Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Συναγερμός στην Πυροσβεστική - Φωτιά σε εργοστάσιο στην Εύβοια

Συναγερμός!

21 Μαρτίου 2020 14:34
Συναγερμός στην Πυροσβεστική - Φωτιά σε εργοστάσιο στην Εύβοια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φωτιά ξέσπασεσε εργοστάσιο με χημικά στην Εύβοια, σε τεράστια μεταλλική δεξαμενή που περιέχει περίπου 500 τόνους διαλυτική ουσία στυρένιο. Ενώ, τραγωδία είχαμε στον Έβρο καθώς την τελευταία της πνοή άφησε μια ηλικιωμένη γυναίκα στις Φέρες μετά από φωτιά που ξέσπασε σε μονοκατοικία.

Την Πυροσβεστική ειδοποίησε ο φύλακας όταν άκουσε έκρηξη και είδε φλόγες να ξεπηδούν από τη δεξαμενή. Πιθανότατα να πρόκειται για έκρηξη που σημειώθηκε στο καπάκι της δεξαμενής και αμέσως μετά εκδηλώθηκε η πυρκαγιά η οποία επεκτάθηκε στο εσωτερικό της. Μεγάλη είναι η κινητοποίηση καθώς στο σημείο επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 17 οχήματα.

Οι πυροσβέστες ρίχνουν αφρό στην δεξαμενή και κάνουν ψύξη εξωτερικά προκειμένου η πυρκαγιά να μην επεκταθεί σε παρακείμενες δεξαμενές. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, καθώς όπως είπε ο φύλακας το εργοστάσιο υπολειτουργεί και είναι ανοιχτά μόνο δύο τμήματα του. Για τα αίτια της έκρηξης και της πυρκαγιάς μετά την κατάσβεση θα πραγματοποιηθεί πραγματογνωμοσύνη και έρευνα από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Μεγάλη φωτιά στη Θεσσαλονίκη (Video)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε κτίριο στο πρώην στρατοπέδου Κόδρα, στην Καλαμαριά, στη Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που έδωσαν μάχη και κατόρθωσαν να σβήσουν τις φλόγες. Ενώ, σε τραγωδία εξελίχθηκε η φωτιά που ξέσπασε στη Μόρια την Δευτέρας, αφού ένα παιδάκι 6 ετών μόλις έχασε τη ζωή του.

Το κτίριο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ άγνωστα παραμένουν τα αίτια της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με το ίδιο Μέσο, στο κτίριο διέμεναν κατά καιρούς άστεγοι.

Χάος στη Μόρια: Μεγάλη φωτιά καίει τμήμα του καταυλισμού στο κέντρο υποδοχής (video)

Μεγάλη φωτιά που δυναμώνει ο ισχυρός άνεμος που φυσά αυτή την ώρα κατακαίει τμήμα του καταυλισμού μέσα στο κέντρο υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία στο πάνω τμήμα του ΚΥΤ όπου διαμένουν κυρίως Αφρικανοί. Δείτε τι συνέβη, επίσης, το πρωί στην Κέα με πλοίο μεταναστών.

Το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δυσχεραίνει ο συνωστισμός στην περιοχή. «Δε χωράνε να περάσουν τα πυροσβεστικά αυτοκίνητα» έλεγε χαρακτηριστικά στέλεχος του ΚΥΤ πριν λίγη ώρα.

Φωτιά στο ΚΥΤ

Μαίνεται η πυρκαγιά μέσα στον καταυλισμό του ΚΥΤ της Μόριας - Το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δυσχεραίνει ο συνωστισμός στην περιοχή. «Δε χωράνε να περάσουν τα πυροσβεστικά αυτοκίνητα» έλεγε χαρακτηριστικά στέλεχος του ΚΥΤ πριν λίγη ώρα. https://www.stonisi.gr/post/7681/fwtia-sto-kyt-realtime

Posted by Στο Νησί on Monday, March 16, 2020

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share