Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κλείνουν τα σχολεία της Θεσσαλονίκης για λόγους ασφαλείας!

Η κακοκαιρία που έρχεται έχει προκαλέσει πανικό!

24 Νοεμβρίου 2019 20:55
Κλείνουν τα σχολεία της Θεσσαλονίκης για λόγους ασφαλείας!

Η κακοκαιρία που έχει ξεκινήσει ήδη από τα Δυτικά να πλήττει την χώρα μας έχει προκαλέσει πανικό! Στην Θεσσαλονίκη αύριο τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί θα είναι κλειστοί!

Δεν θα λειτουργήσουν αύριο σχολεία, παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στο δήμο Αριστοτέλη, λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται η περιοχή από τα ξημερώματα της Παρασκευής και της αυριανής επικείμενης σφοδρής επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών. Τραγωδία: Νεκρός 13χρονος ύστερα από τροχαίο!

Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος του δήμου Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος. Η απόφαση λήφθηκε για λόγους ασφαλείας των μαθητών. Θα ακολουθήσει και επίσημη ανακοίνωση από την ιστοσελίδα του δήμου.

"Δυνητικά επικίνδυνη" η κακοκαιρία που θα "χτυπήσει" την Ελλάδα!

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί οι πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις! Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους όλης της χώρας η κακοκαιρία θα είναι "δυνητικά επικίνδυνη"!

Η μεγάλη ένταση των αναμενόμενων φαινομένων και οι σημαντικές ποσότητες βροχής που θα πέσουν στη διάρκεια της κακοκαιρίας «Γηρυόνης», την καθιστούν δυνητικά επικίνδυνη και ικανή να δημιουργήσει προβλήματα, όπως προειδοποιεί η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Χαρδαλιάς που μίλησε σε συνέντευξη του είπε - «Δυνητικά επικίνδυνη» η κακοκαιρία προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι - Τα ξημερώματα αναμένεται να χτυπήσει με σφοδρότητα και την Αττική.

Ο γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιάς επισήμανε ότι οι υπηρεσίες βρίσκονται σε γενική επιφυλακή, έχουν ενημερωθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, ενώ μετά τις πέντε το απόγευμα θα υπάρχει διαρκής σύσκεψη με στόχο το συντονισμό των αναγκαίων ενεργειών στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ωστόσο, ο κ.Χαρδαλιάς επισήμανε ότι και οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να αποφεύγουν τις μη αναγκαίες και άσκοπες μετακινήσεις.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα επιχειρησιακά σχέδια που έχουν καταρτισθεί από τη Γραμματεία τόσο για την αντιμετώπιση των βραχείων συνεπειών των πλημμυρών, όσο και των δασικών πυρκαγιών, που αναμένεται να παρουσιασθούν αναλυτικά αύριο. Όπως είπε ο κ.Χαρδαλιάς, τα σχέδια αυτά έχουν αποσταλεί ήδη σε όλους τους συναρμόδιους φορείς και περιφράφεται αναλυτικά η αρμοδιότητα καθενός εξ αυτών σε περίπτωση πλημμύρας ή δασικής πυρκαγιάς, ώστε κανείς στο εξής να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία απραξίας ή αμέλειας το θολό τοπίο στο ποιός είναι αρμόδιος για τι.

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Θάσος και η Χαλκιδική! Χείμαρροι σάρωσαν τα πάντα! (Video)

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε η Θάσος και η Χαλκιδική! Χείμαρροι παρέσυραν τα πάντα στο διάβα τους και οι εικόνες από τα σημεία προκαλούν μόνο θλίψη και αγωνία για την επόμενη ημέρα! Στις περιοχές έσπευσε κυβερνητικό κλιμάκια για την αποτίμηση της καταστροφής!

Στη Θάσο, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο νότιο τμήμα του νησιού, όπου έξι περιοχές κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θάσου, Λευτέρη Κυριακίδη, το τελευταίο 48ωρο το νησί έχει συγκεντρώσει το υψηλότερο ποσοστό βροχόπτωσης σε όλη την Ελλάδα.

Η Πυροσβεστική, μετέφερε τέσσερα άτομα σε ασφαλές σημείο, καθώς είχαν πλημμυρίσει τα σπίτια τους.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και στην Ποταμιά, όπου δύο οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, όταν πλημμύρισαν ολοσχερώς. Το κεντρικό ρέμα της Ποταμιάς έχει υπερχειλίσει με αποτέλεσμα το νερό να «τρέχει» ανεξέλεγκτο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, όπως αναφέρει το kavalanews.gr.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να φτάσουν στο νησί ενισχύσεις από την Καβάλα με άντρες, οχήματα και άλλα μηχανήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί η κακοκαιρία στο νησί.

Με εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το πρωί του Σαββάτου Κυβερνητικό Κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, μεταβαίνει στις πληγείσες περιοχές από τα πλημμυρικά φαινόμενα του τελευταίου εικοσιτετραώρου στην Χαλκιδική και στην Θάσο, λόγω της κακοκαιρίας.

Πλημμύρες και στην Χαλκιδική από την κακοκαιρία:

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στην Χαλκιδική, μετά από τις ισχυρές βροχοπτώσεις.

Πλημμυρικά φαινόμενα αντιμετωπίζει αυτή την ώρα η περιοχή της Ολυμπιάδας, ενώ την ίδια στιγμή εντοπίζονται προβλήματα και σε άλλες περιοχές της χώρας, λόγω της κακοκαιρίας.

Οι δρόμοι στην Χαλκιδική έχουν μετατραπεί σε ποτάμια τις τελευταίες ώρες, ενώ πολλά σπίτια έχουν πλημμυρίσει.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αριστοτέλη, Στέλιο Βαλιάνο, ορμητικά νερά από χειμάρρους είχαν κατακλείσει νωρίτερα την είσοδο στην Ολυμπιάδα (στο τμήμα του δρόμου από τον Σταυρό).

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share