Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Πλημμύρες στην Θεσσαλονίκη: Κλήσεις στην πυροσβεστική για άντληση υδάτων σε υπόγεια!

Πολλά υπόγεια και οικισμοί πλημμυρίσαν!

20 Νοεμβρίου 2019 16:03
Πλημμύρες στην Θεσσαλονίκη: Κλήσεις στην πυροσβεστική για άντληση υδάτων σε υπόγεια!

Ως αποτέλεσμα των σφοδρών βροχοπτώσεων και της κακοκαιρίας που πλήττουν την Θεσσαλονίκη, ήταν οι 44 κλήσεις για άντληση υδάτων σε υπόγεια στις περιοχές της Χαλκηδόνας και των Κουφαλίων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Δείτε επίσης: Σάκης Αρναούτογλου: Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα! Νέα επιδείνωση του καιρού! (Video)

Πολλά υπόγεια και οικισμοί πλημμυρίσαν από την κακοκαιρία. Σύμφωνα με πληροφορίες έξι συνεργεία από 12 άτομα επιχειρούν στις περιοχές όπου υπάρχει πρόβλημα.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, στο ύψος της Παλαιάς Πέλλας που είχε διακοπεί νωρίτερα λόγω της έντονης βροχόπτωσης και συσσώρευσης φερτών υλικών. Στο νομό Κιλκίς, σε ισχύ παραμένει η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων μεταξύ των οικισμών Άσπρος και Αξιοχώρι και η μετακίνηση των οδηγών γίνεται μέσω παρακαμπτήριων οδών.

Αποκαταστάθηκε νωρίς το απόγευμα, η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο που συνδέει τη Χαλκηδόνα με τα Κουφάλια, η οποία είχε διακοπεί εξαιτίας συγκέντρωσης μεγάλου όγκου νερού στο οδόστρωμα.

Ζάκυνθος: Το στίγμα της άφησε η κακοκαιρία! Πολλαπλές οι καταστροφές!

Η κακοκαιρία που έπληξε για άλλη μια φορά το νησί της Ζακύνθου, άφησε το στίγμα της. Οι πλημμύρες, η πτώση δέντρων, οι καταστροφές σε στέγες και οι φθορές στο οδικό δίκτυο είναι μερικές από τις "πληγές" που άνοιξαν στο νησί!

Δείτε επίσης: Έρχεται νέα κακοκαιρία! Ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» βροχές και καταιγίδες;

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας του νομού κατέγραψαν τις ζημιές, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πλήρης εικόνα τους. Η Μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει έντονα φαινόμενα στην εν λόγω περιοχή.

Οι ζημιές από την κακοκαιρία καταγράφονται στα χωριά Κερί, Μαριές, Κοιλιωμένο, Παντοκράτορα, Σκοινάρι, Βολίμες, 'Αγιο Λέοντα, Αμπελόκηπους, Βασιλικό.

Τμήμα της επαρχιακής οδού στον Βασιλικό έχει κλείσει για να πραγματοποιηθούν εργασίες απομάκρυνσης βράχων που έκλεισαν τον δρόμο από κατολίσθηση, ενώ σοβαρά προβλήματα έχουν καταγραφεί και στο Κερί.
Στις δύο παραπάνω περιοχές βρίσκονται από νωρίς συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ήδη κληθεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση υδάτων σε σπίτι στο Κερί, σε κατάστημα σούπερ μάρκετ στη Λούμπα και σε κτίριο στους Αμπελόκηπους, ενώ το κλιμάκιο της υπηρεσίας στην περιοχή των Ελατίων χρειάστηκε να παρέμβει για την κοπή κλαδιών στις Βολίμες.

Σάκης Αρναούτογλου: Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα! Νέα επιδείνωση του καιρού! (Video)

Νέα προειδοποίηση από τον Σάκης Αρναούτογλου, τονίζοντας ότι θα έχουμε νέα επιδείνωση του καιρού και έντονη κακοκαιρία να πρόκειται να χτυπήσει περιοχές της Ελλάδας!

Τάσος Αρνιακός: Έντονα φαινόμενα με ισχυρούς ανέμους και έντονες χαλαζοπτώσεις! (Video)

Μάλιστα, από το βράδυ της Κυριακής αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού με γενικευμένη κακοκαιρία που σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου θέλει ιδιαίτερη προσοχή την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη.

Δείτε αναλυτικά:

Επιδείνωση του καιρού σήμερα με βροχές και καταιγίδες!

Άσχημος θα είναι ο καιρός σήμερα, καθώς αναμένεται νέα επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες, αλλά και χαλάζι.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα είναι μάλιστα έντονα, κυρίως στη βόρεια και την δυτική Ελλάδα, αλλά από το μεσημέρι θα αρχίσουν να εξασθενούν.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι η ΕΜΥ εξέδωσε και έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για σήμερα και αύριο.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share