Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τραγικός θάνατος στην Κρήτη! Ήπιε το φάρμακο και μετά ζητούσε βοήθεια, αλλά...

Απίστευτο!

19 Φεβρουαρίου 2020 22:40
Τραγικός θάνατος στην Κρήτη! Ήπιε το φάρμακο και μετά ζητούσε βοήθεια, αλλά...

Τέλος στη ζωή του έδωσε ένας 40χρονος σε περιοχή της Κισσάμου Χανίων της Κρήτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν, με τον άνδρα να επιχειρεί να κόψει το νήμα της ζωής του, πίνοντας φυτοφάρμακο, χθες αργά το βράδυ. Δείτε επίσης την εξαφάνιση-μυστήριο που συγκλονίζει το νησί.

Όπως αναφέρει το ekriti.gr, ο άνδρας - ο οποίος έμενε μόνος του - ήπιε το φυτοφάρμακο, όμως αμέσως μετά άρχισε να καλεί σε βοήθεια τους γείτονες του. Αυτοί ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και ο 40χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο ΚΥ της περιοχής και μετά στο νοσοκομείο Χανίων. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών όμως, ο κατέληξε τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

Οι λόγοι που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα δεν έχουν διευκρινιστεί.

Αγωνία στην Κρήτη με παιδάκι 2.5 ετών! Βρίσκεται στην εντατική λόγω γρίπης!

Αγωνία επικρατεί στην Κρήτη για ένα παιδάκι 2.5 ετών, το οποίο λόγω γρίπης βρίσκεται στην εντατική και παλεύει για τη ζωή του. Δείτε εδώ το λόγο που έχασε τη ζωή του ένα 5χρονο κοριτσάκι στη Λάρισα.

Λιγότερα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες είναι τα άτομα που νοσηλεύονται στην Εντατική νοσοκομείων της Κρήτης και τα οποία έχουν προσβληθεί από τον ιό της γρίπης.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ekriti.gr η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη «αυτές τις μέρες, τέσσερα άτομα νοσηλεύονται στις ΜΕΘ με τον ιό της γρίπης».

Σύμφωνα με την κ. Μπορμπουδάκη, πρόκειται για ένα παιδάκι 2.5 ετών που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, για έναν 72χρονο ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων και για έναν 82χρονος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Τέλος, στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύεται και ένας 47χρονος ο οποίος όμως αναμένεται πολύ σύντομα να λάβει εξιτήριο. Για όλους τους παραπάνω ασθενείς, δεν υπάρχουν πληροφορίες που να λένε ότι κινδυνεύει η ζωή τους.

Όπως σημειώνει η κ. Μπορμπουδάκη, δεν θα πρέπει να υπάρχει λόγω ανησυχίας διότι όλα τα περιστατικά αντιμετωπίζονται με τον καλύτερο τρόπο ενώ ενισχυτικά σε όλο αυτό, βοήθησε και το γεγονός ότι έχει αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη.

Πάντως, στην Κρήτη μέχρι και σήμερα, δεν έχει καταγραφεί θάνατος που να οφείλεται στον ιό της γρίπης.

Φρίκη! Ορθοπεδικός που φυλακίστηκε για αποπλάνηση παιδιού κατηγορείται για ασέλγεια άλλων 5 ανηλίκων!

Στην φυλακή βρίσκεται εδώ και λίγα 24ωρα ο Κρητικός ορθοπεδικός τεχνικός, ο οποίος δραστηριοποιείτο επαγγελματικά επί σειρά ετών στο Ηράκλειο, αλλά αυτή δεν είναι η μοναδική περίπτωση, όπου κατηγορείται, καθώς αντιμετωπίζει νέο κίνδυνο για ασέλγεια άλλων 5 ανηλίκων, σε άλλη μια υπόθεση που συγκλονίζει την Κρήτη, μετά το φονικό στο Λασίθι.

Ο κατηγορούμενος δικάστηκε - μετά από ουκ ολίγες αναβολές που είχε λάβει τα προηγούμενα χρόνια η εκδίκαση της εν λόγω υπόθεσης - και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών για «αποπλάνηση παιδιού που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη».

