Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ρόδος: Έκλεισε ραντεβού μέσω instagram σε 13χρονο αλλά πήγε ο πατέρας του!

Απίστευτο!

29 Σεπτεμβρίου 2019 11:48
Ρόδος: Έκλεισε ραντεβού μέσω instagram σε 13χρονο αλλά πήγε ο πατέρας του!

Ενας 47χρονος στη Ρόδο προσέγγισε μέσω Instagram ένα 13χρονο αγόρι και του έκανε άσεμνες προτάσεις, επιδιώκοντας να το συναντήσει. Ομως, στο ραντεβού που του έκλεισε εμφανίστηκε ο πατέρας του παιδιού.

Δείτε επίσης: Τραγωδία στη Ρόδο: 17χρονος μαχαίρωσε τον πατέρα του!

Ο 47χρονος, που ζει στην περιοχή Αρχαγγέλου της Ρόδου, είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές και είχε σχηματιστεί σε βάρος του ανάλογη δικογραφία. Τον τελευταίο μήνα, άρχισε να συνομιλεί με έναν 13χρονο στο Instagram. Ο 47χρονος έκανε ασελγείς προτάσεις στο παιδί και επιδίωξε να συναντηθεί μαζί του.

Ρόδος: Ο πατέρας πήγε στο ραντεβού

Τελικά, έκλεισε ραντεβού στο αγόρι στις 26 Σεπτεμβρίου, σε κατάστημα στην πόλη της Ρόδου. Αλλά ο πατέρας- που παρίστανε το αγόρι συνομιλώντας με τον 47χρονο- ήταν εκείνος που εμφανίστηκε στο ραντεβού. Μόλις τον είδε ο 47χρονος, τράπηκε σε φυγή. Ομως, ο πατέρας έκανε καταγγελία στις αρχές και η αστυνομία τον εντόπισε και τον συνέλαβε.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου επέβαλε στον 47χρονο ποινή φυλάκισης 4 ετών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ. Ο άνδρας άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε στην περίπτωση που σας χακάρουν το Instagram!

To Instagram δεν αποτελεί μία απλή πλατφόρμα κοινωνικών δικτύων. Αντιθέτως αποτελεί τη νούμερο ένα επιλογή των χρηστών αυτή τη χρονική στιγμή, όσον αφορά τα social media, με εκατομμύρια χρήστες να δημοσιεύουν αναρίθμητο υλικό μέσα σε δευτερόλεπτα. Θέλετε να δείτε ένα ιδιωτικό λογαριασμό στο Instagram; Υπάρχει τρόπος!

Όπως γίνεται αντιληπτό, η υποκλοπή ενός Instagram λογαριασμού αποτελεί πλέον έγκλημα ύψιστης παραβατικότητας, καθώς ο διαδικτυακός απατεώνας λαμβάνει πρόσβαση σε μεγάλο όγκο προσωπικών δεδομένων του χρήστη αλλά και μπορεί να επηρεάσει τεράστιο αριθμό χρηστών (στην περίπτωση που μιλάμε για δημόσιο πρόσωπο).

Πώς όμως είναι δυνατό το «χακάρισμα» ενός Instagram λογαριασμού και πως μπορείτε να το αποφύγετε;

Τα χακαρισμένα accounts στο Instagram ολοένα και πληθαίνουν και γι΄αυτό η εταιρεία προχωρά σε αλλαγές, ώστε να μπορεί ο κάθε χρήστης να έχει και πάλι εύκολα πρόσβαση στον λογαριασμό του. Οι αλλαγές βρίσκονται ακόμη σε δοκιμαστικό στάδιο, αλλά θα φέρουν γρήγορες λύσεις. Σκάνδαλο στο Instagram: Διέρρευσαν 49 εκατ. προσωπικά δεδομένα!

Το Instagram θα επιτρέψει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στα εργαλεία αποκατάστασης λογαριασμού τους απευθείας στην εφαρμογή, ακόμα και αν ένας χάκερ έχει αλλάξει τις πληροφορίες του λογαριασμού του. Ακόμη, δηλαδή, κι αν δεν μπορείς να συνδεθείς στο account σου, το Instagram θα σου ζητά να καταχωρίσεις πληροφορίες, όπως το email σου ή τον αριθμό του κινητού σου.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση σε αυτά μέσω του «χρειάζομαι περισσότερη βοήθεια» στο σημείο που κάνεις login.

Στη συνέχεια, το Instagram θα σου στέλνει έναν κωδικό επιβεβαίωσης με τον οποίο θα έχεις πρόσβαση στο account σου. Την ίδια στιγμή, θα διαγράφει κάθε άλλη συσκευή που έχει μπει στο account σου κι επομένως ο hacker δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στον λογαριασμό σου ξανά.

Αυτό μπορεί να ακούγεται εξαιρετικά απλό αλλά αυτές οι αλλαγές δεν ήταν εύκολο να γίνουν καθώς οι hackers συχνά αλλάζουν το email ή το κινητό ή το όνομα του χρήστη κι έτσι είναι δύσκολο να γίνει ανάκτηση του λογαριασμού.

Πλέον, η διαδικασία θα είναι εξαιρετικά απλή για τον χρήστη κι αν σου έχουν χακάρει τον λογαριασμό σου στο Instagram θα μπορείς πολύ γρήγορα να βρεις τη λύση και να έχεις ξανά πρόσβαση σε αυτόν.

Όπως κι αν έχει μην ξεχνάς να συμπληρώνεις όλες τις επιλογές ασφαλείας που σου δίνονται και να έχεις έναν δυνατό κωδικό πρόσβασης.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share