Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020

Μυτιλήνη: Συνελήφθη μέλος του κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών!

Δείτε αναλυτικά!

10 Οκτωβρίου 2019 12:26
Μυτιλήνη: Συνελήφθη μέλος του κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών!

Σε εξέλιξη η έρευνα για να διαλευκανθεί πλήρως η παράνομη δραστηριότητα του κυκλώματος.

Δείτε επίσης: Μυτιλήνη: Συνέλαβαν διακινητή ναρκωτικών!

Ένα από τα πιο μεγάλα «κεφάλια» που οργανώνουν την παράνομη είσοδο αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια έβαλαν στο χέρι οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Μυτιλήνης, με τη βοήθεια συναδέλφων τους του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών Βορείου Αιγαίου.

Πρόκειται για έναν 39χρονο αλλοδαπό που ταυτοποιήθηκε μετά από συστηματική έρευνα ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται στη συστηματική μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών μέσω των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου στη χώρα έναντι αμοιβής.

Μάλιστα, κατά την διερεύνηση της υπόθεσης, εξακριβώθηκε η εμπλοκή του σε δύο παράνομες μεταφορές αλλοδαπών στη Λέσβο και τη Χίο, μόνο μέσα στον τελευταίο μήνα.

Σε βάρος του 39χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση σε βαθμό κακουργήματος και παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για να διαλευκανθεί πλήρως η παράνομη δραστηριότητα του κυκλώματος και να εντοπιστούν οι διασυνδέσεις του.

Μεταναστευτικό: 389 μετανάστες μεταφέρθηκαν από τη Σύμη στην Ελευσίνα!

Σε πλήρη εξέλιξη η προσπάθεια αποσυμφόρησης των νησιών του Αιγαίου - Διαμαρτυρίες από κατοίκους περιοχών της Μακεδονίας στις οποίες έχουν οδηγηθεί αρκετοί από τους μετανάστες και πρόσφυγες από τα νησιά.

Δείτε επίσης: Λέσβος: Ακόμη 377 μετανάστες και πρόσφυγες έφτασαν στο νησί!

Στο λιμάνι της Ελευσίνας έφτασε το πρωί της Τετάρτης το αρματαγωγό «Ικαρία» το οποίο μεταφερεί 389 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Σύμη. Οι 389 άνθρωποι στη συνέχεια θα επιβιβαστούν σε λεωφορεία προκειμένου να οδηγηθούν σε δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Η επιχείρηση εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια αποσυμφόρησης των νησιών με περίπου 4000 μετανάστες να έχουν μεταφερθεί τους τελευταίους δυο μήνες στην ενδοχώρα χωρίς, πάντως, να λείπουν τα προβλήματα στις περιοχές που οδηγούνται.
Μια από αυτές είναι και το χωριό Νέα Καβάλα του Δήμου Παιονίας όπου εκατοντάδες πρόσφυγες περνούν καθημερινά μέσα από εκεί για να φιλοξενηθούν στη δομή προσφύγων.

Στο ήδη επιβαρυμένο camp της Νέας Καβάλας μεταφέρθηκαν από τη Λέσβο περίπου χίλιοι επιπλέον πρόσφυγες. Τα προβλήματα έκτοτε πολλαπλασιάστηκαν και για τους κατοίκους του χωριού .Η αρχική πρόβλεψη ήταν ότι οι νεοφερμένοι χίλιοι πρόσφυγες από τη Μόρια θα φιλοξενούνταν στη Νέα Καβάλα για είκοσι μέρες αλλά μέχρι και σήμερα βρίσκονται στο σημείο δημιουργώντας πολλά προβλήματα στους κατοίκους του χωριού .
Μάλιστα , οι κάτοικοι είναι στα όριά τους με τα επεισόδια και τις κλοπές να είναι καθημερινό πλέον φαινόμενο. Οι αρχικές διαβεβαιώσεις από τους αρμόδιους φορείς υπόσχονταν στους κατοίκους ότι οι μετανάστες θα έμεναν για 20 ημέρες μόνο μέχρι να πάνε σε νέα δομή φιλοξενίας πράγμα όμως δεν έχει γίνει προκαλώντας μεγαλύτερη οργή στους κατοίκους. Πολλοί από τους οποίους αναγκάζονται να κλειδώνουν και να ασφαλίζουν τα μαντριά τους αφού οι μετανάστες ορμούν για να κλέψουν αρνιά και κοτόπουλα όπως λένε.

«Εμείς τους βοηθήσαμε, δώσαμε πολλά πράγματα στους ίδιους και στις οικογένειές τους αλλά αυτοί δεν φέρθηκαν καθόλου καλά. Εκμεταλλεύτηκαν τις περιουσίες μας , μπήκαν στα σπίτια μας και μας έκλεψαν. Τα περισσότερα σπίτια είναι ακατοίκητα. Ζούσαν τα παιδιά μας με τις οικογένειές τους αλλά αναγκάστηκαν να τα εγκαταλείψουν γιατί τους εξόργιζε αυτή η εικόνα με τους πρόσφυγες και μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που έκλεβαν τα ζωντανά μας μέσα από το μαντρί» λέει κάτοικος του χωριού.

«Είναι μεγάλο το πρόβλημα στη Νέα Καβάλα. Υπάρχουν πάνω από 30 εθνικότητες. Πολλοί από εμάς περπατούν απόσταση πολλών χιλιομέτρων από το camp μέχρι το Πολύκαστρο, εκθέτοντας τους εαυτούς μας σε άμεσο κίνδυνο» λέει ένας άλλος κάτοικος.

Μπορεί η κυβέρνηση να προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση προκειμένου να αποσυμφορήσει τον καταυλισμό της Μόριας ωστόσο οι υποδομές του camp της Νέας Καβάλας, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, είναι ελλιπείς και ελλοχεύει κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Στην Αξιούπολη , το Πολύκαστρο και τη Νέα Καβάλα συνολικά οι πρόσφυγες ξεπερνούν τους δυο χιλιάδες .
Ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι η περιοχή θα ξεμείνει από νερό, καθώς ο αγωγός που τροφοδοτεί τον οικισμό της Νέας Καβάλας είναι μικρός και μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο τις ανάγκες των 50 με 100 κατοίκων.

«Τρομερά δυσανάλογος αριθμός σε σχέση με τον πληθυσμό του Δήμου. Πάγιο αίτημά μας και το μεταφέρουμε συνεχώς στην κυβέρνηση ότι πρέπει επιτέλους να ισχύσει και να τηρηθεί η αρχή της αναλογικότητας. Δεν μπορεί ο μικρός Δήμος Παιονίας να φιλοξενεί έναν τέτοιο αριθμό προσφύγων όταν άλλες περιοχές της χώρας μας δεν έχουν καμία δομή και δεν φιλοξενούν κανέναν πρόσφυγα» λέει ο δήμαρχος Κώστας Σιωνίδης .
 

Επαρχία

Ροή ειδήσεων

Share