Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020

Κορωνοϊός: Βγήκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων του παιδιού της 40χρονης

Η κόρη της παραμένει στο Λονδίνο

28 Φεβρουαρίου 2020 19:25
Κορωνοϊός: Βγήκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων του παιδιού της 40χρονης
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Αρνητικό στον κοροναϊό είναι το ένα παιδί της 40χρονης με κορωνοϊό και νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Παράλληλα στο Λονδίνο παραμένει η κόρη της και ένας ακόμη μαθητής, από το ίδιο σχολείο, που βρίσκονταν σε εκδρομή στο Λονδίνο, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων για τον covid-19.

Οι υπόλοιποι μαθητές θα επιστρέψουν στην Ελλάδα και στο αεροδρόμιο θα τους περιμένει ειδικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) το οποίο θα τους δώσει συμβουλές να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και τις επαφές με άλλα άτομα.

Σε περίπτωση που τα δείγματα των δύο μαθητών που παραμένουν σε ξενοδοχείο στο Λονδίνο, είναι θετικά στον κορωνοϊό, τότε και οι υπόλοιποι θα κληθούν από τον ΕΟΔΥ να δώσουν δείγμα προς εξέταση. Οι μαθητές θα επιστρέψουν με πτήση τσάρτερ.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Υγείας, η πτήση ναυλώθηκε από το Κολέγιο Αθηνών, καθώς ήταν αδύνατο να επιστρέψουν τα παιδιά με προγραμματισμένο δρομολόγιο, ενώ ακυρώνονται και όλες οι εκδρομές σχολείων, όπως θα δείτε εδώ.

Καταργούνται τα επισκεπτήρια στα νοσοκομεία λόγω κορωνοϊού

Οδηγίες για το επισκεπτήριο και την παραμονή συνοδών ασθενών στα νοσοκομεία όλης της χώρας απέστειλε το υπουργείο Υγείας προς όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες στο πλαίσιο αντιμετώπισης των κρουσμάτων του κορονωϊού, για την προφύλαξη των νοσηλευόμενων ασθενών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Μάλιστα στην Πάτρα ραγδαία είναι τα μέτρα που έχουν ληφθεί ώστε να εμποδίσουν την εξάπλωση του ιού, ενώ έγινε αποβίβαση επιβατών του πλοίου που ήρθε από την Ιταλία, και όπως θα δείτε εδώ βρέθηκε ύποπτο κρούσμα.

Τα μέτρα που λήφθηκαν για τους νοσηλευόμενους ασθενείς με ογκολογικά, αιματολογικά ή άλλα νοσήματα που προκαλούν ανοσοκαταστολή (συγγενή ή επίκτητη, λόγω φαρμακευτικής αγωγής ή χρονίου νοσήματος):

  • Κατάργηση του επισκεπτηρίου και, όπου κρίνεται αναγκαίο, να υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίδεται ειδική άδεια.
  • Οι συνοδοί θα πρέπει να είναι ενήμεροι για την εφαρμογή των προφυλάξεων επαφής (απολύμανση χεριών, χρήση μάσκας κ.λ.π.).
  • Δεν επιτρέπεται η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα ενδεικτικό λοίμωξης ανώτερου αναπνευστικού (πυρετό, δεκατική πυρετική κίνηση, βήχα, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή).

Ο υπουργός Υγείας, στη σημερινή ενημέρωση για τις εξελίξεις αναφορικά με το νέο κορωναϊό, επέμεινε στην προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Νοσοκομείο Αττικόν

«Είναι σημαντικό οι συνάνθρωποί μας αυτοί που έχουν κάποια άλλη υποκείμενη νόσο ή είναι ηλικιωμένοι, να μπορέσουν να έχουν τη σωστή πληροφόρηση. Και επειδή ο νέος αυτός ιός, όπως και ο ιός της γρίπης, επηρεάζει σοβαρότερα τους συνανθρώπους μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως ασθενείς με χρόνια νοσήματα και ηλικιωμένους, τονίζω την ανάγκη προστασίας αυτών των συμπολιτών μας» τόνισε.

Συνίσταται συχνό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι, νερό ή αλκοολούχο διάλυμα, αποφυγή επαφής των χεριών με τα μάτια, μύτη, στόμα, για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης από τον ιό, αποφυγή των κοντινών επαφών με άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα κρυολογήματος, βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο.

Επανέλαβε ότι πρέπει να εμπιστευόμαστε τους ειδικούς επιστήμονες, για την πληροφόρηση και τη φροντίδα μας και κατέληξε: «Ειδικά για αυτές τις ομάδες των συμπολιτών μας (σ.σ. ευπαθείς ομάδες), το τονίζω, σε ό,τι έχει να κάνει με όλες τις εκδηλώσεις οι οποίες υπάρχουν στη χώρα και όλες τις ιδιαίτερες συνθήκες. Τον καιρό που άλλες φορές είναι καλός άλλες κακός, την υγρασία, τη συνεύρεση σε χώρο με ανθρώπους οι οποίοι έχουν ήδη το κοινό κρυολόγημα και ούτω καθ’ εξής».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share