Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

«Αναβρασμός» στην Κέρκυρα: Η Δήμαρχος πήγε κανονικά στην εκκλησία ενώ… καλούσε να μείνουν οι πολίτες στο σπίτι! (video)

Απίστευτο!

13 Απριλίου 2020 12:34
«Αναβρασμός» στην Κέρκυρα: Η Δήμαρχος πήγε κανονικά στην εκκλησία ενώ… καλούσε να μείνουν οι πολίτες στο σπίτι! (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Κέρκυρα από τις εικόνες που διέρρευσαν από την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, οι οποίες δείχνουν ξεκάθαρα πως χθες (12/4) η Δήμαρχος, Μερόπη Υδραίου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και αρκετοί ακόμη πιστοί πήγαν κανονικά να μεταλάβουν τη Θεία Κοινωνία, παρά τις απαγορεύσεις λόγω κορωνοϊού και τις εκκλήσεις της ίδιας της Δημάρχου, ενώ την ίδια ώρα υπάρχει εισαγγελική παρέμβαση για όσα έγιναν.

Όπως αναφέρει το corfupress.gr, «η λειτουργία μεταδόθηκε ζωντανά και από τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, με συνέπεια όλοι όσοι συντονίστηκαν να γίνουν μάρτυρες της, όχι και τόσο κεκλεισμένων των θυρών, Θείας Λειτουργίας. Παρουσία περισσότερων από 3-4 ατόμων που επιτρέπονται από τα κυβερνητικά μέτρα ο Μητροπολίτης Κέρκυρας τέλεσε την ακολουθία της ημέρας. Στον Ιερό ναό παρόντες μάλιστα ήταν και η Δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου αλλά και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μεταλληνός, δημοσιογράφοι, τηλεοπτικά συνεργεία, εκπρόσωποι φιλαρμονικών και ιερείς».

Αίσθηση ωστόσο έχει προκαλέσει το γεγονός ότι η Δήμαρχος Κέρκυρας που ήταν παρούσα στην εκκλησία, πρωταγωνιστούσε σε βίντεο στο οποίο απηύθυνε έκκληση προς τους δημότες να μείνουν σπίτι. «Σας παρακαλώ θερμά, μείνετε σπίτι, μείνετε σπίτι και ακολουθήστε τις οδηγίες των ειδικών. Κάντε λίγο υπομονή, αυτές οι στιγμές είναι οι πιο κρίσιμες... Μείνετε σπίτι για να ανταμώσουμε ξανά με τους αγαπημένους μας στους δρόμους, τις πλατείες, τις εκδηλώσεις και στις γιορτές μας» ανέφερε μεταξύ άλλων σε μήνυμά της στις 30 Μαρτίου.

Κορωνοϊός: Έσπασαν την καραντίνα και έστησαν "πρέφα"

Δεν πτοήθηκαν ούτε από τον κορωνοϊό, ούτε από την καραντίνα και μαζεύτηκαν να παίξουν χαρτιά στην Κρήτη.

Οκτώ άτομα μαζεύτηκαν σε επιχείρηση εν μέσω της καραντίνας που έχει επιβληθεί λόγω του κορωνοϊού για να παίξουν πόκερ και συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης! Ακόμα ένα περίεργο γεγονός στη Κρήτη, μετά το αντίστοιχο που συνέβη στα Χανιά πριν λίγες μέρες.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων, που διενεργούνται για την καταπολέμηση του φαινομένου, των παράνομων τυχερών παιγνίων και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης, προχτές (11.04.2020) το βράδυ, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε επιχείρηση, αναφέρει το zarpanews.gr.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας διαπιστώθηκε ότι, ημεδαπός ως υπεύθυνος λειτουργίας είχε επιτρέψει σε τέσσερις αλλοδαπούς και τέσσερις ημεδαπούς την διενέργεια και τη διεξαγωγή του πόκερ, στο οποίο συμμετείχε και ο ίδιος και συνελήφθησαν.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες και εντός της επιχείρησης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 087 μάρκες διαφόρων χρωμάτων οι οποίες αντιστοιχούσαν σε διάφορα χρηματικά ποσά
  • 7 πλήρεις τράπουλες
  • 8 κύβοι-ζάρια
  • το χρηματικό ποσό των 920 ευρώ ως προερχόμενο από την διενέργεια του τυχερού παιγνίου

Επιπλέον, σε βάρος των ημεδαπών επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες παραβάσεις σχετικά με τα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης της covid-19.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνης, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share