Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

"Πνίγηκε" η Χαλκιδική! Οι εικόνες από την κακοκαιρία σοκάρουν! (Video)

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι!

20 Νοεμβρίου 2019 16:07

Η κακοκαιρία που πλήττει την χώρα μας κατάφερε να "πνίξει" την Χαλκιδική! Οι δρόμοι όπως θα δείτε μετατράπηκαν σε ποτάμια! Οι εικόνες προκαλούν σοκ!

Δύο γυναίκες εγκλωβίστηκαν μέσα στο όχημά τους σε γέφυρα στην επαρχιακή οδό από Τρίγλια για Νέα Πλάγια. Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο.

Παράλληλα η Πυροσβεστική δέχθηκε 20 κλήσεις και προχώρησε σε οκτώ απαντλήσεις από οικίες σε Ν. Τρίγλια, Φλογητά και Νέα Πλάγια.

Δύο δρόμοι έκλεισαν λόγω συσσώρευσης υδάτων και συγκεκριμένα από Σίλατα προς Βεργιά και ο επαρχιακός δρόμος Καλλικράτεια – Σωζόπολη.

Από νωρίς το πρωί μηχανήματα του δήμου ξεκίνησαν να καθαρίζουν τους δρόμους από λάσπες και φερτά υλικά, είπε ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μανώλης Καρράς. Σύμφωνα με τον ίδιο, από την έντονη βροχόπτωση δεν προκλήθηκαν σημαντικά προβλήματα όπως φέτος το καλοκαίρι.

Ζάκυνθος: Το στίγμα της άφησε η κακοκαιρία! Πολλαπλές οι καταστροφές!

Η κακοκαιρία που έπληξε για άλλη μια φορά το νησί της Ζακύνθου, άφησε το στίγμα της. Οι πλημμύρες, η πτώση δέντρων, οι καταστροφές σε στέγες και οι φθορές στο οδικό δίκτυο είναι μερικές από τις "πληγές" που άνοιξαν στο νησί!

Δείτε επίσης: Έρχεται νέα κακοκαιρία! Ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» βροχές και καταιγίδες;

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας του νομού κατέγραψαν τις ζημιές, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πλήρης εικόνα τους. Η Μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει έντονα φαινόμενα στην εν λόγω περιοχή.

Οι ζημιές από την κακοκαιρία καταγράφονται στα χωριά Κερί, Μαριές, Κοιλιωμένο, Παντοκράτορα, Σκοινάρι, Βολίμες, 'Αγιο Λέοντα, Αμπελόκηπους, Βασιλικό.

Τμήμα της επαρχιακής οδού στον Βασιλικό έχει κλείσει για να πραγματοποιηθούν εργασίες απομάκρυνσης βράχων που έκλεισαν τον δρόμο από κατολίσθηση, ενώ σοβαρά προβλήματα έχουν καταγραφεί και στο Κερί.
Στις δύο παραπάνω περιοχές βρίσκονται από νωρίς συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ήδη κληθεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση υδάτων σε σπίτι στο Κερί, σε κατάστημα σούπερ μάρκετ στη Λούμπα και σε κτίριο στους Αμπελόκηπους, ενώ το κλιμάκιο της υπηρεσίας στην περιοχή των Ελατίων χρειάστηκε να παρέμβει για την κοπή κλαδιών στις Βολίμες.

Σάκης Αρναούτογλου: Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα! Νέα επιδείνωση του καιρού! (Video)

Νέα προειδοποίηση από τον Σάκης Αρναούτογλου, τονίζοντας ότι θα έχουμε νέα επιδείνωση του καιρού και έντονη κακοκαιρία να πρόκειται να χτυπήσει περιοχές της Ελλάδας!

Τάσος Αρνιακός: Έντονα φαινόμενα με ισχυρούς ανέμους και έντονες χαλαζοπτώσεις! (Video)

Μάλιστα, από το βράδυ της Κυριακής αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού με γενικευμένη κακοκαιρία που σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου θέλει ιδιαίτερη προσοχή την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη.

Δείτε αναλυτικά:

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share