Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ο «Γηρυόνης» εισέβαλε από τα Δυτικά! Δύσκολη βραδιά για την Ελλάδα λέει ο Χαρδαλιάς!

Ποιες περιοχές αντιμετωπίζουν ήδη πρόβλημα;

24 Νοεμβρίου 2019 20:14
Ο «Γηρυόνης» εισέβαλε από τα Δυτικά! Δύσκολη βραδιά για την Ελλάδα λέει ο Χαρδαλιάς!

Δύσκολη βραδιά για την Ελλάδα θα είναι σήμερα λόγω της κακοκαιρίας «Γηρυόνης»! Ήδη η Δυτική Ελλάδα δέχεται τα πρώτα "χτυπήματα" τα νησιά του Ιονίου πλήττονται με τους ανέμους να αγγίζουν τα 9 μποφόρ.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Ιόνιο εξαιτίας της κακοκαιρίας Γηρυόνης, που αναμένεται να πλήξει τη χώρα, δεμένα είναι στα λιμάνια της Κεφαλονιάς τα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια Πόρος - Κυλλήνη και Σάμη - Πάτρα.

Οπως αναφέρει το kefaloniapress, από τα Λιμεναρχεία έχει δοθεί απαγορευτικό από τις 18.00 μμ μέχρι νέα εντολή άρσης. Αυτή τη στιγμή οι ριπές των ανέμων φθάνουν έως και τα 9 μποφόρ, γεγονός που απαγορεύει τον απόπλου των πλοίων. Στη Ζάκυνθο πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο των 17:00 από Κυλλήνη, αλλά στη συνέχεια αναμένεται να κλείσει η γραμμή έως και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.

"Η βραδιά θα είναι δύσκολη και είμαστε σε επιφυλακή. Το κέντρο επιχειρήσεων πολιτικής προστασίας κι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς είναι σε πλήρη εγρήγορση. Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι και ο κρατικός μηχανισμός να ανταποκριθεί.Το κομμάτι των πλημμυρών δείχνει να εξελίσσεται πιο δύσκολα από τις πυρκαγιές, λέει ο Χαρδαλιάς"

Οδηγίες ενόψει της κακοκαιρίας Γηρυόνης από την Πολιτική Προστασία:

Από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, από την Ε.Μ.Υ., για τη Ζάκυνθο προβλέπεται κακοκαιρία με έντονα καιρικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, από τις πρώτες απογευματινές ώρες της Κυριακής 24 Νοεμβρίου 2019 μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 25 Νοεμβρίου, στη περιοχή μας θα πνέουν θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 8-9 μποφόρ που το βράδυ της Κυριακής πιθανόν να φτάσουν τα 10 μποφόρ. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

Ως εκ τούτου, προτείνεται σε όλους τους κατοίκους της Ζακύνθου, εάν και εφόσον αντιληφθούν κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα όπως ισχυρή βροχόπτωση και έντονους ανέμους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ειδικά σε περιοχές που ενέχουν κίνδυνο κατολισθήσεων και τοπικών πλημμυρικών φαινομένων. Ιδιαίτερη προσοχή να επιδείξουν οι κάτοικοι που διαμένουν σε περιοχές πού έχουν πληγεί από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Παρακαλούνται όλες οι αρμόδιες Αρχές, να λάβουν όλα τα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων, ειδικά στις οικιστικές και αγροτικές περιοχές {καθαρισμοί φρεατίων, δημοτικών και κοινοτικών χαντακιών και τάφρων από απορρίμματα και φερτά υλικά}. Επίσης παρακαλούνται όλοι οι πολίτες να λάβουν μέτρα πρόληψης για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων [ καθαρισμοί γύρω από τις οικίες τους }, καθώς και να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή για ατυχήματα που μπορεί να προκύψουν από τους θυελλώδεις ανέμους . Οι κάτοικοι ειδικά των αγροτικών περιοχών, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε φαινόμενα συσσώρευσης φερτών υλικών και αντικειμένων που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα σε τάφρους χειμάρρους γεφύρια και ρέματα. Τέλος, μικρά πλοία, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά αλιευτικά σκάφη, σκάφη αναψυχής, και ναυταθλητικοί όμιλοι, να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους και να φροντίσουν για την ασφαλή φύλαξη κατά το χρόνο ισχύος της επιδείνωσης.

Εικόνες σοκ από την Λήμνο! Κεραυνός άνοιξε τρύπα σε σπίτι!

Η Ελλάδα μετρά τις πληγές της μετά την επέλαση της κακοκαιρίας! Στην Λήμνο χαρακτηριστικά οι κεραυνοί κατάφεραν να ανοίξουν τρύπα στην οροφή ενός σπιτιού!

Τι αναφέρουν οι ένοικοι; "Τεράστια προσοχή! Ισχυρές καταιγίδες και..." Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για την κακοκαιρία! (Video)

Τον κεραυνό «τράβηξε» η κεραία, με το ηλεκτρικό φορτίο να μεταφέρεται στον ενισχυτή και στη συνέχεια στις εσωτερικές καλωδιώσεις, με αποτέλεσμα το σπίτι να γεμίσει καπνό.

Επιπλέον, ο κεραυνός άνοιξε μεγάλη τρύπα στην οροφή του σπιτιού. Η ένοικος, που εκείνη την ώρα βρισκόταν σε άλλο δωμάτιο, θορυβήθηκε αλλά είναι καλά στην υγεία της.

Απίστευτο: Κεραυνός χτύπησε και έριξε κάτω άντρα την ώρα που έβγαλε βόλτα τα σκυλιά του! (Βίντεο)

Στο σπίτι έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία με δυο οχήματα για να αντιμετωπίσει την εστία που δημιουργήθηκε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share