Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Φωτιά στην Εύβοια: Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις! Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη!

Η καταστροφή συνεχίζεται...

14 Αυγούστου 2019 18:28
Φωτιά στην Εύβοια: Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις! Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη!

Οι διαρκείς αναζωπυρώσεις είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των πυροσβεστών, οι οποίοι για δεύτερη ημέρα προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τα δύο μεγάλα μέτωπα της πυρκαγιάς στην Εύβοια.

Λίγο μετά τις 17.00 της Τετάρτης σημειώθηκε αναζωπύρωση μεταξύ των χωριών Μακρυμάλλη και Πλατανιά μέσα στη χαράδρα. Ενώ νωρίτερα οι πυροσβέστες έδιναν πραγματική μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες που κατευθύνονταν προς το χωριό Σταυρός.

Το εν λόγω χωριό έχει εκκενωθεί από τη χθεσινή μέρα προληπτικά. Ωστόσο, υπάρχουν χαράδρες ενδιάμεσα όπου τα εναέρια μέσα δεν μπορούν να πλησιάσουν, με αποτέλεσμα το μέτωπο της φωτιά να συνεχίζει την καταστροφική του πορεία.

Φωτιά στην Εύβοια: Κρανίου τόπος το δάσος Natura! (photos - video)

Σε κρανίου τόπο έχει μετατραπεί το δάσος Natura στην κεντρική Εύβοια μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε μετά τις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης και εξακολουθεί την καταστροφική της μανία το πρωί της Τετάρτης. Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια: Ραγδαίες εξελίξεις - Αγωνία για τους ανέμους!

Το δάσος που κάηκε είναι ένα από τα 19 αισθητικά δάση της Ελλάδας με καστανιές, πλατάνια και ελατα ενώ στο περιβάλλον του ευδοκιμούσαν πολλά σπάνια είδη άγριων ζώων.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής με τα κάποτε πράσινα δέντρα να έχουν καεί και το μαύρο χρώμα να κυριαρχεί στην περιοχή.

Χάρη στην τεράστια κινητοποίηση της πυροσβεστικής δεν υπήρξε, ευτυχώς, απώλεια ανθρώπινης ζωής ενώ από τις φλόγες γλίτωσαν και τα χωριά που απειλήθηκαν.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί υλικές ζημιές σε αγροικίες και αυλές σπιτιών ενώ έχουν καεί τέσσερα αυτοκίνητα.

Παράλληλα ένας εθελοντής πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά και νοσηλεύεται στο ΚΑΤ με εγκαύματα στα χέρια κατά κύριο λόγο, ενώ η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Εν τούτοις, η έγκαιρη εκκένωση των τεσσάρων χωριών που απειλήθηκαν από τις φλόγες, αλλά και η δημιουργία αντιπυρικής ζώνης έξω από τα Ψαχνά, απέτρεψαν τα χειρότερα.

Τα χωριά Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι, Σταυρός και Πλατάνια εκκενώθηκαν από τις δυνάμεις της αστυνομίας και οι κάτοικοι φιλοξενούνται σε δομές του δήμου Δίρφης - Μεσσαπίων ή σε φιλικά σπίτια.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share