Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη:Ελεύθεροι με εγγύηση οι κατηγορούμενοι για το εμπόριο ωαρίων και παράνομων υιοθεσιών!

Τι συνέβη;

1 Οκτωβρίου 2019 08:15
Θεσσαλονίκη:Ελεύθεροι με εγγύηση οι κατηγορούμενοι για το εμπόριο ωαρίων και παράνομων υιοθεσιών!

Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι 12 κατηγορούμενοι στην υπόθεση του κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών και εμπορίας ωαρίων που εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: 18 συλλήψεις για το κύκλωμα που "ξέπλενε" εκατομμύρια ευρώ!

Πρόκειται για την υΑπόθεση για την οποία είχαμε κάνει αναλυτικό ρεπορτάζ για τον τρόπο που λειτουργούσε το κύκλωμα και τις τιμές που πωλούνταν τα βρέφη σε άτεκνες οικογένειες.

Την Παρασκευή και το Σάββατο οι 12 συλληφθέντες απολογήθηκαν ενώπιον της Α΄ τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ αυτών ένα δικηγόρος και μία γιατρός οι οποίοι φέρονται σύμφωνα με τη δικογραφία να είχαν και αρχηγικό ρόλο στο συγκεκριμένο κύκλωμα. Η ανακρίτρια άφησε ελεύθερους το δικηγόρο και τη γιατρό με επιβάλλοντας εγγύηση 30.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αφέθηκαν επίσης ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια με περιοριστικούς όρους την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την αυτοπρόσωπη εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Ξεσκεπάστηκε κύκλωμα που πουλούσε ωάρια και έκανε παράνομες υιοθεσίες!

Τη δράση οργανωμένου κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών και εμπορίας ωαρίων αποκάλυψε έρευνα της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη. Συνελήφθησαν 12 άτομα, εκ των οποίων ένας γιατρός και δικηγόρος μεταξύ των συλληφθέντων. Πάνω από εξήντα οι εμπλεκόμενοι στη δικογραφία. Έως και 25.000 ευρώ ανέρχεται το κόστος της παράνομης υιοθεσίας

Δείτε επίσης: Βαρύς ο πέλεκυς σε δασκάλα που έκανε σ3ξ με 15χρονη μαθήτριά της!

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ύστερα από αστυνομική επιχείρηση δώδεκα άτομα, μεταξύ αυτών ένας δικηγόρος και μία γιατρός, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει περισσότερα από εξήντα πρόσωπα. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι τρεις γυναίκες, Γεωργιανής καταγωγής, στις οποίες αποδίδεται πρωταγωνιστικός ρόλος στη δράση του κυκλώματος.

Κατά τις ίδιες πηγές, η πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών του οργανωμένου εγκλήματος και εμπορίας ανθρώπων Θεσσαλονίκης έφερε στο «φως» ολόκληρη «φάμπρικα» παράνομων υιοθεσιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη δικογραφία περιγράφονται δεκάδες περιπτώσεις γυναικών από τη Βουλγαρία που συνοδεία φερόμενων ως μελών του κυκλώματος έρχονταν στην Ελλάδα για να γεννήσουν κατά παραγγελία, ενώ στη συνέχεια τα νεογνά δίδονταν έναντι αμοιβής σε άτεκνα ζευγάρια.

Το κόστος της παράνομης ιδιωτικής υιοθεσίας έφτανε ακόμη και τις 25.000 ευρώ, περιλαμβάνοντας εκτός από την «τιμή» του νεογνού και τα έξοδα τοκετού, κ.ά. Ανάλογα με το φύλο του παιδιού και τα χαρακτηριστικά του ο «τιμοκατάλογος» διαφοροποιούνταν.

