Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Απαγόρευση κυκλοφορίας: 556 νέες παραβάσεις μέσα σε 9 μόλις ώρες!

Συνεχίζουν ακάθεκτοι!

28 Μαρτίου 2020 20:45
Απαγόρευση κυκλοφορίας: 556 νέες παραβάσεις μέσα σε 9 μόλις ώρες!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ακάθεκτοι συνεχίζουν οι Έλληνες τις βόλτες παρά την επιβολή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και το τσουχτερό πρόστιμο των 150 ευρώ για όποιον δεν συμμορφώνεται.

Σήμερα συγκεκριμένα, σε όλη τη χώρα σημειώθηκαν 556 νέες παραβάσεις από τις 6 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι άσκοπες μετακινήσεις για τις οποίες επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ, σημειώθηκαν στις εξής περιοχές: 232 στην Αττική, 51 στα Ιόνια Νησιά, 38 στην Ηπειρο, 36 στη Στερεά Ελλάδα, 35 στην Πελοπόννησο, 28 στην Κεντρική Μακεδονία, 26 στην Κρήτη, 26 στο Νότιο Αιγαίο, 20 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 19 στη Δυτική Ελλάδα, 19 στη Θεσσαλία, 17 στη Θεσσαλονίκη, 5 στη Δυτική Μακεδονία και 4 στο Βόρειο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι από την ημερομηνία έναρξης του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 5.762 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα πρόστιμα.

Οπως επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ., οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ωστόσο, αποκάλυψη "βόμβα" έκανε νωρίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης, δείτε εδώ τι δήλωσε σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Σκέφτεται την ολική απαγόρευση κυκλοφορίας και μετακινήσεων η Κυβέρνηση

Ο Απρίλιος προβλέπεται ως ο πιο δύσκολος μήνας, ίσως, για την αντοχή της χώρας μας απέναντι στον κορωνοϊό, με τα μέτρα μάλλον να μη σταματούν εδώ με την απαγόρευση κυκλοφορίας, τόσο για την καθημερινότητα των πολιτών όσο και για την οικονομία της Ελλάδας.

Οι ειδικοί αναμένουν προσεχώς την κλιμάκωση των κρουσμάτων και, ενδεχομένως, και των απωλειών και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο στην κυβέρνηση είναι έτοιμοι ακόμη και για το χειρότερο σενάριο. Βεβαίως, από την άλλη πλευρά, η έγκαιρη λήψη μέτρων και τα στατιστικά στοιχεία αφήνουν μέχρι τώρα πολλά περιθώρια για αισιοδοξία, τουλάχιστον σε σχέση με ό,τι τρομακτικό συμβαίνει σε Ιταλία και Ισπανία. Την ίδια ώρα, οι νεκροί στην χώρα μας βρίσκονται στους 29, μετά το θάνατο ενός 89χρονου στην Καστοριά.

Υπό το φόβο της κλιμάκωσης, ωστόσο, δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε αυστηρότερα μέτρα, προκειμένου ακριβώς να προλάβει τα χειρότερα. Έτσι, στο τραπέζι παραμένουν σενάρια όπως η καθολική απαγόρευση πτήσεων από και προς την Ελλάδα, το κλείσιμο λιμανιών και σιδηροδρομικών σταθμών ή ακόμη και η ολική – πλην ελαχίστων και αυστηρών εξαιρέσεων – απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Η πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου του περιορισμού της κυκλοφορίας, πάντως, αφήνει θετικές εντυπώσεις στην κυβέρνηση, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών συμμορφώθηκε με το μέτρο αυτό. Όμως, με δεδομένες τις εκτιμήσεις των ειδικών, θεωρείται σχεδόν απίθανο ο περιορισμός της κυκλοφορίας να μην παραταθεί και μετά τις 6 Απριλίου, που λήγει τυπικά η ισχύς του μέτρου. Ούτως ή άλλως, κλειστά θα παραμείνουν οριστικά ως το Πάσχα τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τα δικαστήρια, καθώς ήδη αποφασίστηκε η παράταση της ισχύος του μέτρου, ενώ τουλάχιστον έως το τέλος Απριλίου θα παραμείνουν κλειστές και οι περισσότερες επιχειρήσεις, των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί με κρατική εντολή.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share