Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020

Κορωνοϊός: Βγήκαν τα αποτελέσμα των εξετάσεων των προσφύγων στη Λέσβο

Τι έδειξαν οι εξετάσεις;

20 Μαΐου 2020 13:50
Κορωνοϊός: Βγήκαν τα αποτελέσμα των εξετάσεων των προσφύγων στη Λέσβο
Αρθρογράφος: Δανάη Πάλμου
ΔΑΝΑΗ ΠΑΛΜΟΥ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Βγήκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για κορωνοϊό, που υποβλήθηκαν οι 36 πρόσφυγες και μετανάστες, που κατέφθασαν τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής στην παραλία Τσόνια της βορειοανατολικής Λέσβου.

Δεδομένων των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, οι 36 ελέγχθηκαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό. Μάλιστα εχθές είχαν καταγραφεί μόνο 4 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα, σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Όλοι μεταφέρθηκαν στο χώρο της δομής στα Μεγάλα Θέρμα και τέθηκαν σε καραντίνα. Άλλες δυο βάρκες με συνολικά 70 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν μέσα στο Μάιο στη Λέσβο. Οι 51 την Τετάρτη 6 Μαΐου στο Καλό Λιμάνι του Σκαλοχωρίου και οι 19 την Κυριακή 17 Μαΐου στα Λάψαρνα της Άντισσας.

Στο σύνολό τους διαμένουν στην καραντίνα στα Μεγάλα Θέρμα. Τέσσερις από αυτούς είναι ασυμπτωματικοί ασθενείς από κορωνοϊό και διαμένουν χωριστά στην ίδια δομή.

Κορωνοϊός - Ισπανία: Με μάσκα θα κυκλοφορούν στο δρόμο όσοι είναι άνω των 6 ετών

Η ανακοίνωση της ισπανικής Κυβέρνησης που θέλει από την Πέμπτη να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στον δρόμο ή στους δημόσιους χώρους όπου δεν είναι εφικτή η τήρηση των αποστάσεων για τον κορωνοϊό, από όλους όσοι είναι άνω των 6 ετών. Ωστόσο δείτε γιατί η μάσκα είναι τόσο απαραίτητη παντού.

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους δρόμους, τους υπαίθριους χώρους και σε κάθε δημόσιο κλειστό χώρο όταν δεν είναι εφικτό να τηρείται απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον δύο μέτρων, αναφέρεται στο σχετικό διάταγμα. Αυτό αφορά όσους είναι άνω των έξι ετών, αναφέρεται στο διάταγμα, με εξαίρεση όσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα ή όσους μπορούν να δικαιολογήσουν για λόγους ανάγκης ή ανωτέρας βίας τη μη χρήση μάσκας.

Με μάσκα θα κυκλοφορούν στο δρόμο

Στο διάταγμα δεν διευκρινίζεται η επιβολή προστίμων για τους παραβάτες. Από τις 4 Μαΐου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για όσους χρησιμοποιούν τα μέσα μεταφοράς στην Ισπανία.

Το νέο διάταγμα αφορά όλες τις επαρχίες της Ισπανίας, μια χώρα που επλήγη πολύ από την επιδημία του κορωνοϊού, με 232.037 κρούσματα και 27.778 θανάτους. Πλέον η μετάδοση του ιού έχει μειωθεί σημαντικά μετά το lockdown που επιβλήθηκε στα μέσα Μαρτίου. Χθες ο αριθμός των νεκρών παρέμεινε κάτω από το όριο των 100 για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

 

Επαρχία

Ροή ειδήσεων

Share