Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Συγκλονιστική μαρτυρία: «Έτσι έσωσα τον 17χρονο που βούτηξε από τον Φάρο Ναυπάκτου» (Video)

Σοκάρει

20 Μαΐου 2020 23:28
Συγκλονιστική μαρτυρία: «Έτσι έσωσα τον 17χρονο που βούτηξε από τον Φάρο Ναυπάκτου» (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Η αναστάτωση στην κοινωνία της Ναυπάκτου δεν λέει να κοπάσει, μετά την πτώση και το σοβαρό τραυματισμό ενός παιδιού 17 ετών από τον φάρο, για ένα στοίχημα με τους φίλους του.

Ο πρώτος που βούτηξε στο νερό, μετά το σάλτο του νεαρού, από το φάρο του ενετικού κάστρου της Ναύπακτου, ήταν ο αρχικελευστής του Λιμενικού, Νίκος Ρούσσος.

«Έτρεξα και είδα το παιδί που ήτανε μέσα, μπρούμυτα στη θάλασσα κι έπεσα δίπλα του και το τράβηξα. Το παιδί έκανε προσπάθεια με το ένα χέρι να κολυμπήσει, με τα μούτρα μέσα στο νερό. Κι όπως το έπιασα από το χέρι και το τράβηξα έξω το γύρισα ανάσκελα και πήρε ανάσα και εκείνη τη στιγμή πλησίασαν δίπλα δύο κολυμβητές από απέναντι», είπε μιλώντας στο Star o κ. Ρούσσος.

Ο σωτήρας του Βασίλη, περιγράφει λεπτό προς λεπτό την προσπάθεια διάσωσης του παιδιού: «Έπεσε πάνω στο τσιμέντο, στο στηθαίο εκεί και μετά έπεσε στο νερό. Εγώ όταν βγήκα πάνω μετά για να πάρω τηλέφωνο στην υπηρεσία μου και να ειδοποιήσουν το ΕΚΑΒ του μίλησα κιόλας του λέω "με βλέπεις;", μου λέει ναι. Του λέω "πώς σε λένε;", μου λέει "Βασίλη"».

«Κοίταξε το ύψος, πήρε φόρα και...» - Σοκάρει με τη μαρτυρία του ο φίλος του 17χρονου

Σοκάρει με τη μαρτυρία του ο φίλος του 17χρονου αγοριού, ο οποίος μίλησε στο Mega για το περιστατικό, όπου ο ανήλικος έπεσε από τον φάρο της Ναυπάκτου.

Στο σημείο βρέθηκε η κάμερα του Mega, εκεί που δεν έχει εμφανιστεί αστυνομία ή κάποιος υπεύθυνος.Είναι οι πολεμίστρες δίπλα στον πύργο. Ο Θοδωρής φίλος του Βασίλη, που ήταν παρών εκείνο το βράδυ αναφέρθηκε στο συμβάν.

«Ήμασταν όλοι μαζί στο λιμάνι και μάθαμε ότι ο Βασίλης θα πηδήξει από τις πολεμίστρες. Κοίταξε το ύψος, πήρε φόρα και τελευταία στιγμή δίστασε.

Ισως ζαλίστηκε, έπεσε χτύπησε στο κράσπεδο και έπεσε μέσα στη θάλασσα με το κεφάλι. Ήρθε η αστυνομία, το λιμενικό. Από τότε που ξεκίνησαν τα έργα στο λιμάνι, κάθε βράδυ κάποιος θα ανέβει να κάνει βουτιά.

Το λιμενικό καλό θα ήταν να πάρει κάποια μέτρα. Έχει δύο κατάγματα στη μέση του, εντός εβδομάδας θα πάρει εξιτήριο».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share