Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ηράκλειο Κρήτης: Έκλεισε ο βόρειος λιμενοβραχίονας λόγω συνωστισμού - Πάνω από 2.000 άτομα στο σημείο

Νέα μέτρα!

12 Απριλίου 2020 17:03
Ηράκλειο Κρήτης: Έκλεισε ο βόρειος λιμενοβραχίονας λόγω συνωστισμού - Πάνω από 2.000 άτομα στο σημείο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την απόφαση να κλείσει το βόρειο λιμενοβραχίονα στο Ηράκλειο της Κρήτης πήρε το τοπικό Λιμεναρχείο, καθώς τις τελευταίες ημέρες δημιουργείτο μεγάλος συνωστισμός παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας, με πάνω από 2.000 άτομα να βρίσκονται τις τελευταίες μέρες στο σημείο.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Λιμενάρχης Ηρακλείου, Ευθύμης Δουβής, μετά το τετραήμερο κακοκαιρίας και την βελτίωση του καιρού, ο κόσμος που επέλεγε για σωματική άσκηση και για περπάτημα τον λιμενοβραχίονα του Κουλέ, ήταν πολύς και κατέστη αναγκαία η λήψη αυτού του μέτρου. Την ίδια ώρα, ένας 87χρονος με καταγωγή από το νησί πέθαινε στην Νέα Ζηλανδία.

«Ο λιμενοβραχίονας έκλεινε με τη δύση του ηλίου και ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι με τη συνεργασία των πολιτών. Τις τελευταίες δύο ημέρες, όμως, τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά, καθώς υπήρξε στιγμή που στον λιμενοβραχίονα κυκλοφορούσαν ταυτόχρονα δύο χιλιάδες άτομα. Αποφασίσαμε να κλείσουμε το λιμενοβραχίονα, προκειμένου να προστατεύσουμε τον κόσμο καθώς δημιουργούνταν προϋποθέσεις συνωστισμού».

Ο κ. Δουβής εξήγησε ότι όλο αυτό το διάστημα οι πολίτες ήταν συνεργάσιμοι και όλοι είχαν μαζί τους τα απαραίτητα αποδεικτικά και τις ταυτότητές τους «όμως οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν οδήγησαν, πιθανόν, περισσότερους συμπολίτες έξω από τα σπίτια έστω και για λίγη ώρα. Ο λιμενοβραχίονας είναι ένα σημείο όπου ο κόσμος συνηθίζει να περπατάει, όμως αυτή τη στιγμή είναι κάτι που δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβαίνει αφού έχει τέτοια μαζικότητα».

Δεν βάζουν μυαλό οι Πατρινοί: "Βούλιαξε" η παραλία

Απτόητοι παραμένουν οι Πατρινοί παρά τα αυστηρά μέτρα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας και σπεύδουν στις παραλίες με αφορμή τη σημερινή ηλιοφάνεια. Ωστόσο, ούτε οι Αθηναίοι πάνε πίσω μιας και εχθές "βούλιαξαν" την παραλία του Φλοίσβου.

Δεν ήταν λίγα τα σημεία της κεντρικής παραλιακής της Πάτρας όπου επικράτησε το αδιαχώρητο με άλλους να έχουν βγει για ένα απλό περπάτημα και άλλους να κάνουν ακόμη και ηλιοθεραπεία.

Είναι χαρακτηριστικό πως κάποιοι είχαν καταλάβει ακόμη και τις κερκίδες στο θεατράκι ενώ άλλοι έπιναν καφέ στα σκαλοπάτια κλειστών καφετεριών με θέα τη μαρίνα και άλλοι καθόντουσαν σε παγκάκια.

Η εικόνα του Μάρε Μάρε είναι ενδεικτική Το θέμα απασχόλησε και τον Αστυνομικό Διευθυντή Γιώργο Μιχαλόπουλο, ο οποίος έστειλε περιπολικό για να ελέγξει την κατάσταση.

Η καλή μέρα και η άνοιξη που μύρισε στην πόλη, έφερε τους Πατρινούς κοντά στην θάλασσα και τους έβγαλε από την καραντίνα. Με ότι κινδύνους αυτό μπορεί να σημαίνει.

Το απόλυτο "χάος" στο Ηράκλειο Κρήτης - Λαοθάλασσα σε λαϊκές και πλυντήρια αυτοκινήτων

Απτόητοι παραμένουν οι Κρητικοί απέναντι στα αυστηρά μέτρα της Κυβέρνησης περί της απαγόρευσης της κυκλοφορίας προς αποφυγήν της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού και σπεύδουν σε λαϊκές αγορές αλλά και πλυντήρια αυτοκινήτων. Ωστόσο, το αδιαχώρητο επικράτησε νωρίτερα και σε κεντρική λαϊκή αγορά στον Πειραιά.

Σύμφωνα με το cretapost, μικροί και μεγάλοι βρίσκονταν στο σημείο και αγόραζαν τρόφιμα χωρίς να τηρούν καν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Ελάχιστοι ήταν οι πολίτες που φορούσαν μάσκες ενώ σχεδόν κανένας δεν τηρούσε το ένα μέτρο απόστασης από τον άλλον.

Την ίδια ώρα, οι πάγκοι των εμπόρων δεν είχαν απόσταση μεταξύ τους, λίγοι ήταν εκείνοι που φορούσαν μάσκες ενώ αντισηπτικά δεν υπήρχαν ούτε για δείγμα.

Παράλληλα, στους παρακείμενους δρόμους της λαϊκής δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο – εικόνα η οποία παραπέμπει στην προ καραντίνα εποχή.

«Ουρές» στα πλυντήρια αυτοκινήτων

Ενδιαφέρον όμως αποτελεί και το γεγονός ότι σήμερα «γέμισαν» τα πλυντήρια αυτοκινήτων του Ηρακλείου.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό οι Ηρακλειώτες πήραν τα αυτοκίνητά τους και πήγαν να τα πλύνουν ενώ σε αρκετά πλυντήρια self service είχαν δημιουργηθεί ουρές από οδηγούς που περίμεναν υπομονετικά ν’ αδειάσει κάποια θέση.

Μεταξύ αυτών που έσπευσαν αν πλύνουν τα οχήματά τους ήταν και αστυνομικοί που καθάριζαν τα περιπολικά.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share