Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021

ΣΔΟΕ: Εντόπισε παράνομο εργοστάσιο επεξεργασίας καπνικών!

Πλούτιζαν με λαθρεμπόριο!

9 Οκτωβρίου 2019 12:57
ΣΔΟΕ: Εντόπισε παράνομο εργοστάσιο επεξεργασίας καπνικών!

Πρόκειται για το τέταρτο παράνομο εργοστάσιο επεξεργασίας καπνού που εντοπίζεται τους 12 τελευταίους μήνες!
Νέο σημαντικό πλήγμα εναντίον εκείνων που παρανομούν, κερδίζοντας από την παραγωγή και διάθεση λαθραίων προϊόντων καπνού, πέτυχε το ΣΔΟΕ, στην προσπάθεια αντιμετώπισης του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της προστασίας της δημόσιας υγείας. Κατασχέθηκαν 10.400 κιλά καπνού, εκ των οποίων ποσότητα 7.800 κιλών βρίσκονταν στο στάδιο της επεξεργασίας!

Δείτε επίσης: Ηράκλειο: Διακίνηση λαθραίων καπνικών ειδών!

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ερευνών και ελέγχων, κλιμάκιο ελεγκτών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής εντόπισε μεγάλο αποθηκευτικό χώρο στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τανάγρας Βοιωτίας, εντός του οποίου υπήρχε εγκαταστημένη ολοκληρωμένη γραμμή επεξεργασίας καπνικών προϊόντων.

ΣΔΟΕ: Εντόπισε παράνομο εργοστάσιο επεξεργασίας καπνικών!

Εκεί, κατασχέθηκαν 10.400 κιλά καπνού, εκ των οποίων ποσότητα 7.800 κιλών βρίσκονταν στο στάδιο της επεξεργασίας και ποσότητα 2.600 κιλών ήταν έτοιμος κατεργασμένος καπνός για κατανάλωση, μία ηλεκτροπαραγωγός γεννήτρια, μηχανήματα κοπής και επεξεργασίας καπνού, εκ των οποίων το ένα αποτελούνταν από τέσσερις ιμαντοδιάδρομους και λοιπά βοηθητικά μηχανήματα (παλετοφόρο, κλαρκ κ.λ.π.)

Σε αυτό το πλαίσιο, συντάχθηκε πρωτόκολλο δειγματοληψίας και εστάλησαν δείγματα του κατασχεμένου καπνού στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία, για να διαπιστωθεί αν υπόκειται σε Ε.Φ.Κ., προκειμένου στη συνέχεια να προσδιοριστούν οι αναλογούντες δασμοί και φόροι.

Τα κατασχεθέντα μηχανήματα παραδόθηκαν στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού. Η έρευνα συνεχίζεται από την Υπηρεσία, προκειμένου να αποκαλυφθούν τα εμπλεκόμενα μέλη στο κύκλωμα.

Σημειώνεται πως πρόκειται για το τέταρτο παράνομο εργοστάσιο επεξεργασίας καπνού που εντοπίζεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. στο χρονικό διάστημα των 12 τελευταίων μηνών, ενώ η συνολική ποσότητα του καπνού που έχει κατασχεθεί, προσεγγίζει τους τριάντα τόνους.

Συνελήφθη 46χρονος με 1.407 λαθραία πακέτα τσιγάρων!

Ο 46χρονος είχε στην κατοχή του 1.407 λαθραία πακέτα τσιγάρων και 92 συσκευασίες καπνού! Συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης στον Άγιο Παντελεήμονα ο 46χρονος αλλοδαπός για κατοχή και διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων από αστυνομικούς της Ομάδας Παρεμπορίου του Επιχειρησιακού Σχεδίου Αστυνόμευσης Ευρύτερου Κέντρου Αθήνας.

Δείτε επίσης: Ηράκλειο: Διακίνηση λαθραίων καπνικών ειδών!

Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς εντοπίστηκε στην οδό Αλκιβιάδου, έχοντας στην κατοχή του 67 πακέτα λαθραία τσιγάρα καθώς και 6 συσκευασίες λαθραίου καπνού, τα οποία στη συνέχεια κατασχέθηκαν.

Από την περαιτέρω έρευνα σε δώμα - αποθήκη που χρησιμοποιούσε στην ίδια οδό, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον 1.340 πακέτα τσιγάρα και 86 συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη από το νόμο ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Συνελήφθη 46χρονος με 1.407 λαθραία πακέτα τσιγάρων!

Σάμος: Συνελήφθησαν για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων και ναρκωτικών!

Στην σύλληψη ενός αλλοδαπού προχώρησαν οι άνδρες της Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου της Σάμου.

Δείτε επίσης: Σάμος: Νεκρή εντοπίστηκε γυναίκα στην παραλία Κοκκάρι!

Ο αλλοδαπός μόλις αποβιβάστηκε στο Καρλόβασι, πιάστηκε να έχει πάνω του λαθραία τσιγάρα, αλλά στην πορεία οι Αρχές ανακάλυψαν πως μαζί με άλλους τρεις, διακινούσαν και ναρκωτικά. Ο συγκεκριμένος άνδρας είχε πάνω του 190 λαθραία πακέτα τσιγάρων και ακατέργαστη κάνναβη βάρους 514 γραμμαρίων.

Αφού έγινε έρευνα στο σπίτι του, στο Βαθύ, όπου συγκατοικεί με άλλους τρεις αλλοδαπούς, ανακαλύφθηκε πως υπήρχαν μικροποσότητες κάνναβης και το ποσό των 550 ευρώ. Συνελήφθησαν, όπως και άλλοι δύο σε αυτοσχέδια καταλύματα κοντά στο Κέντρο Υποδοχής της Σάμου, καθώς είχαν κι αυτοί ακατέργαστη κάνναβη βάρους 13,8 γραμμαρίων, μία συσκευασία με τρία χάπια, καθώς και 90 σακουλάκια με υπολείμματα χασίς!

 

Ροή ειδήσεων

Share