Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κύκλωμα μετέφερε παράνομους μετανάστες με πολυτελές αυτοκίνητο! (video)

Τους έφερναν στην Αθήνα μέσω των αεροδρομίων Σαντορίνης, Μυκόνου και Κρήτης!

19 Ιουλίου 2019 08:10
Κύκλωμα μετέφερε παράνομους μετανάστες με πολυτελές αυτοκίνητο! (video)

Ενα ακόμα κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών εξάρθρωσε η Ελληνική αστυνομία. Αυτή τη φορά τα μέλη του, προσέφεραν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους πελάτες του.

Με το πολυτελέστατο αυτοκίνητο που φαίνεται στο βίντεο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, τα μέλη του κυκλώματος μετέφεραν και μια και δυο και τρεις φορές τους παράνομους μετανάστες στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Τους εμφάνιζαν συνήθως ως οικογενειάρχες και αφού είχαν περιποιηθεί την εμφάνιση τους για να μοιάζουν με ευρωπαίους τουρίστες.

Τους έφερναν στην Αθήνα μέσω των αεροδρομίων Σαντορίνης, Μυκόνου και Κρήτης θέλοντας να εκμεταλλευτούν τους χιλιάδες επισκέπτες και γι’ αυτόν τον λόγο η επιχείρηση είχε την κωδική ονομασία «ΘΗΡΑ».


Το κύκλωμα είχε πληρωθεί πολύ καλά για να τους στέλνει στην Ευρώπη και κυρίως στην Γαλλία. Η ταρίφα ξεκινούσε από δύο χιλιάδες ευρώ και έφτανε μέχρι και τις οχτώ χιλιάδες το άτομο.

Συνολικά από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών έγιναν εννιά συλλήψεις, κατασχέθηκαν εκατοντάδες πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα ενώ η δράση τους ξεκινά τουλάχιστον από το 2018.

Θεσσαλονίκη: "Σκούπα" σε Ροτόντα και ΑΠΘ!

Μεγάλη επιχείρηση οργανώθηκε από την ΕΛΑΣ και αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης στον χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και της Ροτόντας.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε συλλήψεις πέντε ατόμων, στην κατοχή των οποίων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες με ναρκωτικές ουσίες.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν συνολικά 5 άτομα, 2 Έλληνες και 3 αλλοδαποί, ηλικίας 18 έως 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share