Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

«Θα ζούμε με τον κορωνοϊό για πολύ καιρό» - «Βόμβα» από τον Νίκο Χαρδαλιά (Video)

Δήλωση-σοκ

24 Μαΐου 2020 18:47
«Θα ζούμε με τον κορωνοϊό για πολύ καιρό» - «Βόμβα» από τον Νίκο Χαρδαλιά (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε σε μία δήλωση-σοκ, λέγοντας: «Θα ζούμε με τον κορωνοϊό για πολύ καιρό».

Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε πως αύριο αναμένεται να παρθούν οι αποφάσεις για τα δημοτικά, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιαγωγικούς σταθμούς και ενημέρωσε ότι επαναλειτουργούν από Δευτέρα οι δομές πρόνοιας για παιδιά και ηλικιωμένους ενώ έχουν καθοριστεί ειδικές προδιαγραφές για τη λειτουργία τους.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα της εστίασης που θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα, ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε το τι ισχύει για τα τετραγωνικά χώρα και την πληρότητα των καταστημάτων ενώ πρόσθεσε πως συνεχίζονται οι έλεγχοι των πτήσεων εξωτερικού και πως μέχρι στιγμής όλα τα δείγματα έχουν βγει αρνητικά.

Παράλληλα, ο κ. Δημήτρης Χατζηγεωργίου, ανακοίνωσε 2 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα. Επίσης ενημέρωσε πως οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ είναι 19 ενώ ανακοίνωσε πως δεν έχουν καταγραφεί το τελευταίο εικοσιτετράωρο νέοι θάνατοι.

«Πράσινο φως» για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων (Video)

Ανοίγει ο δρόμος για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων καθώς όπως είπε ο λοιμωξιολόγος Δ. Χατζηγεωργίου κατά την ενημέρωση των συντακτών, τα περισσότερα δεδομένα συγκλίνουν υπέρ του ανοίγματος. Ενώ, από την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Μαΐου, θα ανοίξουν ξανά τις πύλες τους τα Πανεπιστήμια προκειμένου να πραγματοποιούνται δια ζώσης εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις και να ολοκληρωθεί το εξάμηνο.

«Οι περισσότεροι από τους συναδέλφους συνηγορούν ότι τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν και πρέπει να ανοίξουν. Επιδημιολογικά είμαστε πολύ καλά, το R0 είναι πολύ κάτω από 1».

«Η φάση του ανοίγματος εξελίσσεται ομαλά. Οι συστάσεις τηρούνται, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε» υπογράμμισε από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς. Όπως είπε, αύριο θα ανακοινωθεί αν ανοίγουν σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί. Σημείωσε ότι η εμπειρία από τα γυμνάσια και τα Λύκεια είναι θετική, δείχνοντας ουσιαστικά ότι θα ανοίξουν και τα δημοτικά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share