Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Άρση μέτρων: Από τις 18 Μαΐου ελεύθερη μετακίνηση στην Κρήτη

Τι ανακοινώθηκε;

12 Μαΐου 2020 18:23
Άρση μέτρων: Από τις 18 Μαΐου ελεύθερη μετακίνηση στην Κρήτη
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η Κρήτη ανοίγει τις πύλες της για τους πολίτες της, αφού σε ένα ακόμη μέτρο που γίνεται γνωστό για την άρση των περιορισμών του κορωνοϊού, ο Νίκος Χαρδαλιάς γνωστοποίησε, ότι το νησί μπορεί να δεχθεί ελεύθερες μετακινήσεις από τις 18 Μαΐου.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, που φάνηκε ικανοποιημένος από την τήρηση των μέτρων, μετά την χθεσινή (11/5) χαλάρωση, ανακοίνωσε παράλληλα πως από τις 25 Μαΐου θα επιτραπεί πιθανότατα η μετακίνηση στα υπόλοιπα νησιά, χωρίς να αποκλείεται πάντως να υπάρξουν και ανακοινώσεις για τον Αργοσαρωνικό.

Ομαλά κύλησε η πρώτη ημέρα είπε ο κ. Χαρδαλιάς και είπε ότι η γενική εικόνα είναι ότι τηρήθηκαν τα μέτρα προφύλαξης. «Από την αρχή της κρίσης ενημερώνουμε για κάθε μέτρο. Από τις 18 Μαΐου θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα και στην Κρήτη. Η μετακίνηση προς τα νησιά θα επιτραπεί πιθανότατα από τις 25 Μαΐου», είπε ακόμα.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι είναι σημαντική η τήρηση αποστάσεων και λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών πολλοί θα επιλέξουν κάποια παραλία. Εκεί, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, τόνισε.

Κορωνοϊός: Ένας ακόμη θάνατος στην Ελλάδα - 18 νέα κρούσματα και 2.744 συνολικά

Έναν ακόμη θάνατο από κορωνοϊό μετρά η Ελλάδα, με τα νέα κρούσματα να είναι 18 και το σύνολο στα 2.744, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Από τα κρούσματα, το 56% είναι άνδρες, με τα 608 να σχετίζονται με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 1.378 με ήδη γνωστό κρούσμα. Ενδιαφέρον είναι, επίσης, το ότι 7 εκ των νέων κρουσμάτων είναι από την ίδια οικογένεια, ενώ τα 12 από τα 18, παράλληλα, είναι από συρροή κρουσμάτων σε ευάλωτες ομάδες.

Επιπρόσθετα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας και καθηγητής λοιμωξιολογίας, 32 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι και 88 έχουν βγει από τις ΜΕΘ. Από τους πρώτους, 21 είναι άνδρες και 11 γυναίκες, με μέσο όρο τα 67 έτη, ενώ το 97% έχει υποκείμενο νόσημα, ή είναι άνω των 70 ετών.

Από τους 152 θανόντες, παράλληλα, οι 112 είναι άνδρες και οι 40 γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας τους ήταν τα 75 έτη, ενώ το 93.4% είχε υποκείμενο νόσημα, ή ήταν άνω των 70 ετών.

Τέλος, έχουν ελεγχθεί 106.054 κλινικά δείγματα.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share