κατηγορία εξετάσεων απαιτεί ακόμα έλεγχο της αξιοπιστίας της, διότι παρόλο που κυκλοφορούν πολλά τέτοια τεστ στο εμπόριο, δεν έχουν ακόμα αποδείξει την ακρίβεια, τη συνέπεια και την επαναληψιμότητα των αποτελεσμάτων και επομένως δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διάγνωση σε συγκεκριμένους ασθενείς, παρά μόνο στα πλαίσια μελέτης σε έναν πληθυσμό", πρόσθεσε ο κ. Χατζηγεωργίου.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share