Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Λέρος: Συνελήφθη 20χρονος αλλοδαπός για εμπρησμό!

Κάηκαν 40 στρέμματα με πεύκα!

24 Αυγούστου 2019 13:24
Λέρος: Συνελήφθη 20χρονος αλλοδαπός για εμπρησμό!

Για εμπρησμό κατηγορείται 20χρονος αλλοδαπός που κατοικεί στο νησί της Λέρου, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λέρου, αφού σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για εμπρησμό. Συναγερμός στο Κιλκίς: Διπλός εμπρησμός σε βενζινάδικο και βυτιοφόρο!

Ειδικότερα, όπως προέκυψε στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας, χθες το απόγευμα ο κατηγορούμενος, ευρισκόμενος στην περιοχή Μερικιά Λέρου, προκάλεσε πυρκαγιά, η οποία επεκτάθηκε και αποτέφρωσε πάνω από 40 στρέμματα δασικής πευκώδους έκτασης.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο αργά χθες το απόγευμα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού με τη συνδρομή ελικοπτέρου.

Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω.

Πυροσβεστική για τη φωτιά στην Εύβοια: Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις εμπρησμού!

Σαφείς ενδείξεις για εμπρησμό έχουν τα κλιμάκια διεύθυνσης αντιμετώπισης εμπρησμού στο σημείο έναρξης της φωτιάς στην Εύβοια, στην περιοχή Αγριλίτσα. Σοκ: Ακριβώς ένα χρόνο πριν 32χρονος έκαιγε την Εύβοια!

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, οι αρχές βρίσκονται σε διαδικασία συλλογής στοιχείων για να σχηματίσουν δικογραφία ενδεχομένως και σε βάρος προσώπων. Μαρτυρίες μιλούν για ένα όχημα και μοτοσικλέτες που βρέθηκαν στην περιοχή και μπορεί να σχετίζονται με τη φωτιά που ξέσπασε. Οι ανακριτικές αρχές έχουν πάρει μέχρι στιγμής 25 καταθέσεις και από την πρώτη στιγμή υπήρχαν υπόνοιες για εμπρησμό.

Η φωτιά στην Εύβοια συνεχίζει να καίει για τρίτη ημέρα, με τους πυροσβέστες να δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες. Το πιο επικίνδυνο μέτωπο βρίσκεται βόρεια από το Κοντοδεσπότι, σημείο που είναι δύσκολα προσβάσιμο από το έδαφος. Τα εναέρια μέσα κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού, ωστόσο, υπάρχουν ακόμα μικροεστίες που «ξεπηδούν».

Φωτιά στο Δομοκό!

Σε κινητοποίηση βρίσκεται η πυροσβεστική υπηρεσία για φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή του Πετρωτού στον Δομοκό. Συναγερμός: Φωτιά στην Αχαΐα!

Η φωτιά ξέσπασε στις 13:10, καίει χαμηλή βλάστηση και ευτυχώς δεν απειλεί το χωριό

Στη προσπάθεια της κατάσβεσης συμμετέχουν 5 οχήματα και 10 πυροσβέστες από το Π.Κ. Δομοκού και την Π.Υ. Λαμίας. Επίσης ρίψεις νερού κάνουν 2 αεροσκάφη PZL και δύο Canadair.

Φωτιά ξέσπασε στην Αργολίδα!

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή της Νέας Κίου του δήμου Άργους Μυκηνών στην Αργολίδα. Φωτιά στην Καστοριά!

Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε γρήγορα και ο καπνός ήταν ορατός από μεγάλη απόσταση. Στο σημείο επιχειρούν οχήματα και άνδρες της Πυροσβεστικής Άργους.

Η εστία της πυρκαγιάς εντοπίζεται στο ύψος του ΚΕΓΕ, πίσω από το ποτάμι της Νέας Κίου και δίπλα από τον καταυλισμό των Ρομά που υπάρχει στην περιοχή, με τη φωτιά να έχει φτάσει δίπλα στις παράγκες.

Κρήτη: Φωτιά σε διαμέρισμα!

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε διαμέρισμα στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα αναστάτωση επικράτησε τα ξημερώματα στο Ηράκλειο από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε γκαρσονιέρα 1ου ορόφου πολυκατοικίας. Στο σημείο επιχείρησαν 7 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

Η ένοικος του διαμερίσματος στην προσπάθεια της να βγει από το σπίτι τραυματίστηκε ελαφρά και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. Από την φωτιά προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στο διαμέρισμα. Προανάκριση διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου.

Φωτιά στην Σύρο!

Στην Σύρο έχει ξεσπάσει φωτιά αυτή την ώρα! Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγο στη Σύρο και συγκεκριμένα στη δημοτική κοινότητα Ποσειδωνίας, κοντά στην παραλία Μέγα Γυαλού.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση.

Στο σημείο επιχειρούν πέντε οχήματα της πυροσβεστικής με δέκα πυροσβέστες. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Φωτιά ξέσπασε στην Σπάρτη!

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share