Η έρευνα των διωκτικών αρχών αποκάλυψε και μία δεύτερη, εξίσου «χρυσοφόρα», δραστηριότητα του κυκλώματος, δηλαδή αυτή που συνδέεται με το εμπόριο ωαρίων. Η δικογραφία αναφέρεται σε περιπτώσεις νεαρών αλλοδαπών γυναικών που έδιναν επί χρήμασι τα ωάρια τους και στη συνέχεια οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα τα πωλούσαν. Στην περίπτωση της εμπορίας ωαρίων φαίνεται πως υπάρχει εμπλοκή και ιδιωτικών κλινικών που ασχολούνται με την εξωσωματική γονιμοποίηση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το μεσημέρι στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης που τους παρέπεμψε να απολογηθούν στην Α' τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία πήραν προθεσμία για να απολογηθούν, κατά περίπτωση, την Παρασκευή και το Σάββατο.

Τραγικό: Είχε στήσει τεράστιο "ροζ" κύκλωμα με την γυναίκα του!

Το ροζ κύκλωμα έφερνε γυναίκες από το εξωτερικό, τις «έριχνε» σε οίκους ανοχής και ξέπλενε το μαύρο χρήμα αγοράζοντας τυχερά δελτία και επενδύοντας σε επιχειρήσεις εστίασης στη Μήλο, ακίνητα στην Αθήνα και πολυτελή οχήματα.

Δείτε επίσης:Τραγικό: Έλουσε με βενζίνη πατέρα και κόρη για να τους κάψει!

Ένα από τα μεγαλύτερα «ροζ» κυκλώματα που έφερνε γυναίκες από το εξωτερικό, τις «έριχνε» σε οίκους ανοχής και ξέπλενε το μαύρο χρήμα αγοράζοντας τυχερά δελτία και επενδύοντας σε επιχειρήσεις εστίασης στη Μήλο, ακίνητα στην Αθήνα και πολυτελή οχήματα, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

Μεγάλο αφεντικό ένας Αλβανός μαφιόζος με υπαρχηγό την σύζυγό του οι οποίοι την τελευταία πενταετία είχαν στήσει στη Μολδαβία «γραφείο στρατολόγησης» νεαρών γυναικών που τις έφερναν στην Ελλάδα, τις «φυλάκιζαν» σε σπίτια και τις ανάγκαζαν να πραγματοποιούν 40-50 ραντεβού την ημέρα.

Ανάμεσα στα θύματα και δυο ανήλικες 16 ετών που βίωσαν τη φρίκη στα ροζ δίχτυα της εγκληματικής οργάνωσης. Όπως κατήγγειλαν οι ίδιες, η κάθε κοπέλα έκανε τζίρους που το τρίμηνο ξεπερνούσαν τις 100.000 με τις ίδιες να λαμβάνουν 3.000 ως αμοιβή.

Μέχρι και εικονικά σύμφωνα συμβίωσης έκαναν με απελπισμένους Έλληνες οι Αλβανοί μαφιόζοι δίνοντας 3000 ευρώ έτσι ώστε να παρατείνουν την παραμονή των γυναικών στην Ελλάδα.

Έπιασαν 24χρονο αλλοδαπό δραπέτη φυλακών!

Είχε αποδράσει από τις Αγροτικές Φυλακές Τίρυνθας Συνελήφθη την Κυριακή στην περιοχή της Ομόνοιας, από αστυνομικούς της Ομάδα Ζ, 24χρονος αλλοδαπός, δραπέτης φυλακών.

Διάβασε επίσης: Σοκ στην Κρήτη: Βρέθηκε μωρό μέσα σε τάπερ!

Ο 24χρονος είχε αποδράσει στις 28 Αυγούστου από το Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Ενηλίκων Τίρυνθας, μαζί με τρείς συγκρατούμενους του, εκ των οποίων ένας 27χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη στις 3 Σεπτεμβρίου στον Άγιο Παντελεήμονα.

Επιπλέον, εξακριβώθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης τριών ετών και εννέα μηνών για σωματικές βλάβες και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και περί ενδοοικογενειακής βίας.

Ο συλληφθείς, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος του από το Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας, οδηγήθηκε στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share