Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κουκουλοφόροι απειλούσαν με κατσαβίδι ζευγάρι στην Αχαΐα!

Ο άντρας προσπάθησε να αντισταθεί στους δράστες!

5 Δεκεμβρίου 2019 09:19
Κουκουλοφόροι απειλούσαν με κατσαβίδι ζευγάρι στην Αχαΐα!

Στην Αχαΐα ένα ζευγάρι έζησε τον απόλυτο τρόμο τα ξημερώματα της Πέμπτης αφού πέντε κουκουλοφόροι τους απειλούσαν με κατσαβίδι! Οι ληστές ακινητοποίησαν αμέσως την γυναίκα και της ζητούσαν να πει που έχει κρυμμένα τα χρυσαφικά!

Ο άντρας προσπάθησε να αντισταθεί αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε!

Αφού ξήλωσαν το χρηματοκιβώτιο όπου εκεί είχαν κειμήλια της οικογένειας, βέρες, αναμνηστικά των παιδιών, άρχισαν να ψάχνουν όλο το σπίτι και να το κάνουν άνω κάτω. Ένα ακόμα βίαιο περιστατικό ληστείας έγινε στην Αχαΐα όταν οι δράστες έσυραν γυναίκα έξω από το αυτοκίνητό της!

Όταν αποφάσισαν να φύγουν και αφού πήραν όλα τα κινητά τηλέφωνα του ζευγαριού, έκοψαν τις σταθερές τηλεφωνικές συνδέσεις, και πήραν μαζί και το ρούτερ.

«Κάποια στιγμή, πήγα να λιποθυμήσω», ανέφερε το θύμα στο tempo24, το οποίο τους ζήτησε νερό. Οι δράστες έδωσαν νερό στη γυναίκα η οποία τους ρώτησε. «Γιατί μας το κάνετε αυτό;» και η απάντησή τους ήταν «Δεν έχουμε να φάμε…».

Όταν τελείωσε ο εφιάλτης η γυναίκα, πρώην δημοτική σύμβουλος του δήμου δυτικής Αχαΐας, μετέβη στην Αστυνομία. Στο Αστυνομικό Τμήμα της Κάτω Αχαΐας δόθηκε η κατάθεση και η έρευνα της Αστυνομίας συνεχίζεται για την εντοπισμό των δραστών.

Αχαΐα: Διαρρήκτης ετών 15!

Εξιχνιάστηκε μέσα σε λίγες ώρες η εισβολή στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δυμαίων και αποκαλύφθηκε ότι δράστης ήταν ένα ανήλικο αγόρι που είχε διαπράξει και άλλες κλοπές σε βάρος μιας επιχείρησης στην ίδια περιοχή.

Δείτε επίσης: Σοκ! Ανήλικος μαχαίρωσε τον πατέρα του στη Ρόδο!

Ο 15χρονος Έλληνας είχε διαρρήξει τα τέσσερα γραφεία στα οποία στεγάζονται οι υπηρεσίες της δημοτικής επιχείρησης και τα είχε ερευνήσει αναζητώντας χρήματα, χωρίς να πειράξει τον εξοπλισμό. Όμως, δεν βρήκε παρά μόνο 15 ευρώ στο ταμείο της Δ.Ε.Υ.Α. Η κλοπή εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας και ο ανήλικος δράστης συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας στη δυτική Αχαΐα.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το περασμένο Σάββατο είχε τρυπώσει στο προαύλιο μιας επιχείρησης στην Κάτω Αχαΐα και προκάλεσε μικρές φθορές σε σταθμευμένο όχημα, ενώ και στις 19 Σεπτεμβρίου είχε ερευνήσει όλα τα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στον ίδιο χώρο και είχε κλέψει ένα μικρό χρηματικό ποσό από ένα από αυτά.

Ο «άγουρος» διαρρήκτης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, κατηγορούμενος για κλοπές. Μαζί του, παραπέμφθηκε και ο πατέρας του που περιλαμβάνεται στην σχετική δικογραφία με την κατηγορία της παραμέλησης της εποπτείας ανηλίκου.

Τραγικό! Διαρρήκτης έκανε βασανιστήρια σε ηλικιωμένους για να τους ληστέψει!

Έναν αδίστακτο διαρρήκτη, ο οποίος βασάνιζε ηλικιωμένους προκειμένου να διαπράξει ληστείες, και να του αποκαλύψουν πού έκρυβαν χρήματα, χρυσαφικά και αντικείμενα αξίας, συνέλαβαν την περασμένη εβδομάδα, στο Κορωπί, αστυνομικοί Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε.

Διάβαστε και αυτό: Σοκ στην Πάτρα: Ξυλοκόπησε ηλικιωμένο για να του αρπάξει μόνο 20 ευρώ!

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί τρεις περιπτώσεις κλοπών και δύο ληστειών στις περιοχές της Παιανίας, του Κορωπίου και των Καλυβίων!

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 46χρονος ημεδαπός - μαζί με τον 22χρονο συνεργό του - έβαζαν στο στόχαστρο απομονωμένες μονοκατοικίες σε διάφορες περιοχές της Βορειανατολικής Αττικής.

Οι δύο διαρρήκτες δρούσαν κυρίως τις νυχτερινές ώρες αφού πρώτα εντόπιζαν τους υποψήφιους στόχους τους. Στη συνέχεια έμπαιναν στις μονοκατοικίες παραβιάζοντας τα παράθυρα και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές κι άλλα τιμαλφή.

Όταν, δε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, εντόπιζαν κάποιον ηλικιωμένο τότε είτε τους απειλούσαν με αιχμηρά αντικείμενα είτε τους χτυπούσαν βάναυσα.

Οι δύο διαρρήκτες στη συνέχεια διοχέτευαν τα κλοπιμαία άμεσα σε δίκτυο κλεπταποδόχων, ώστε αφενός να αποκομίζουν άμεσα οικονομικό όφελος και αφετέρου να μην τα κατέχουν για μεγάλο διάστημα αποτελώντας πειστήρια για τα εγκλήματά τους.

Σε έρευνες στα σπίτια των δύο διαρρηκτών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και ρούχα που φορούσαν κατά τη διάρκεια των διαρρήξεων.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών και δύο ληστειών στις περιοχές της Παιανίας, του Κορωπίου και των Καλυβίων ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες υποθέσεις.

Σε βάρος του 46χρονου και του καταζητούμενου συνεργου του σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής ομάδας, της ληστείας και της κλοπής κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share