Πρόκειται για την υπόθεση που είχε σοκάρει την τοπική κοινωνία της Κρήτης πριν από περίπου τρία χρόνια, όταν έγινε γνωστό ότι ο τεχνικός ορθοπεδικός παραπέμπεται να δικαστεί για υπόθεση ασέλγειας σε βάρος μιας μαθήτριας Α' γυμνασίου, η οποία είχε μεταβεί στον επαγγελματικό χώρο του κατηγορούμενου - συνοδευόμενη από τη μητέρα της - καθώς αντιμετώπιζε θωρακική σκολίωση.

Όπως έγινε γνωστό, ο κατηγορούμενος είχε ζητήσει προθεσμία για τη χθεσινή ημέρα, προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του τακτικού ανακριτή για άλλη υπόθεση ασέλγειας στην οποία φέρεται να εμπλέκεται. Πρόκειται για διαφορετική υπόθεση από αυτήν που εκδικάστηκε την περασμένη Παρασκευή στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, η επίμαχη δικογραφία η οποία βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης αφορά συνολικά πέντε ακόμη ανήλικα - κατά τον χρόνο τέλεσης των αποδιδόμενων πράξεων - κορίτσια. Ειδικότερα, αναφορικά με τα δύο από τα πέντε κορίτσια φέρεται να έχουν ασκηθεί στον ορθοπεδικό τεχνικό κακουργηματικές ποινικές διώξεις.

Και τα δύο κορίτσια φέρονται να έπεσαν θύματα ασελγών πράξεων από τον κατηγορούμενο όταν ήταν μαθήτριες της Β’ τάξης γυμνασίου. Σημειώνεται ότι και οι εν λόγω περιπτώσεις - όπως και η περίπτωση του κοριτσιού που εκδικάστηκε την περασμένη Παρασκευή - αφορούν σε κορίτσια, τα οποία απευθύνθηκαν στον ορθοπεδικό τεχνικό για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας. Πρόκειται για παιδιά από τους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πάντως, ο κατηγορούμενος - μετά και την προ ημερών καταδικαστική απόφαση σε βάρος του - δεν κατέστη δυνατό να απολογηθεί στον τακτικό ανακριτή, κατά πάσα πιθανότητα για υπηρεσιακούς λόγους (δεν κατέστη εφικτή η μεταγωγή του), καθώς κρατείται. Κάτι τέτοιο, πάντως, αναμένεται να γίνει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Το δικαστήριο

Η υπόθεση, η οποία εκδικάστηκε την περασμένη Παρασκευή, μετά από ουκ ολίγες αναβολές που είχε λάβει τα προηγούμενα χρόνια, αφορούσε ένα κορίτσι, το οποίο είχε μεταβεί στον επαγγελματικό χώρο του κατηγορούμενου το καλοκαίρι του 2015, σε ηλικία περίπου 12,5 ετών, συνοδευόμενο από τη μητέρα του. Η μικρή είχε θωρακική σκολίωση, με αποτέλεσμα οι γονείς της να απευθυνθούν στον επίμαχο επαγγελματία. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο ορθοπεδικός τεχνικός, χωρίς να προκαλέσει υποψίες στη μητέρα του παιδιού, η οποία περίμενε την κόρη της στον προθάλαμο του εξεταστηρίου, φέρεται να προέβη σε ασελγή πράξη σε βάρος της μικρής.

Ο τεχνικός ορθοπεδικών μηχανημάτων φέρεται να είπε στο κορίτσι να βγάλει σχεδόν όλα του τα ρούχα, μένοντας γυμνό από τη μέση και πάνω, ενώ στη συνέχεια φέρεται να ζήτησε από το παιδί να καθίσει σε καρέκλα, σε συγκεκριμένη στάση. Όπως είχε ενημερώσει νωρίτερα και τη μητέρα του κοριτσιού, ο τεχνικός ορθοπεδικών μηχανημάτων επρόκειτο να τοποθετήσει στο στόμα του παιδιού ένα φουσκωμένο χειρουργικό γάντι, για να επιτευχθεί η σωστή ρύθμιση της αναπνοής της μικρής κατά τη διάρκεια ηλεκτροθεραπείας. Αντ' αυτού, ο κατηγορούμενος δεν τοποθέτησε χειρουργικό γάντι στο στόμα της 13χρονης, παρά προέβη - σύμφωνα με τις καταγγελίες - σε μια άκρως σοκαριστική ενέργεια σεξουαλικού περιεχομένου.

Επιμένει πως είναι αθώος

Η πολύκροτη δίκη ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου και μετά από αρκετές συνεδριάσεις ολοκληρώθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Παρά το ότι στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι είναι αθώος, κάνοντας παράλληλα λόγο για σκευωρία σε βάρος του, δεν έπεισε το δικαστήριο. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για αποπλάνηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη. Η υπεράσπιση ζήτησε να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε από την Έδρα.

