Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας σε παραλία της Κρήτης!

Θρίλερ!

22 Φεβρουαρίου 2020 10:24
Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας σε παραλία της Κρήτης!

Νεκρός εντοπίστηκε ένας άντρας σε παραλία της Κρήτης και συγκεκριμένα στον Άγιο Νικόλαο του νομού Λασιθίου. Ακόμη μια τραγωδία στην Κρήτη μετά από αυτή που εξελίχθηκε πριν λίγες μέρες και έχει σοκάρει το πανελλήνιο!

Οι πληροφορίες προς στιγμήν είναι συγκεχυμένες και δεν αποκλείεται ακόμη και το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.

Για το συμβάν ενημερώθηκε άμεσα η αστυνομία που βρίσκεται ήδη στον τόπο του συμβάντος αλλά και το ΕΚΑΒ. Διασώστες που έφθασαν άμεσα, αφού διαπίστωσαν ότι ο άντρας ήταν νεκρός αποχώρησαν από το σημείο.

Σοκ στην Κρήτη! 50χρονος φυλακίστηκε για παρενόχληση σε ανήλικη - Έκλεινε ραντεβού μαζί της μέσω Facebook!

Στις δικαστικές αίθουσες αναβίωσε χθες η υπόθεση ενός 50χρονου Κρητικού, ο οποίος πριν από περίπου τρία χρόνια φέρεται να είχε προβεί σε πράξεις «προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας» σε βάρος μιας ανήλικης 15χρονης - τότε - μαθήτριας, στο Λασίθι.

Ο 50χρονος, όπως αναφέρει το neakriti.gr, είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ποινή φυλάκισης 7 ετών. Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό έγινε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, το οποίο μείωσε την ποινή του 50χρονου άνδρα στα 3 έτη. Δείτε, επίσης, την φρίκη που προκάλεσε η υπόθεση του ορθοπεδικού που ασελγούσε σε ανήλικα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τον Ιανουάριο του 2017 ο 50χρονος φέρεται να διατηρούσε συνεχή επικοινωνία με το κορίτσι μέσω γνωστής εφαρμογής (“Messenger”) του πασίγνωστου μέσου κοινωνικής δικτύωσης Facebook. Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, ο 50χρονος έστελνε στην κοπέλα γραπτά μηνύματα ερωτικού περιεχομένου.

Μεταξύ άλλων, ο κατηγορούμενος φέρεται να ζητούσε από τη μικρή - ηλικίας τότε, σχεδόν, 15 ετών - να του στείλει μια φωτογραφία της, ενώ σε άλλο μήνυμα φέρεται να της ζητούσε να βγει έξω για να τη δει. Ο 50χρονος - σήμερα - άνδρας φέρεται ότι, αφού είχε συναντηθεί τέσσερις φορές με την κοπέλα, η οποία τότε δεν είχε συμπληρώσει ακόμη τα 15 έτη, εκμεταλλευόμενος την απειρία της ανήλικης «για τη γενετήσια ζωή», την αγκάλιασε, τη φίλησε στο στόμα και της χάιδεψε τα μαλλιά, τα χέρια και το στήθος, με σκοπό να «ικανοποιήσει τη γενετήσια ορμή του».

«Καμπάνα» σε α' βαθμό

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε ρίξει «καμπάνα» 7 ετών στον κατηγορούμενο. Πριν από μερικούς μήνες, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου είχε κρίνει ένοχο τον 50χρονο για κατάχρηση σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση, για αποπλάνηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση, επιβάλλοντάς του συνολική ποινή φυλάκισης 7 ετών.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό, ο εισαγγελέας της Έδρας είχε προτείνει να επιβληθεί στον κατηγορούμενο ποινή κάθειρξης 10 ετών για την κατάχρηση σε ασέλγεια, ποινή φυλάκισης 3 ετών για την αποπλάνηση ανηλίκου και ποινή φυλάκισης 3 ετών για την προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Τελικά, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 5 ετών για την πρώτη πράξη, φυλάκιση 2 ετών για τη δεύτερη πράξη και φυλάκιση 2 ετών για την τρίτη πράξη. Κατόπιν, ο εισαγγελέας πρότεινε στο δικαστήριο να επιβληθεί στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 7 ετών. Η εισαγγελική πρόταση υιοθετήθηκε από την Έδρα, η οποία όντως επέβαλε στον κατηγορούμενο συνολική ποινή φυλάκισης 7 ετών.

Ωστόσο, ο καταδικασθείς δεν οδηγήθηκε τότε στη φυλακή, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη, υπό τους εξής όρους: Να μην προσεγγίζει την κοπέλα με ηλεκτρονικό ή φυσικό τρόπο και να μην προσεγγίζει το σχολείο της.

Εξάλλου, επισημαίνεται ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε δεχτεί ομόφωνα το αίτημα αναγνώρισης στον κατηγορούμενο του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου. Επίσης, ομόφωνα απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για αναγνώριση των ελαφρυντικών της ειλικρινούς μετάνοιας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της Έδρας είχε προτείνει στο δικαστήριο να μη χορηγήσει κανένα ελαφρυντικό στον καταδικασθέντα.

Ποινή τριών ετών με αναστολή

Η επίμαχη υπόθεση εκδικάστηκε χθες σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο. Η δίκη διεξήχθη σε ήρεμο κλίμα. Ο 50χρονος άνδρας ζήτησε συγγνώμη από την κοπέλα - η οποία έχει συμπληρώσει πλέον τα 18 - και την οικογένειά της.

Σημειώνεται ότι το «παρών» στην εκδίκαση της υπόθεσης έδωσαν χθες συγγενείς της κοπέλας.

Μετά τις προ μηνών αλλαγές στο νομοθετικό καθεστώς της χώρας (νέος Ποινικός Κώδικας), οι πράξεις που φέρεται να έκανε ο 50χρονος δε συνιστούν πλέον «ασελγείς πράξεις», παρά πράξεις που σχετίζονται με τη «γενετήσια προσβολή». Έτσι, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο κατ’ ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό “ενέταξε” χθες τις πράξεις που φέρεται να έκανε ο κατηγορούμενος σε «προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας».

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης έκρινε τελικά ένοχο τον 50χρονο για «προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας», επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share