Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Σκηνές χάους σε λαϊκή αγορά στον Πειραιά!

Λαοθάλασσα!

11 Απριλίου 2020 17:33
Κορωνοϊός: Σκηνές χάους σε λαϊκή αγορά στον Πειραιά!

Το αδιαχώρητο επικράτησε σήμερα σε κεντρική λαϊκή αγορά του Πειραιά παρά τα αυστηρά μέτρα περί απαγόρευσης κυκλοφορίας καθώς οι πολίτες έσπευσαν να προμηθευτούν τη μαναβική τους σε... λαοθάλασσα. Ενώ λίγες ώρες πριν "βούλιαξε" και ο Φλοίσβος από την πολυκοσμία

Σήμερα, Σάββατο του Λαζάρου στον Πειραιά, η λαϊκή αγορά της Χατζηκυριακού θύμιζε καλοκαίρι, ενώ η εικόνα των εκατοντάδων καταναλωτών δημιουργούσε την ψευδαίσθηση ότι «δεν τρέχει τίποτα».

Άμεσα θα πρέπει να ληφθούν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα για τέτοιες περιπτώσεις που υπονομεύουν το κοινό καλό και τη συλλογική προσπάθεια.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πολλά κρίνονται το Πάσχα - Πιθανότητα για άρση των μέτρων τον Ιούνιο

Τα σενάρια που αφορούν την πιθανή άρση, ή και αυστηροποίηση των μέτρων για την απαγόρευση κυκλοφορίας στην χώρα μας δεν είναι λίγα, αν και τις τελευταίες ώρες αρκετά είναι αυτά, που κάνουν λόγο για άρση των μέτρων προς τον Ιούνιο, ενώ αρκετά θα κριθούν από την κίνηση που θα υπάρξει το Πάσχα και τη συμπεριφορά των πολιτών εκείνο το διάστημα.

Για το Πάσχα, βέβαια, η κατάσταση είναι απλούστατη. Αν τα μέτρα περιορισμού τηρηθούν και συμπολίτες μας δεν θελήσουν να φύγουν με κάθε τρόπο εν όψει του Πάσχα, «σπάζοντας» την καραντίνα για να ταξιδέψουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους και δεν κινδυνέψει η δημόσια υγεία από την εξάπλωση του κορωνοϊού, τότε δε θα αργήσει η εφαρμογή του χρονοδιαγράμματος εξόδου από τα μέτρα. Δείτε και ποιο είναι το πλάνο για την καραντίνα στη Λάρισα.

Επομένως, όλα θα κριθούν από το πώς θα συμπεριφερθούν οι πολίτες το Πάσχα. Δηλαδή, είτε οι κόποι που όλοι κάνουμε θα χαθούν, είτε όλοι μαζί θα αποτελέσουμε την ευχάριστη έκπληξη της Ευρώπης. Αν γίνει αυτό τότε γρήγορα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

«Μπορεί να εκφράσει την πίστη του ο καθένας μόνος του, με τα πολύ αγαπημένα του πρόσωπα και να παραμείνουν όλοι μαζί στο σπίτι» αναφέρουν υπουργοί της Κυβέρνησης, ενώ θετικά είναι και τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, που ενισχύουν τη θέληση της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, που θέλουν να απαλλαγούν γρήγορα από τον κορωνοϊό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share