Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μόρια: Πέθανε μωρό 9 μηνών από αφυδάτωση!

Θρήνος!

17 Νοεμβρίου 2019 11:11
Μόρια: Πέθανε μωρό 9 μηνών από αφυδάτωση!

Ο θάνατος ενός μωρού από το Κονγκό, μόλιςν 9 μηνών, επιβεβαιώθηκε από τη διοίκηση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας. Το βρέφος βρήκε τραγικό θάνατο από αφυδάτωση!

Δείτε επίσης: 215 μετανάστες στο λιμάνι του Πειραιά από τη Μόρια!

Μεταφέρθηκε το βράδυ της Κυριακής 10 Νοεμβρίου στον εφημερεύοντα στο ΚΥΤ ιατρό οπλίτη, και εκεί διαγνώστηκε με συμπτώματα αφυδάτωσης πιθανά ως αποτέλεσμα παθολογικών αίτιων.

Στη συνέχεια το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης όμως στο μεταξύ είχε εκπνεύσει. Από τον ιατροδικαστή Μυτιλήνης αναμένεται η έκδοση σχετικού πορίσματος.

Ο θάνατος τού βρέφους, που έμενε στον καταυλισμό με τους γονείς του οι οποίοι έχουν κάνει αίτηση ασύλου, γνωστοποιήθηκε χθες το βράδυ με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης από την οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα»

Εκρηκτική η κατάσταση στην Μόρια! Μάνα και παιδί απανθρακώθηκαν!

Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στην Μόρια! Δυο νεκροί από την εξέγερση! Διμοιρίες των ΜΑΤ καθώς και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται στην Λέσβο!

Σοκάρουν τα όσα συμβαίνουν στη Μόρια, μετά τη φωτιά, που προκάλεσε τον θάνατο μιας μητέρας και του μωρού της. Κι ενώ η μητέρα μεταφέρθηκε απανθρακωμένη στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα stonisi.gr, οι πρόσφυγες έχουν ανασύρει το άψυχο σώμα του μικρού μωρού από τα αποκαίδια του κοντέινερ το οποίο είναι καμένο και θρηνούν, περιφέροντάς το μέσα στον χώρο του καταυλισμού.

Η μητέρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ιδιωτικό όχημα. Ωστόσο η πρόσβαση των αρχών στο σημείο, για να παραλάβουν το βρέφος είναι αδύνατη, λόγω της αντίστασης των προσφύγων και μεταναστών δεν υπάρχει πρόσβαση στο σημείο.

Η φωτιά έχει σβήσει, ωστόσο στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης επικρατεί γενικευμένη αναταραχή. Μετά την εκδήλωση της φωτιάς, ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα σε ομάδες προσφύγων και μεταναστών και αστυνομικών δυνάμεων, που πέταξαν δακρυγόνα. Ομάδα προσφύγων προσπάθησε να καταλάβει το κέντρο κράτησης, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις αυξάνονται συνεχώς.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε πέντε τραυματίες και τους μετέφερε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Σύμφωνα με πηγές, φέρουν ορθοπεδικά τραύματα.

Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έδωσε εντολή σε δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που θα περιφρουρούσαν το ντέρμπι ΑΕΚ - ΠΑΟΚ να μεταβούν με C-130 στη Μυτιλήνη, όπου πρόκειται να μεταβούν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης ΟΙκονόμου, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλης Καραμαλάκης και ο γγ μεταναστευτικής πολιτικής, Πάτροκλος Γεωργιάδης.

Εντύπωση προκαλεί η ανακοίνωση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που κάνει λόγο για δύο φωτιές, με διαφορά 20 λεπτών, τη μία εκτός του καταυλισμού και τη δεύτερη σε κοντέινερ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στην περιοχή ξέσπασαν δύο φωτιές, η «πρώτη στις 16:45 ώρα περίπου σε απόσταση 400 περίπου μέτρων εξωτερικά του Κέντρου, η οποία κατασβέσθη από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και η δεύτερη 20 περίπου λεπτά αργότερα εντός του ΚΥΤ, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις»

Δήμαρχος Μυτιλήνης: "Ξεφεύγει η κατάσταση στην Μόρια! Κινδυνεύουμε όλοι!" Πληροφορίες για δύο νεκρούς!

"Ξεφεύγει η κατάσταση στην Μόρια! Κινδυνεύουμε όλοι!" δήλωσε ο Δήμαρχος της Μυτιλήνης! Οπως περιέγραψε οι μετανάστες «επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών και πυροσβεστών. Έκαναν ζημιές σε αυτοκίνητα. Η φωτιά ξεκίνησε από έναν οικίσκο και επεκτάθηκε στα κτήματα. Κάηκαν 7 οικίσκοι και κάηκαν και 7 στρέμματα ελαιώνα».

Μάλιστα για τα θύματα τόνισε: «Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για δύο νεκρούς, μια μάνα κι ένα παιδάκι μέσα από τον οικίσκο. Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη το γεγονός, αλλά, όπως φαίνεται, είναι αληθές. Τείνει η κατάσταση να ξεφύγει από τον έλεγχο».

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης κατέληξε: «Η κατάσταση δεν είναι καλή. Κινδυνεύουμε όλοι. Είμαστε έξω από την πύλη και προσπαθούμε να συνεννοηθούμε ώστε να υπάρξει ύφεση των γεγονότων και να αποφευχθούν οι εξεγέρσεις των μεταναστών».

Για δύο νεκρούς στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη Μόρια κάνουν λόγο τα μέχρι στιγμής στοιχεία και πληροφορίες που έχει η Αστυνομία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, από το ΚΥΤ της Μόριας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης απανθρακωμένη σορός και διενεργείται εξέταση από ιατροδικαστή.

Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν φτάσει ακόμα στο χώρο όπου βρίσκονται τα κοντέινερ, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχει και δεύτερη σορός.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share