Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Σεισμός στο Καρπενήσι! Συναγερμός στην περιοχή!

Δείτε εδώ!

1 Νοεμβρίου 2019 10:16
Σεισμός στο Καρπενήσι! Συναγερμός στην περιοχή!

Συναγερμός σήμανε στην περιοχή του Καρπενησίου όταν σεισμική δόνηση ταρακούνησε τους κατοίκους! Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Καστοριά!

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 09.53, με επίκεντρο 24 χιλιόμετρα, βορειοανατολικά του Καρπενησίου. Ο εγκέλαδος έγινε αισθητός σε ολόκληρη την πόλη και προκάλεσε ανησυχία.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές και τραυματισμοί.

Καρπενήσι σεισμός

Ισχυρός σεισμός 6,5 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες!

Τρόμος στις Φιλιππίνες και στην περιοχή του Μιντανάο, καθώς σημειώθηκε, σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Να υπενθυμίσουμε ότι είχε ξαναχτυπήσει σεισμός τις Φιλιππίνες πριν από 2 εβδομάδες!

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 03:11 ώρα Ελλάδας με επίκεντρο 35 χιλιόμετρα δυτικά του Νταβάο και 14 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μπαρακατάν, όπου πριν δύο ημέρες σημειώθηκε αντίστοιχη σεισμική δόνηση, που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων.

Το εστιακό βάθος ήταν στα 20 χιλιόμετρα σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο (άλλα Ινστιτούτα κάνουν λόγο για 10 χλμ εστιακό βάθος), ωστόσο έχει προκαλέσει νέα ανησυχία για τυχόν ζημιές και τραυματισμούς.

Σεισμός στην Κρήτη!

Σεισμός έγινε αισθητός πριν από λίγο στο Ηράκλειο. Η πρώτη καταγραφή του Ευρωμεσογειακού σεισμολογικού Ινστιτούτου δίνει το μέγεθος του στα 4, 4 ρίχτερ.

Δείτε επίσης: Φιλιππίνες: Έξι νεκροί από σεισμό!

Σεισμός στην Κρήτη!

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Σεισμολογικού Ινστιτούτου ο σεισμός σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, 38 χιλιόμετρα βόρεια-βορειανατολικά του Ηρακλείου.

Σεισμός στο Άγιον Όρος!

Σεισμός μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού EMSC), σημειώθηκε το πρωί στις 07:12, σε υποθαλάσσια περιοχή, κοντά στις ακτές του Αγίου Όρους. Φόβοι για σεισμό «τέρας»! Τι συνέβη για πρώτη φορά μετά από 500 χρόνια;

Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με την εκτίμηση του EMSC, υπολογίζεται στα 2 χλμ.

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 8 χλμ. νοτιοανατολικά από την Ουρανούπολη.

undefined

H αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 3,2 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 10 χλμ., και επίκεντρο 39 χλμ. βορειοδυτικά του Άθου.

Σεισμός στην Κρήτη!

Σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγο στην Κρήτη. Να υπενθυμίσουμε, ότι σεισμός είχε σημειωθεί πριν από λίγο και στη Ζάκυνθο!

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο το μέγεθος του σεισμού υπολογίζεται στα 3,4 Ρίχτερ και το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 2 χιλιόμετρα από το Λιμένα Χερσονήσου.

Στην πρώτη του εκτίμηση το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είχε καταγράφει τον σεισμό στα 3,9 Ρίχτερ.

Σεισμός στην Κεφαλονιά!

Σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Κεφαλονιά και, σύμφωνα με τον Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η δόνηση είχε μέγεθος 3,5 Ρίχτερ.

Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 5 χιλιόμετρα και το επίκεντρο 11 χιλιόμετρα ανατολικά νοτιοανατολικά του Αργοστολίου. Τραγικό: Καταστροφές σε όλη τη χώρα από την κακοκαιρία!

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Σεισμός Κεφαλονιά

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Σεισμός στην Αθήνα!

Σεισμός στη Μυτιλήνη!

Συναγερμός: Σεισμός «χτύπησε» την Κρήτη!

Για περισσότερες ειδήσεις του AthensMagazine.gr δείτε εδώ!

 

Ροή ειδήσεων

Share