Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Παραμένουν σε καραντίνα Δραγασιά και Δαμασκηνιά!

Νέα απόφαση!

29 Μαρτίου 2020 18:34
Κορωνοϊός: Παραμένουν σε καραντίνα Δραγασιά και Δαμασκηνιά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η καραντίνα συνεχίζεται στα χωριά Δραγασιά και Δαμασκηνιά στην Κοζάνη, με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, με την απόφαση να κάνει λόγο για μία επιπλέον εβδομάδα.

Ο κύριος Χαρδαλιάς ανέφερε, ότι στην επίσκεψή του στο Δήμο Βόϊου, θεωρήθηκε σωστό για καθαρά προληπτικούς λόγους να παραταθεί η καραντίνα για τους κατοίκους των εν λόγω χωριών, που μαστίστηκαν από τον κορωνοϊό τον τελευταίο καιρό. Υπενθυμίζεται, ότι είχε αποφασιστεί στις 16 Μαρτίου να τεθούν σε καραντίνα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πότε θα λήξει;

Το μέτρο για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στη χώρα μας άρχισε να εφαρμόζεται από την περασμένη Δευτέρα,γεγονός που ανησύχησε τους περισσότερους πολίτες μιας και περιόρισε τις εξόδους στις απολύτως απαραίτητες προς αποφυγήν της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που δεν πτοούνται από τα αυστηρά μέτρα και συνεχίζουν ακάθεκτοι τις βόλτες τους, δείτε εδώ πόσες νέες παραβάσεις σημειώθηκαν εχθές.

Η Κυβέρνηση κινείται σύμφωνα με τις συμβουλές των επιστημόνων και δρα δραστικά με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του ιού.Εφόσον οι περιορισμοί τηρηθούν απόλυτα (όπως συμβαίνει σήμερα στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών) και αποτραπεί η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας, όπως συμβαίνει σε Ιταλία, Ισπανία, Βρετανία και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, η σταδιακή άρση των μέτρων θα ξεκινήσει, με την ημερομηνία ορόσημα να είναι η 10η Μαΐου.

Αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορεί να συμβεί αυτό και νωρίτερα, αλλά και πολύ αργότερα…

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο σχεδιασμός είναι να ξεκινήσει η σταδιακή άρση των μέτρων, όπως και επιβλήθηκαν, με προτεραιότητα στο άνοιγμα των σχολείων και των Πανεπιστημίων. Θα ακολουθήσουν τα καταστήματα, τα εστιατόρια και στο τέλος θα ξεκινήσουν σταδιακά οι αεροπορικές πτήσεις από το εξωτερικό, ανά χώρα και ανάλογα πως θα εξελίσσεται εκεί η πορεία της πανδημίας.

Σημειώστε πως όλα τα παραπάνω σχετίζονται 100% με την εφαρμογή σήμερα των μέτρων, και τη διατήρηση της πειθαρχίας σ ’αυτά τις επόμενες εβδομάδες, που αναμένεται να διαφανεί και η κόπωση στην κοινωνία, όταν παράλληλα θα «ανοίγει» και ο καιρός.

Αυτός είναι και ο λόγος που επέλεξε τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο η Κυβέρνηση να τρέξει την καμπάνια και μέχρι τα τέλη Απριλίου. Η ενημέρωση και η επικοινωνία παίζουν πρωταρχικό ρόλο στις αντοχές του κόσμου ώστε να τηρήσει την ίδια με σήμερα πειθαρχία των απαραίτητων των μέτρων.

Για να μπορούμε λοιπόν σε λίγες εβδομάδες να κυκλοφορούμε και πάλι όπως και πρώτα, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share