Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νέα έφοδος του Ρουβίκωνα στον Βόλο!

Για ποιον λόγο εισέβαλαν αυτή την φορά;

8 Οκτωβρίου 2019 18:29
Νέα έφοδος του Ρουβίκωνα στον Βόλο!

Νέα έφοδος του Ρουβίκωνα σε γηροκομείο στον Βόλο! Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν 20 άτομα, τα οποία έφθασαν από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισβολή έγινε για την περίπτωση ενός 33χρονου άνεργου, ο οποίος διαμένει σε διαμέρισμα ιδιοκτησίας του Γηροκομείου Βόλου με την κόρη του και πρόκειται να του γίνει έξωση, επειδή χρωστάει μισθώματα που ξεπερνούν τα 1.200 ευρώ. Να σας θυμίσουμε: Μπράβοι ξυλοκόπησαν άγρια έναν νέο σε μπαρ και τον έστειλαν με αιμάτωμα στην εντατική!

Αρχικά, τα μέλη του Ρουβίκωνα μπήκαν από την κεντρική πύλη και ζήτησαν να συναντήσουν τον διευθυντή του ιδρύματος Γιάννη Τρυφωνόπουλο, αφού ο πρόεδρος Παύλος Πάνος, δεν ήταν παρών.
ενώ υπήρχε μέλος και από τον Βόλο.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα ξεκαθάρισαν στον διευθυντή του ιδρύματος, οτι δεν θα επιτρέψουν να ξεσπιτωθεί ο 33χρονος μισθωτής του Γηροκομείου και παρέμειναν στον χώρο περίπου δέκα λεπτά, ζητώντας από το υπόλοιπο προσωπικό να παραδώσει τα κινητά του τηλέφωνα και να μην καταγράψει την «επίσκεψη».

Μάλιστα, προειδοποίησαν οτι θα επιστρέψουν αν η απαίτησή τους δε γίνει δεκτή από τη Διοίκηση της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Επίθεση Ρουβίκωνα στα γραφεία της ΛΑΡΚΟ! (video)

Επίθεση στα γραφεία της εταιρείας ΛΑΡΚΟ στο Μαρούσι πραγματοποίησαν τα ξημερώματα της Κυριακής μέλη του Ρουβίκωνα.

Σε κείμενο που ανάρτησαν σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου υποστηρίζουν ότι η επίθεση έγινε για εργατικά ατυχήματα που σημειώθηκαν σε εγκαταστάσεις της εταιρείας. Στο σημείο να σας θυμίσουμε πώς κατάφερε ο Ρουβίκωνας να χτυπήσει στην αμερικανική πρεσβεία με μπογιές και καπνογόνα!

Ο Ρουβίκωνας στην ανάρτησή του παραθέτει και βίντεο που δείχνει κρανοφόρους-μέλη της αναρχικής ομάδας να σκαρφαλώνει τον φράχτη, να κατευθύνεται στην είσοδο του κτηρίου και να προκαλεί φθορές.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει πληροφορία για κάποια σύλληψη ή προσαγωγή.

Δείτε βίντεο:

Εισβολή του Ρουβίκωνα στα γραφεία της Jumbo!

Στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας παιχνιδιών Jumbo εισέβαλαν περίπου στις 12.30 το μεσημέρι μέλη του Ρουβίκωνα, καταγγέλοντας καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων. Την «παρέμβαση» έκανε γνωστή ο Ρουβίκωνας και το ηγετικό του μέλος Γιώργος Καλαϊτζίδης μέσα από τις σελίδες τους στο Facebook.

Δείτε επίσης:Συναγερμός στο κέντρο της Αθήνας: Ο Ρουβίκωνας επιτέθηκε στην πρεσβεία της Γερμανίας!

Τα μέλη της οργάνωσης μιλούν για καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων από την επιχείρηση παιχνιδιών!

Επίθεση του Ρουβίκωνα στο εστιατόριο του Μποτρίνι!

Μέλη του Ρουβίκωνα πραγματοποίησαν επίθεση στο εστιατόριο του γνωστού σεφ Έκτορα Μποτρίνι!

Τα μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν μπογιές στο κατάστημα. Επίθεση Ρουβίκωνα στον ΣΕΒ!

Μεταξύ άλλων, σε μήνυμα τους, τα μέλη του Ρουβίκωνα αναφέρουν "το μέλλον τα επόμενα χρόνια είναι ήδη γραμμένο. Από την μία το κράτος με όλο και περισσότερες δυνάμεις βρίσκεται στις υπηρεσίες του διεθνούς και ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου, ξεπουλώντας δημόσια περιουσία, περνώντας αντεργατικούς νόμους και καταστέλλοντας τις όποιες φωνές αντίστασης. Από την άλλη το κεφάλαιο κάνει την δουλειά του συσσωρεύοντας όλο και περισσότερο πλούτο στα χέρια του, στις πλάτες κυρίως των εργατών και γενικότερα των μικρομεσαίων. Μονόδρομος για την τάξη μας είναι η μαχητική αντιπολίτευση στον δρόμο και η οργάνωση σε πρωτοβάθμια σωματεία. ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ".

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα είχε δημιουργηθεί σάλος όταν εργαζόμενος μάγειρας σε εστιατόριο του γνωστού σεφ είχε καταγγείλει «βασανιστήρια» στο χώρο της κουζίνας και άθλιες συνθήκες εργασίας.

Ο Έκτορας Μποτρίνι τότε είχε σπεύσει να διαψεύσει τα λεγόμενα του νεαρού μάγειρα τονίζοντας πως θα κινηθεί νομικά.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Προσήχθη στην ΓΑΔΑ ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα!

Επίθεση Ρουβίκωνα στον ΣΕΒ!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις στο Athensmagazine.gr

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share