Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Στους 106 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Κατέληξε 76χρονος στην Πτολεμαΐδα

Συμβαίνει τώρα!

16 Απριλίου 2020 20:38
Στους 106 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Κατέληξε 76χρονος στην Πτολεμαΐδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο απολογισμός των θανάτων αυξάνεται στους 106 στην χώρα μας από τον κορωνοϊό, με έναν άνδρα 76 ετών να καταλήγει στην Πτολεμαΐδα το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης (16/4).

Ο άτυχος άνδρας έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας νωρίτερα σήμερα, τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 15 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.207. 69 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ 106 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους.

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα αποτελέσματα από τα τεστ στους Ρομά της Θεσσαλίας

Τα αποτελέσματα από τα τεστ κορωνοϊού, που έγιναν στους οικισμούς των Ρομά στη Θεσσαλία, γνωστοποίησε ο Νίκος Χαρδαλιάς, με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας να επισημαίνει, ότι από τους 416 ελέγχους υπήρξε ένα θετικό κρούσμα.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτών για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως «ολοκληρώνεται η διαδικασία ανίχνευση του ιού στην περιοχή της Θεσσαλίας με τα δείγματα τα οποία προχωρήσαμε σαν Γενική Γραμματεία σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους συνεργαζόμενους φορείς». Ο ίδιος, μάλιστα, προχώρησε σε ένα νέο «ξέσπασμα».

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, «στην ενότητα Λάρισας στην Νέα Σμύρνη είχαμε 49 ελέγχους και ένα θετικό κρούσμα, στον Τύρναβο σε 76 ελέγχους, στα Φάρσαλα σε 48 ελέγχους, στην Ενότητα Τρικάλων Κηπάκι, Πύργος, Καλαμάκι σε 46 ελέγχους, στην Ενότητα Καρδίτσας, Μαύρικα Καρδίτσας σε 43 ελέγχους, στους Σοφάδες, στον παλαιό οικισμό Νέας Ζωής σε 70 ελέγχους αλλά και στην ενότητα της Μαγνησίας σε Αλιβέρι, Αγία Παρασκευή, Νέαπολης Βόλου σε 70 ελέγχους ήταν όλα αρνητικά».

«Συνολικά σε 416 δείγματα υπάρχει μόνο ένα θετικό κρούσμα. Όλα πάνε καλά αλλά πρέπει να συνεχίσουμε χωρίς διακρίσεις την προσπάθεια ειδικά στην περιοχή της Θεσσαλίας», σημείωσε – μεταξύ άλλων – ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα για τους ασθενείς από την Επαρχία που κάνουν ακτινογραφία στην Αθήνα

Τα μέτρα, που θα ισχύσουν για τους ασθενείς από την Επαρχία, οι οποίοι κάνουν ακτινογραφία στην Αθήνα και πρέπει να μετακινηθούν παρά τον κορωνοϊό, μαζί με όσα θα ισχύουν για το τριήμερο Μεγάλου Σαββάτου (18/4) έως Δευτέρα του Πάσχα (20/4), επεσήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επεσήμανε πως υπάρχει η δυνατότητα αυτή, αλλά με προϋποθέσεις.

Ο κύριος Χαρδαλιάς ανέφερε πως εξασφαλίστηκε η δυνατότητα για τους ασθενείς να μπορούν να μισθώνουν ξενοδοχείο με ενημέρωση του γιατρού σε συγκεκριμένο τηλέφωνο και σχετική άδεια για αυτούς και τους συνοδούς τους.

«Έχουν εξασφαλιστεί δωμάτια ξενοδοχείου που μπορούν να μισθώσουν. Να απευθύνονται στον προϊστάμενο του τμήματος ακτινοθεραπειών. Εκείνος θα επικοινωνεί με την Πολιτική Προστασία για να ενημερώσει για την ανάγκη στέγασης του ασθενούς και ο ασθενής θα παίρνει σχετικό έγγραφο από το νοσοκομείο».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share