Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ρόδος: Σε καραντίνα στρατιώτης με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού

Είχε ταξιδέψει στην Ιταλία

28 Φεβρουαρίου 2020 19:35
Ρόδος: Σε καραντίνα στρατιώτης με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός σήμανε στην Ρόδο για ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού. Ο νεαρός νοσηλεύεται στο στρατιωτικό νοσοκομείο από τα ξημερώματα, ο οποίος υπηρετεί σε μονάδα της Ρόδου, καθώς παρουσίασε πυρετό και άλλα συμπτώματα γρίπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά του κρίθηκε αναγκαία από τις αρμόδιες υγειονομικές Αρχές καθώς ο συγκεκριμένος στρατιώτης είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για προληπτική διαδικασία “καραντίνας” στην οποία έχει τεθεί το συγκεκριμένο άτομο. Δείγματα για αιματολογικές εξετάσεις έχουν ληφθεί και θα αποσταλούν στο αρμόδιο τμήμα του Ινστιτούτου ΠΑΣΤΕΡ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει προσβληθεί από κορωνοϊό ή όχι.

Επιτελικός γιατρός της Ρόδου, που έχει εικόνα για το συγκεκριμένο περιστατικό, ανέφερε ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, δεδομένου ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την συγκεκριμένη περίπτωση.

Τα αποτελέσματα από την εξέταση θα γίνουν γνωστά στους αρμόδιους γιατρούς του στρατιωτικού νοσοκομείου το αργότερο μέχρι το πρωί του Σαββάτου., ενώ όπως θα δείτε εδώ βγήκαν τα αποτελέσματα του γιου της 40χρονης που νοσεί από τον θανατηφόρο ιό.

Καταργούνται τα επισκεπτήρια στα νοσοκομεία λόγω κορωνοϊού

Οδηγίες για το επισκεπτήριο και την παραμονή συνοδών ασθενών στα νοσοκομεία όλης της χώρας απέστειλε το υπουργείο Υγείας προς όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες στο πλαίσιο αντιμετώπισης των κρουσμάτων του κορονοϊού, για την προφύλαξη των νοσηλευόμενων ασθενών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Μάλιστα στην Πάτρα ραγδαία είναι τα μέτρα που έχουν ληφθεί ώστε να εμποδίσουν την εξάπλωση του ιού, ενώ έγινε αποβίβαση επιβατών του πλοίου που ήρθε από την Ιταλία, και όπως θα δείτε εδώ βρέθηκε ύποπτο κρούσμα.

Τα μέτρα που λήφθηκαν για τους νοσηλευόμενους ασθενείς με ογκολογικά, αιματολογικά ή άλλα νοσήματα που προκαλούν ανοσοκαταστολή (συγγενή ή επίκτητη, λόγω φαρμακευτικής αγωγής ή χρονίου νοσήματος):

  • Κατάργηση του επισκεπτηρίου και, όπου κρίνεται αναγκαίο, να υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίδεται ειδική άδεια.
  • Οι συνοδοί θα πρέπει να είναι ενήμεροι για την εφαρμογή των προφυλάξεων επαφής (απολύμανση χεριών, χρήση μάσκας κ.λ.π.).
  • Δεν επιτρέπεται η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα ενδεικτικό λοίμωξης ανώτερου αναπνευστικού (πυρετό, δεκατική πυρετική κίνηση, βήχα, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή).

Ο υπουργός Υγείας, στη σημερινή ενημέρωση για τις εξελίξεις αναφορικά με το νέο κορωναϊό, επέμεινε στην προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

«Είναι σημαντικό οι συνάνθρωποί μας αυτοί που έχουν κάποια άλλη υποκείμενη νόσο ή είναι ηλικιωμένοι, να μπορέσουν να έχουν τη σωστή πληροφόρηση. Και επειδή ο νέος αυτός ιός, όπως και ο ιός της γρίπης, επηρεάζει σοβαρότερα τους συνανθρώπους μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως ασθενείς με χρόνια νοσήματα και ηλικιωμένους, τονίζω την ανάγκη προστασίας αυτών των συμπολιτών μας» τόνισε.

Συνίσταται συχνό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι, νερό ή αλκοολούχο διάλυμα, αποφυγή επαφής των χεριών με τα μάτια, μύτη, στόμα, για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης από τον ιό, αποφυγή των κοντινών επαφών με άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα κρυολογήματος, βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο.

Επανέλαβε ότι πρέπει να εμπιστευόμαστε τους ειδικούς επιστήμονες, για την πληροφόρηση και τη φροντίδα μας και κατέληξε: «Ειδικά για αυτές τις ομάδες των συμπολιτών μας (σ.σ. ευπαθείς ομάδες), το τονίζω, σε ό,τι έχει να κάνει με όλες τις εκδηλώσεις οι οποίες υπάρχουν στη χώρα και όλες τις ιδιαίτερες συνθήκες. Τον καιρό που άλλες φορές είναι καλός άλλες κακός, την υγρασία, τη συνεύρεση σε χώρο με ανθρώπους οι οποίοι έχουν ήδη το κοινό κρυολόγημα και ούτω καθ’ εξής».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share