Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020

«Στο νοσοκομείο σκεφτόμουν ότι πρέπει να…» - Συγκλονίζει με τα λόγια της η 53χρονη που νίκησε τον κορωνοϊό

«Δεν το έβαλα κάτω»

10 Απριλίου 2020 09:15
«Στο νοσοκομείο σκεφτόμουν ότι πρέπει να…» - Συγκλονίζει με τα λόγια της η 53χρονη που νίκησε τον κορωνοϊό
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Συγκλονίζει με τα λόγια της η 53χρονη γυναίκα από την Κρήτη, η οποία νίκησε τον κορωνοϊό, έχοντας νοσηλευτεί στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου και καταφέρνοντας να επιτύχει στη δική της «μάχη» με τον φονικό ιό.

Ο λόγος γίνεται για τη Ρένα Μπαγορδάκη, η οποία νοσηλεύτηκε για συνολικά 15 μέρες και πήρε εξιτήριο, έχοντας αποτελέσει το πρώτο κρούσμα στον νομό Λασιθίου, αναφέροντας στην ΚΡΗΤΗ TV πως δεν είχε κανένα άλλο σύμπτωμα, πλην απλώς ενός πονοκεφάλου κι ενός πυρετού. Δείτε και το σοκαριστικό τροχαίο στο νησί παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας.

«Είχα έναν ελαφρύ πονοκέφαλο, χωρίς πυρετό, χωρίς τίποτα. Μετά από μερικές μέρες παρουσίασα δύσπνοια, συμπτώματα μιας απλής πνευμονίας. Δεν πήγαινε το μυαλό μου ότι ήταν κορωνοϊός».

Η δύσπνοια ωστόσο που εκδηλώθηκε τις επόμενες μέρες την οδήγησε στον γιατρό της περιοχής, που αντέδρασε άμεσα. Με την εισαγωγή της στο Νοσοκομείο της Σητείας, οι γιατροί έλαβαν δείγμα το οποίο ανιχνεύτηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, όπου νοσηλευόμενη επί τέσσερις ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μπήκε σε απομόνωση από τους οικείους της, κάτι που ήταν και η μεγάλη δυσκολία που αντιμετώπισε.

«Πολλοί έλεγαν ότι ήμουν διασωληνωμένη. Δε συνέβη κάτι τέτοιο. Είχα επαφή μέσα στον θάλαμο, μιλούσα με τις κοπέλες. Είχα οξυγόνο με ένα απλό μασκάκι. Δεν ήταν πάντως ό,τι καλύτερο. Δεν μπορείς να δεις κανέναν δικό σου - απαγορευόταν να έρθει ο σύζυγός μου. Είσαι μόνος σου σε ένα νοσοκομείο».

«Τεστ έγινε σε όλο το οικογενειακό μου περιβάλλον, στους ανθρώπους με τους οποίους είχα έρθει σε επαφή στο μαγαζί, στις φίλες μου... Δόξα τω Θεω δεν έχουμε άλλο κρούσμα, είμαι το μοναδικό. Είναι όλα καλά».

Γιατροί και νοσηλευτές βρέθηκαν στο πλάι της 53χρονης από την πρώτη στιγμή, παρέχοντάς της φροντίδα και πολύτιμη ψυχολογική στήριξη. Όπως λέει, η αισιοδοξία και οι θετικές σκέψεις τη βοήθησαν να βγει νικήτρια από τη μάχη με τον κορωνοϊό. «Ευχαριστώ τους γιατρούς και το προσωπικό στα νοσοκομεία της Σητείας και του Αγίου Νικολάου. Εκτός από καλοί επιστήμονες και γιατροί, ήταν και άνθρωποι γιατί στάθηκαν κοντά μου και αυτό μου ανέβασε την ψυχολογία τις στιγμές που δεν είχα κανέναν δικό μου τις 15 μέρες που νοσηλεύτηκα».

Όπως τονίζει, «δεν το έβαζα κάτω. Έλεγα ότι πρέπει να φανώ δυνατή - η ψυχολογία παίζει βασικό ρόλο. Σκεφτόμουν θετικά και δεν έβαζα κακές σκέψεις στο μυαλό μου».

Από τη μικρή κοινωνία του χωριού της δε λείπουν και τα άτομα που την αντιμετωπίζουν επιφυλακτικά, ωστόσο το μήνυμα που στέλνει στους συμπολίτες της η μοναδική γυναίκα στο Λασίθι που αποδεδειγμένα νόσησε και ανέπτυξε ανοσία στον κορωνοϊό είναι να μείνουν στο σπίτι. «Με αγκάλιασε πολύς κόσμος, αλλά με τόσα που ακούγονται με τον κορωνοϊό κάποιοι φοβούνται και με αντιμετωπίζουν διαφορετικά... Φοβούνται να έρθουν σε επαφή μαζί μου. Στο χωριό είμαστε μια κλειστή κοινωνία... ορισμένοι σκέφτονται διαφορετικά. Φοβούνται ότι αν έρθουν στο μαγαζί μπορεί να κολλήσουν. Δε με πειράζει, εύχομαι όλο ο κόσμος να είναι καλά!».

 

Επαρχία

Ροή ειδήσεων

Share