Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Βοιωτία: 64χρονος διασώθηκε από χαράδρα μετά από πολύωρη προσπάθεια!

Κατάφεραν να τον εντοπίσουν ζωντανό αλλά σε άσχημη κατάσταση

16 Σεπτεμβρίου 2019 10:25
Βοιωτία: 64χρονος διασώθηκε από χαράδρα μετά από πολύωρη προσπάθεια!

Σε δύσβατη περιοχή, πεσμένο σε χαράδρα βρήκαν οι πυροσβέστες τον 64χρονο άνδρα που είχε πάει για πεζοπορία με τους φίλους του. Είναι μέλος ορειβατικής ομάδας και μαζί με ακόμη δύο άνδρες είχε πάει για πεζοπορία στην Αλυκή Βοιωτίας. Η διάσωση και απεγκλωβισμός του άτυχου άνδρα δεν ήταν εύκολη υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα, οι άνδρες περπατούσαν στο μονοπάτι της Παραλίας Λιβαδώστρας και ήθελαν να περάσουν στην παραλία της Αλυκής μέσω του όρους «Κορομήλι», όταν ο 64χρονος ένιωσε αδιαθεσία και δεν μπορούσε να συνεχίσει.

Οι φίλοι του κάλεσαν σε βοήθεια και για το περιστατικό ενημερώθηκαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θηβών και η 7η ΕΜΑΚ.


Οι πυροσβέστες της Θήβας με επικεφαλής τον υποδιοικητή της υπηρεσίας Χρυσοβαλάντη Ζαμπέτογλου κατάφεραν να εντοπίσουν τον 64χρονο, ζωντανό, αλλά σε άσχημη κατάσταση αφού φαινόταν ξεκάθαρα πως αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας.

Διάβασε και αυτό: Τραγωδία στον Βόλο: «Θα μπορούσα να ήμουν εγώ στη θέση της 13χρονης!» Νέες καταγγελίες για το λούνα παρκ του τρόμου!

Στο μεταξύ έφτασε στην περιοχή και η ορειβατική ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ με επικεφαλής τον διοικητή της υπηρεσίας Σίμο Αποστόλου. Π.Υ. Θήβας και 7η ΕΜΑΚ συνεργάστηκαν και κατάφεραν να σώσουν τον 64χρονο.

Οι διασώστες περπάτησαν 4 περίπου χιλιόμετρα, σε δύσβατη περιοχή και να μεταφέρουν κάτω από δύσκολες συνθήκες τον άτυχο άνδρα σε ασφαλές σημείο, από όπου τον παρέλαβαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ που τον μετέφεραν στο νοσοκομείο της Θήβας.

Το συντονιστικό κέντρο της Π.Υ. ενημερώθηκε για το περιστατικό στις 16:15 το απόγευμα της Κυριακής και η επιχείρηση ολοκληρώθηκε στις 03:40 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ανασύρθηκε ο ανήλικος ορειβάτης στον Όλυμπο!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η επιχείρηση διάσωσης του ανήλικου ορειβάτη που έπεσε στον Όλυμπο! Ο ανήλικος ορειβάτης έπεσε στη θέση «Πέρασμα του Γιώσου»

Ο ορειβάτης, που φέρει κρανιογκεφαλικές κακώσεις και εξωτερική αιμορραγία, μεταφέρεται με ελικόπτερο SuperPuma στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, η οποία ενημερώθηκε για το ατύχημα λίγο πριν τις 10 το πρωί του Σαββάτου.

Στο σημείο επιχείρησαν 17 άτομα από τις Υπηρεσίες Λιτοχώρου και Κατερίνης, την 2η και την 8η ΕΜΑΚ από Θεσσαλονίκη και Λάρισα αντίστοιχα, καθώς και μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share