Ο εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 8 ετών. Τελικά, το δικαστήριο τού επέβαλε ομόφωνα ποινή κάθειρξης 7 ετών. Κατόπιν, οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν από την Έδρα να χορηγήσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του κατηγορουμένου. Ωστόσο, και το εν λόγω αίτημα απορρίφθηκε (κατά πλειοψηφία 5-2), με αποτέλεσμα ο καταδικασθείς ορθοπεδικός τεχνικός να πάρει τον δρόμο για τη φυλακή.

Σ’ αυτό το σημείο επισημαίνεται ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου αποφάσισε, ακόμη, να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στην αρμόδια Εισαγγελία, προκειμένου να διενεργηθεί συμπληρωματική έρευνα για την άσκηση (ή μη) επιπλέον κακουργηματικής ποινικής δίωξης (σ.σ. «κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια») σε βάρος του κατηγορουμένου αναφορικά με την επίμαχη υπόθεση.

Οι δικηγόροι

«Μετά από τρίμηνη ακροαματική διαδικασία και αφού όλοι οι συνήγοροι αναπτύξαμε κάθε ισχυρισμό και προσκομίσαμε κάθε αποδεικτικό μέσο, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Νεαπόλεως σχημάτισε βεβαία δικανική πεποίθηση για την ενοχή του κατηγορουμένου. Παρά ταύτα, το τραύμα που έχει μείνει στην ψυχούλα της ανήλικης παραμένει ανεξίτηλο, διότι το παιδί απώλεσε μια για πάντα την παιδικότητά του και την εμπιστοσύνη του προς την κοινωνία», δήλωσε στη “Νέα Κρήτη” η εκ των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας, κ. Μαρίνα Παναγιωτάκη, η οποία συμπλήρωσε ότι «από το 2017 που είχε παραπεμφθεί η υπόθεση στο Μικτό Ορκωτό Νεαπόλεως, όλα αυτά τα χρόνια, είχαν δοθεί αναβολές (νομίζω έξι στον αριθμό) μετά από αιτήματα των συνηγόρων υπεράσπισης, λόγω ασθένειας του κατηγορουμένου».

«Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, μετά από μια πολυήμερη ακροαματική διαδικασία, κατέληξε ομόφωνα σε καταδικαστική για τον κατηγορούμενο απόφαση. Το ύψος της ποινής που του επιβλήθηκε, η άρνηση αναγνώρισης ελαφρυντικών, η απόφαση να μην έχει η έφεσή του αναστέλλουσα ισχύ, αλλά και η διενέργεια συμπληρωματικής έρευνας για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια αποτυπώνουν με τον πλέον σαφή τρόπο την έντονη αποδοκιμασία του Δικαστηρίου για την πράξη του κατηγορουμένου. Ως συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας είμαι απόλυτα ικανοποιημένος», δήλωσε ο έτερος συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας κ. Νίκος Καραγιάννης.

Είχε κατηγορηθεί και για βιασμό

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του 2017, μετά από σχετική εισαγγελική εντολή, είχαν δοθεί στη δημοσιότητα τα στοιχεία του κατηγορουμένου από την Αστυνομία. Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είχε χρονική διάρκεια έξι μηνών, και αποσκοπούσε «στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων».

Πάντως, οι υποθέσεις που φέρονται να διαδραματίστηκαν τα αμέσως προηγούμενα χρόνια με αρνητικό “πρωταγωνιστή” τον Κρητικό ορθοπεδικό τεχνικό δεν ήταν οι μόνες. Όπως είχε αποκαλυφθεί το 2017 σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού πανελλαδικής εμβέλειας, ο καταδικασθείς είχε εμπλακεί πριν από περίπου... 20 χρόνια σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο ορθοπεδικός τεχνικός είχε καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου έπειτα από καταγγελία που είχε γίνει σε βάρος του από μια 18χρονη, τότε, φοιτήτρια, που τον κατηγόρησε για βιασμό. Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Ωστόσο, στη συνέχεια άσκησε έφεση εναντίον της πρωτόδικης απόφασης και η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης, το οποίο απάλλαξε με οριακή πλειοψηφία (4-3) τον ορθοπεδικό τεχνικό.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share