Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ισχυρή φωτιά μαίνεται στην Κρήτη!

Πνέουν δυνατοί άνεμοι κάτι που δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών!

18 Αυγούστου 2019 18:58
Ισχυρή φωτιά μαίνεται στην Κρήτη!

Επικίνδυνη πυρκαγιά ξέσπασε στην Κρήτη, αφού στην περιοχή της Ιεράπετρας πνέουν ισχυροί άνεμοι, κάτι που κάνει πολύ δύσκολη την κατάσβεση.

Φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 4:30 το απόγευμα της Κυριακής στην αγροτική περιοχή Γαβρήλι - Κοπάνες Δημοτικής Κοινότητας Μύρτου - Ιεράπετρας, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν ισχυρές δυνάμεις των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Κλιμακίων του Νομού Λασιθίου! Φωτιά ξέσπασε και στην Σπάρτη!

Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα. Μάλιστα, στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετέχουν και δυο ελικόπτερα λόγω των ισχυρών ανέμων

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το neakriti.gr καίγονται και θερμοκήπια ενώ η πυρκαγιά θεωρείται επικίνδυνη λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Κρήτη: Υπό έλεγχο η φωτιά στο Ρέθυμνο

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής, σε δασική περιοχή του Πανόρμου στο Ρέθυμνο. Φωτιά στην Εύβοια: Οι Αρχές ζητούν άρση του τηλεφωνικού απορρήτου!

Στο σημείο μετέβησαν πέντε οχήματα με δέκα πυροσβέστες και δύο αξιωματικούς, όλοι από την Υπηρεσία του Ρεθύμνου, οι οποίοι κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Όπως είπε ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Κρήτης Νίκος Λαγουδάκης, οι ισχυροί βοριάδες που πνέουν στο νησί, δυσκόλεψαν αρκετά το έργο των πυροσβεστών.

Η πυρκαγιά έκαψε χορτολιβαδική και δασική έκταση,χωρίς να απειλήσει καλλιέργειες ή σπίτια. Τα αίτια ερευνά το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Θήβα: Μεγάλη φωτιά έκανε στάχτη παλιό εργοστάσιο! (video)

Φωτιά εκδηλώθηκε στις 6:45 το πρωί στον προαύλιο χώρο επιχείρησης στο 3ο χλμ Θήβας - Μουρικίου, κοντά σε αποθήκες εργοστασίου. Θεσσαλονίκη: Φωτιά επί της Εθνικής Οδού κοντά στο αεροδρόμιο (photos)

Στο πρώην εργοστάσιο που τώρα λειτουργεί ως αποθηκευτικός χώρος προϊόντων υπήρχε μια τεράστια αποθήκη και ένας προαύλιος χώρος 1.400τμ, γεμάτος παλέτες

Σύμφωνα με μαρτυρίες οι παλέτες άρπαξαν φωτιά και μέσα σε λίγη ώρα όλος ο χώρος έγινε παρανάλωμα.

Στην Π.Υ. Θήβας σήμανε συναγερμός και έσπευσε στο σημείο με 7 οχήματα και 15 πυροσβέστες, με επικεφαλής τον Διοικητή της Π.Υ. Θηβών Αντιπύραρχο, Γιώργο Οικονόμου

Οι πυροσβέστες ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες με πρώτο μέλημα να σώσουν το σπίτι που ήταν ακριβώς δίπλα, καθώς επίσης και ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ και άλλες γειτονικές επιχειρήσεις.

Μετά από δυο ώρες περίπου οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά η οποία ευτυχώς περιορίστηκε εντός του χώρου της επιχείρησης και δεν εξαπλώθηκε.

Η κυκλοφορία στο δρόμο Θηβας - Μουρικίου διακόπηκε. Ο καπνός από τη φωτιά απλώθηκε σαν σύννεφο το πρωί της Κυριακής πάνω από την πόλη της Θήβας, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες έφτασε μέχρι τα Βίλια και άλλες περιοχές της Αττικής.

Φωτιά ξέσπασε στη Θεσσαλονίκη!

Φωτιά είναι σε εξέλιξη, εδώ και λίγη ώρα, σε δασική περιοχή στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Φωτιά ξέσπασε πριν λίγο και στην Φθιώτιδα.

Η πρόσβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων στο σημείο είναι δύσκολη, καθώς πρόκειται για δύσβατη περιοχή

Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν κινητοποιηθεί 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα, αλλά και πέντε άτομα πεζοπόρο.

Άγνωστα παραμένουν ακόμα τα αίτια που προκλήθηκε η πυρκαγιά,ενώ διενεργείται έρευνα για το περιστατικό.

Μεσσηνία: Συνελήφθη ο εμπρηστής που έβαλε 10 φωτιές!

Συνελήφθη ο εμπρηστής που έβαλε 10 φωτιές στην Μεσσηνία! Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τέσσερα χρόνια!

Ηταν γύρω στις 00:50 τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας μετά από ειδοποίηση κατοίκων έσπευσε στην περιοχή για μικρές πυρκαγιές, που ξεκινούσαν από δασική έκταση στα όρια Μεσσηνίας – Αρκαδίας και επεκτείνονταν δυτικότερα κατά μήκος του δρόμου Τσακώνα – Καλό Νερό, σε ξερά χόρτα στα πρανή.

Παράλληλα με το έργο της κατάσβεσης η Πυροσβεστική με την συνδρομή αστυνομικών από το Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας και δυνάμεις της ΟΠΚΕ ερεύνησαν την περιοχή για ύποπτες κινήσεις. Εντοπίστηκε ο 52χρονος να περιφέρεται στην περιοχή, έχοντας μεταξύ άλλων στην κατοχή του και αναπτήρα. Προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας, όπου μετά από λίγο ομολόγησε τις πράξεις του και συνελήφθη, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση. Τελικά η πυρκαγιά στην Εύβοια ήταν ενέργεια εμπρηστών; (Video)

Όπως προέκυψε κατά την προανάκριση, που ανέλαβε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, ο συλληφθείς κατάγεται από χωριό της ευρύτερης περιοχής και είναι τοξικομανής. Χθες δικάστηκε με την διαδικασία του Αυτοφώρου στην Καλαμάτα και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών. Κατόπιν αυτού οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ διατάχθηκε επιπλέον ψυχιατρική εξέταση.
 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share