Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Νίκος Χαρδαλιάς- Πλάνο για την τροφοδοσία του οικισμού των Ρομά στη Λάρισα

Μη γίνονται οι Ρομά στόχος μίσους

10 Απριλίου 2020 19:05
Νίκος Χαρδαλιάς- Πλάνο για την τροφοδοσία του οικισμού των Ρομά στη Λάρισα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην κατάσταση που προέκυψε στον οικισμό των Ρομά της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, που τέθηκε σε καραντίνα για τις επόμενες 14 μέρες λόγω κορωνοϊού.

Ανακοίνωσε την αναστολή των λαϊκών αγορών για τις επόμενες 14 μέρες στην περιοχή της Θεσσαλίας, καθώς και την απαγόρευση του πλανόδιου εμπορίου.

Ανέφερε επίσης ότι από το Σάββατο θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους δήμους Τυρνάβου, Φαρσάλων και Σοφάδων, ενώ στις περιοχές αυτές θα οριστούν και διαμεσολαβητές μεταξύ των Ρομά και των δημάρχων της περιοχής για την καλύτερη προετοιμασία σε τυχόν λήψης έκτακτων μέτρων.

Επιπλέον ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι έχει δημιουργηθεί πλάνο για την τροφοδοσία του οικισμού των Ρομά στη Λάρισα και ενισχύονται οι δυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και των δομών Υγείας, ενώ έλεγχοι θα γίνουν και στη δομή φιλοξενείς προσφύγων Κουτσόχερο.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας απηύθυνε έκκληση να μη γίνονται οι Ρομά στόχος μίσους στο πλαίσιο της πανδημίας.

«Δεν είναι απειλή, είναι ευάλωτη ομάδα», τόνισε και πρόσθσε, «Οι συμπολίτες μας δεν θα μείνουν μόνοι τους σε αυτή την κατάσταση. Δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις, για μίσος για φόβο, για διχασμό. Αυτό που θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε την επιδημία είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη».

Απαγόρευση κυκλοφορίας στον οικισμό Ρομά: "Δεν μπορεί κανείς να κλέψει, να ζητιανέψει..."

Ο πρόεδρος της Θεσσαλικής Ομοσπονδίας των Ρομά μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, με τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας προκαλώντας αντιδράσεις με τις δηλώσεις του.

Σε δήλωσή του σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, ζητά στήριξη από την πολιτεία καθώς... «ο Ρομά δεν μπορεί να βγει έξω, να κάνει τον πλανώδιο, να κλέψει να ζητιανέψει, να φέρει λεφτά και να ταΐσει την οικογένειά του!».

Στον οικισμό των Ρομά στην Λάρισα βρέθηκαν ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς, για να τους ενημερώσουν για την κατάσταση, ενώ δεν έλειψαν και οι συγκρούσεις από την παρουσία τους.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share