Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στα Χανιά: Απίστευτη απάτη με "άπορα" παιδάκια!

Διοργάνωσαν μέχρι και έρανο!

4 Δεκεμβρίου 2019 10:30
Συναγερμός στα Χανιά: Απίστευτη απάτη με

Μια απίστευτη απάτη με δήθεν άπορα παιδάκια οργάνωσε μια 38χρονη Ελληνίδα στα Χανιά. Η 38χρονη παρουσίαζε τρία "άπορα"παιδάκια και έκανε πάμπολλες εκκλήσεις για βοήθεια κυρίως οικονομική ακόμα και με λαχειοφόρο αγορά.

Θύμας τηλεφωνικής απάτης μια ηλικιωμένη! Έδωσε 28.000 ευρώ για δήθεν τροχαίο!

Στους εράνους που διοργάνωνε καλούσε μια συγγενή της να παριστάνει τη γιαγιά των ανηλίκων όπου και ήταν η "κηδεμόνας" τους.

Παρ' όλα αυτά σε κανέναν έρανο, σε καμία λαχειοφόρο αγορά και σε καμία δημόσια έκκληση δεν είχαν εμφανιστεί τα τρία ανήλικα παιδιά παρά μόνο σε φωτογραφίες.

Η κομπίνα αποκαλύφθηκε όταν κάποιοι από τους κατοίκους της πόλης που «δάγκωσε» η επιτήδεια αποσπώντας τους διάφορα χρηματικά ποσά είδαν σε διάφορα προφίλ στα social media φωτογραφίες των ηλικίας 17, 10 και 2 χρόνων παιδιών, τα οποία όμως δεν είχαν και καμία σχέση μεταξύ τους, ενώ δεν ανήκαν και σε άπορες οικογένειες!

Την υπόθεση ανέλαβε η Ασφάλεια, που δεν άργησε να εντοπίσει την 38χρονη «εγκέφαλο» της απάτης, η οποία συνελήφθη, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων που της άσκησε δίωξη και την παρέπεμψε να δικαστεί από το Αυτόφωρο. Όμως, ζήτησε και πήρε αναβολή για να προετοιμάσει την υπεράσπισή της και θα δικαστεί τις επόμενες ημέρες μαζί με την ηλικιωμένη συνεργό της.

Μεγάλη απάτη: Ταξιδιωτικό γραφείο "τσέπωνε" προκαταβολές για ταξίδια!

Λιγότερο από 1.500 ευρώ στοίχιζε το υπερατλαντικό όνειρο που υπόσχονταν μαϊμού ταξιδιωτικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη! Άφαντα έγιναν ολοκληρωμένα πακέτα για ταξίδια στο Τόκιο, Μόσχα Ρίο, Πεκίνο και άλλους μακρινούς προορισμούς που πρόσφερε μαϊμού ταξιδιωτικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη σε τιμές κάτω του κόστους. Οργανωμένη η απάτη!

Δείτε επίσης: Ρόδος: Άντρας καταδικάστηκε γιατί «πούλησε» σε ξένη ακίνητο του Δημοσίου!

Σύμφωνα με τις αρχές κανένα από τα ταξιδιωτικά πακέτα που πρόσφερε το πρακτορείο δεν ξεπερνούσε τα 1.500 ευρώ, προσελκύοντας μέχρι την ανακάλυψη της απάτης 22 πελάτες. Οι πελάτες έδιναν προκαταβολές και υπέγραφαν ειδικά συμφωνητικά με το ταξιδιωτικό γραφείο σύμφωνα με τα οποία το τελευταίο αναλάμβανε να κανονίσει όλες τις λεπτομέρειες του ταξιδιού. Ωστόσο το ταξιδιωτικό γραφείο αν και προχωρούσε στην σύναψη συμβάσεων δεν πραγματοποιούσε τα ταξίδια και δεν επέστρεφε τα χρήματα αποκομίζοντας από τις προκαταβολές συνολικά 31.600 ευρώ.

Σύμφωνα με τις αρχές 22 κατήγγειλαν ότι έπεσαν στα «δίχτυα» του συγκεκριμένου γραφείου. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος γυναίκας, 41 ετών, που φέρεται ως ιδιοκτήτρια του καταγγελλόμενου ταξιδιωτικού γραφείου και της 25χρονης συνεργάτιδάς της. Προηγήθηκαν καταγγελίες των πελατών στο τμήμα ασφαλείας Λευκού Πύργου της Θεσσαλονίκης για τη φερόμενη απάτη του ταξιδιωτικού γραφείου.

