Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί πιάτο των Jumbo!

Που διαπιστώθηκε το προβλημα;

22 Ιουλίου 2019 12:59
ΕΦΕΤ: Ανακαλεί πιάτο των Jumbo!

Για τη διακίνηση προϊόντος, στο οποίο διαπιστώθηκε μετανάστευση μολύβδου σε συγκέντρωση που υπερβαίνει το ανώτατο νομοθετικό επιτρεπόμενο όριο ενημερώθηκε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF). Επίσης ο ΕΦΕΤ ανακαλεί πασίγνωστο καφέ! Αν τον έχετε πετάξτε τον!

Πρόκειται για πιάτο καθημερινής χρήσης από πορσελάνη με διάμετρο 19 cm, προέλευσης Κίνας, με κωδικό προϊόντος ITEMNO:DFB-075, αριθμό παρτίδας 16HKF7 και αριθμό γραμμοκώδικα 0470095000030.

Το εν λόγω προϊόν, διατέθηκε από την εταιρεία «Jumbo AΕΕ».

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την εν λόγω εταιρεία την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα του αναφερόμενου προϊόντος, να μην το χρησιμοποιήσουν

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί άρον άρον προϊόν που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας!

ΕΦΕΤ: Πλαστική κουτάλα μαύρου χρώματος με λευκά στίγματα, με εμπορική ονομασία «HOME BASIC PROFESSIONAL NYLON JINTIANLI», κινεζικής προέλευσης, ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, Β’ Χημική Υπηρεσία Αθηνών, διενήργησε δειγματοληψία στο προϊόν. Το δείγμα βρέθηκε μη κανονικό επειδή διαπιστώθηκε μετανάστευση πρωτοταγών αρωματικών αμινών σε συγκέντρωση που υπερβαίνει κατά πολύ το ανώτατο νομοθετικά επιτρεπόμενο όριο για τη χρήση της σε επαφή με τρόφιμα.

Πρόκειται για πλαστική κουτάλα μαύρου χρώματος με λευκά στίγματα, με εμπορική ονομασία «HOME BASIC PROFESSIONAL NYLON JINTIANLI», κινεζικής προέλευσης, ITEM No 10245-17 και αριθμό γραμμοκώδικα 5163121245172. Το εν λόγω προϊόν διακινήθηκε στην Ελλάδα από την επιχείρηση «ZI YUAN IMP-EXP», Γιαννιτσών 59, Θεσσαλονίκη. "Τρώμε σκατά...": Η είδηση για τον ΕΦΕΤ που κάνει πανικό!

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την εν λόγω επιχείρηση την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα του αναφερόμενου προϊόντος να μην το χρησιμοποιήσουν.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share