Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Πάτρα: Ξεπέρασε τον κίνδυνο το 2χρονο κοριτσάκι!

Να σας θυμίσουμε ότι είχε πάθει σηπτικό σοκ!

4 Δεκεμβρίου 2019 17:20
Πάτρα: Ξεπέρασε τον κίνδυνο το 2χρονο κοριτσάκι!

Αίσθηση στην κοινή γνώμη προκάλεσε το γεγονός ότι δυο γονείς άφησαν το 2χρονο αγγελούδι τους να πάθει σηπτικό σοκ! Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η μικρή έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο αφού νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Πάτρας!

Το κοριτσάκι, που ήταν ανεμβολίαστο, είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Κέρκυρας τα ξημερώματα της Τρίτης. Οι θεράποντες ιατροί που διέγνωσαν την κρισιμότητα της υγείας του, έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να σταθεροποιήσουν την κατάστασή του, καθώς δεν «έβρισκαν» ούτε τον παλμό της καρδιάς του.

Η Α' επιμελήτρια παιδιατρικής Γ.Ν. Κέρκυρας, Χρυσούλα Μαραγκού, «το παιδί έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ενώ οι πρώτες βοήθειες που δόθηκαν αρχικά από τους παιδιάτρους Κέρκυρας και μετέπειτα από τους παιδιάτρους της Εντατικής Μονάδας του νοσοκομείου Πατρών, ήταν σωτήριες για το δίχρονο παιδί, ενώ διασώθηκαν και τα ζωτικά του όργανα, χωρίς να υποστούν βλάβες».

'Αμεσα, ζητήθηκε η συνδρομή αεροσκάφους C-130 για την αεροδιακομιδή του δίχρονου στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πατρών. Η χαμηλή όμως νέφωση που επικρατούσε χθες στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας, κατέστησε αδύνατη την προσγείωση του αεροσκάφους. Έτσι το παιδί διεκομίσθει με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με συνοδεία παιδίατρου και αναισθησιολόγου από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, όπου του παρήχθησαν οι αναγκαίες για τη ζωή του ιατροφαρμακευτικές περιθάλψεις.

Την ίδια ώρα που ένα μικρό παιδί νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μια καθηγήτρια από την Πάτρα βρίσκεται και εκείνη στον ίδιο χώρο ύστερα από ρίψη καπνογόνων στο σχολείο!

Να σημειωθεί ότι το παιδάκι είναι μέλος οικογένειας Ρομά και το σηπτικό σοκ το έπαθε, σύμφωνα με τους γιατρούς, μετά από λοίμωξη στα μαλακά μόρια των άκρων του.

Μύες και οστά φαίνονται στο βρέφος που δέχτηκε επίθεση από ποντίκια! Συνελήφθησαν οι γονείς του!

Σοκάρουν οι νέες πληροφορίες για την κατάσταση υγείας του βρέφους από το Διδυμότειχο που δέχτηκε επίθεση από ποντίκια! Οι γονείς συνελήφθησαν με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο! Από το βρέφος δυστυχώς φαίνονται τα οστά και οι μύες και λείπει και δέρμα από την μύτη του! Να σας θυμίσουμε ότι ακόμα και οι γιατροί είχαν σοκαριστεί με την όψη του βρέφους!

Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, έχουν συλληφθεί οι δύο γονείς, ο 22χρονος πατέρας και η ανήλικη 16 ετών μητέρα, με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Πρόκειται για οικογένεια Ρομά, που φέρεται να διέμενε σε λαξευτή σπηλιά στον λόφο του κάστρου του Καλέ στο Διδυμότειχο. Οι ασυνείδητοι γονείς πολλές φορές κάνουν αποτρόπαια πράγματα από "αμέλεια" και στο τέλος το μετανιώνουν έτσι έγινε και με την 19χρονη μητέρα που άφησε το μωρό της!

«Το βρέφος εξετάζουν πλαστικοί χειρουργοί και παιδοχειρουργοί, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν και τις απαιτούμενες επεμβάσεις αποκατάστασης. Οι πρώτες εξετάσεις δεν δείχνουν την παρουσία κάποιας λοίμωξης, αλλά από το είδος των τραυμάτων που φέρει το βρέφος, η πρώτη εκτίμηση είναι ότι προκλήθηκαν από τρωκτικό, και αν αυτό ισχύει ο μέγιστος κίνδυνος είναι η λεπτοσπείρωση, για τον αποκλεισμό της οποίας έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες εξετάσεις.

Το σημαντικό είναι ότι δεν τίθεται θέμα κινδύνου ζωής. Αρχικά θα πάει στο χειρουργείο για την περιποίηση των τραυμάτων και θα ακολουθήσει μία πορεία σταδιακής αποκατάστασης», εξηγεί ο κ. Αδαμίδης και εκτιμά πως πρόκειται για «παραμέληση, γιατί τα συγκεκριμένα τραύματα προκαλούν αφόρητους πόνους και δεν μπορεί να μην έγινε αντιληπτή η αντίδραση του βρέφους». «Αν μάλιστα προκλήθηκαν από ποντικό, είναι πιθανό να συνέβη κατ' επανάληψη», προσθέτει ο διοικητής του ΠΓΝΑ.

Ο κ. Αδαμίδης αναφέρεται και στο θέμα που θα προκύψει από την ανάγκη νοσηλείας του βρέφους σε μονάδα εντατικής φροντίδας, 24ωρης παρακολούθησης, καθώς αν η νοσηλεία διαρκέσει για χρονικό διάστημα πέραν της μίας εβδομάδας, είτε γιατί η κατάσταση υγείας το επιβάλλει, είτε κατόπιν σχετικής εισαγγελικής εντολής, δεν είναι βέβαιο ότι επαρκεί το προσωπικό για την κάλυψη των τριών βαρδιών. «Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να εξετασθεί το ενδεχόμενο μεταφοράς του σε μονάδα εντατικής φροντίδας σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης», σημειώνει ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Τέλος, το συγκεκριμένο περιστατικό, καταδεικνύει σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΓΝΑ, την ανάγκη λειτουργίας οργανωμένου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας, στο πλαίσιο του οποίου επισκέπτρια υγείας θα πραγματοποιεί επισκέψεις στις οικογένειες από τις πρώτες ημέρες γέννησης του παιδιού, προκειμένου να ελέγχει τις συνθήκες ανατροφής και φροντίδας του, προς αποφυγήν περιστατικών παραμέλησης, τα οποία δυστυχώς δεν είναι σπάνια.

TAGS
 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share