«Δεν πρόκειται για ταξιδιωτικό γραφείο που είναι μέλος μας» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης Βύρων Θεολόγης.

Όπως εξήγησε ο κ. Θεολόγης από τα συνολικά 400 γραφεία που δραστηριοποιούνται σήμερα στη Θεσσαλονίκη λίγα είναι αυτά που προσφέρουν υπερατλαντικά ταξίδια και είναι γνωστά στην πιάτσα. «Το πιθανότερο που συνέβη είναι κάποιο γραφείο μη μέλος μας να πήρε προκαταβολές και να μην πλήρωσε κανέναν (ξενοδοχείο, ξεναγό) στη χώρα που θα επισκέπτονταν οι υποψήφιοι πελάτες καθώς ούτε και τις αεροπορικές εταιρίες. Δεν υπάρχει πιθανότητα ούτε μία στο εκατομμύριο ένα οργανωμένο ταξιδιωτικό γραφείο να αφήσει εκτεθειμένους τόσο τους συνεργάτες του στο εξωτερικό όσο και το κοινό του. Είναι θέμα εμπιστοσύνης» ανέφερε ο Θεολόγης.

Σοκ: Χειροπέδες σε άντρα που πουλούσε «μαϊμού» κινητά τηλέφωνα μέσω ίντερνετ!

Ένας 41χρονος που εξαπατούσε συστηματικά πολίτες μέσω διαδικτύου, πωλώντας απομιμητικά κινητά τηλέφωνα ως γνήσια, συνελήφθη στην Αγία Βαρβάρα Αττικής από τη διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο 41χρονος είχε άλλους 3, τουλάχιστον, συνεργούς, που δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα. Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από μήνυση πολίτη για απάτη σε βάρος του, στο πλαίσιο αγοραπωλησίας συσκευής μέσω αγγελίας σε εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης - Πάνω από €6.000 το παράνομο κέρδος της εγκληματικής ομάδας!

Δείτε επίσης: Ρόδος: Άντρας καταδικάστηκε γιατί «πούλησε» σε ξένη ακίνητο του Δημοσίου!

Συγκατηγορούμενοι του δράστη είναι τουλάχιστον άλλα τρία άτομα, που δεν έχουν ταυτοποιηθεί έως τώρα.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από μήνυση πολίτη για απάτη σε βάρος του, στο πλαίσιο αγοραπωλησίας συσκευής κινητού τηλεφώνου μεγάλης αξίας, μέσω αγγελίας σε εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και τηλεφωνική καταγγελία άλλου πολίτη σχετικά με ύποπτη αγγελία πώλησης όμοιας συσκευής κινητού τηλεφώνου, στον ίδιο ιστότοπο. Στη συνέχεια οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη του 41χρονου, η οποία έγινε κατά τη διάρκεια συναλλαγής για την αγοραπωλησίας συσκευής. Ο δράστης συνελήφθη όταν προσπάθησε να εξαπατήσει ενδιαφερόμενο αγοραστή συσκευής κινητού τηλεφώνου μεγάλης αξίας, πουλώντας του «μαϊμού» κινητό ως γνήσιο μεγάλης εταιρείας, αντί 650 ευρώ.

Σε αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, καθώς και στην κατοχή του, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν επίσης, απομιμητικό κινητό τηλέφωνο το οποίο αποπειράθηκε να πουλήσει ως γνήσιο, καθώς και το χρηματικό ποσό των 780 ευρώ.

Παράλληλα, από την προανάκριση που διενήργησε το τμήμα ασφάλειας Κορυδαλλού, προέκυψε πως ο συλληφθείς εμπλέκεται σε επιπλέον 8 περιπτώσεις απάτης με την ίδια μέθοδο, καθώς και σε ληστεία.

Η αστυνομία εκτιμά ότι το παράνομο όφελος της εγκληματικής ομάδας από τις περιπτώσεις απάτης και ληστείας υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών της διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και του τμήματος Ασφάλειας Κορυδαλλού, με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: Δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε ο δράστης, το ένα εκ των οποίων ήταν κλεμμένο, 2 κινητά τηλέφωνα, 4 μη λειτουργικοί κλώνοι κινητών τηλεφώνων, 780 ευρώ, πλήθος καρτών κινητής τηλεφωνίας, καθώς και έγγραφα και ιδιόχειρες σημειώσεις που σχετίζονται με την εγκληματική δραστηριότητα.

Ο 41χρονος, ο οποίος, κατηγορείται επίσης για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής ομάδας-συμμορίας, ληστείας, πλαστογραφίας, κλοπής, απείθειας και ψευδή ανωμοτί κατάθεση, οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share